שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
הודעות: 3289
הצטרף: נובמבר 2004
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 801 פעמים

שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #1 

https://htmag.co.il?p=57407

רידיפיין מיט השיקה אתמול באופן רשמי את נתחי הבשר שמודפס במדפסת. המנות היו מדהימות. אבל איך היה הבשר המודפס?

תמונה
אלי חבוש

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אז מה הערכים התזונתיים של נתחי הבשר המודפסים?

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #3 

אם הבנתי נכון חסר רק דבר אחד "קטן" - הטעם של הבשר. אז מה הועלנו בזה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75316
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #4 

יש טעם של בשר (טעמתי בהשקה הראשונה שלהם). זה אולי לא 1:1 בשר, אבל יש טקסטורה ויש בשר.

הרוב שם זה שומן וחלבונים, יש מעט יחסית פחמימות. זה מה שראיתי באתר שלהם (לגבי הבשר הטחון, לא מה שמדובר כאן)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #5 

זה חצי מכמות החלבון לעומת מנה דומה שמקורה מהחי. מכיוון שהמקור של החלבון צימחי, אז גם פרופיל חומצות האמינו חסר.
ערך הפחמימה אומנם 5, אבל כאשר המקור מן החי, הערך הוא 0.

כמובן שיש כאן בשורה מסויימת להרבה אנשים, אבל צריך גם להדגיש את החסרונות בתחליפים כאלו מן הצומח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75316
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #6 

לא חושב שזה כזו פשרה פרובלמטית, זה בסופו של דבר מיועד לאנשים שלא אוכלים בשר (ולא כתחליף בשר למי שכן אוכל בשר).

זיו, אני סופר כאן בקושי 30 גרם בין כל הערכים התזונתיים (ואני נדיב) מה זה אומר ? ש-70% מזה הוא חומרים לא תזונתיים (כלומר, כאלה שהגוף לא עושה בהם שימוש)? איך זה ביחס לבשר רגיל?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #7 

אתם בטח תוהים מדוע עברתי על כל המנות במשפט אחד בלי לתאר את החוויה שסיפקה כל מנה. מהסיבה הפשוטה שהנתחים במנות הרגישו לי אותו הדבר בדיוק לרוחב כל המנות שהוגשו. ההבדל בין המנות היה המסביב – הרוטב בו הבשר נטבל, הירקות, האורז, התבלינים…כל אלה נתנו טעמים שונים למנות שהוגשו כשלמעשה, "המסביב" היה החלק הדומיננטי בכל מנה ולא הבשר עצמו. מנת הסיגרים היתה המנה היחידה שלא הורגש בה טעם של בשר בכלל אלא הרגיש כמו סיגר פטריות. טעים, אבל פטריות.



"פה חשדתי"... יש סיבה שעשו את זה כחלק ממנה עם טעמים דומיננטיים ולא כבשר בפני עצמו. קשה לי מאוד להאמין שאם זה יוגש כבשר נטו (סטייק, קבב וכו) יהיה לזה טעם קרוב לטעמו של בשר איכותי. אז יכול אולי יכול להוות תחליף סביר למנה שבה הבשר הוא לא חלק דומיננטי, אבל מה עם השאר?

בקיצור זה תחליף לטבעונים כרגע ולא לקארניבורים.


נשים בצד את ענייני הערכים התזונתיים שנראה שקשה לפתור בדרך הזו, את המחיר היותר גבוה והקושי, עדיין, ליצור מוצר שדומה אחד לאחד לדבר האמיתי. בשורה התחתונה הבשר של רידיפיין מיט נראה, מרגיש ונטעם מעולה. כל אחת מהמנות שהוגשו יכולה להיות מנה שבקלות תרגישו טוב להוציא עליה כסף בלי ההרגשה המבאסת הזאת של – טוב, זה אולי לא טעים אבל לפחות שמרתי על העקרונות שלי. הבשר של רידיפיין מיט הראה שאפשר גם וגם – גם עקרונות וגם להנות.



מה לגבי מחירים? ציינתם שרק במסעדות - השאלה האם זה בגלל שהמחיר כ"כ גבוה שאין לזה מקום במקרר של סופר או בגלל שאין מספיק יכולת ייצור המוני כרגע?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #8 

17/11/2021 8:25  
oferlaor כתב:
זיו, אני סופר כאן בקושי 30 גרם בין כל הערכים התזונתיים (ואני נדיב) מה זה אומר ? ש-70% מזה הוא חומרים לא תזונתיים (כלומר, כאלה שהגוף לא עושה בהם שימוש)? איך זה ביחס לבשר רגיל?
...
אין קשר. מים לא נכנסים לערכים התזונתים כי אין להם כאלו - וזה שאר הגרמים שחסרים לך.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #9 

גם כשאחים רייט הצליחו לטוס, היו כאלה שאמרו שזה לא שווה כי עם המטוס שלהם אי אפשר להגיע לנתב"ג.

סבלנות חבר'ה.. סבלנות !
ג'יימס

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
הודעות: 3289
הצטרף: נובמבר 2004
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 801 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #10 

17/11/2021 9:27  
Huber כתב:

נשים בצד את ענייני הערכים התזונתיים שנראה שקשה לפתור בדרך הזו, את המחיר היותר גבוה והקושי, עדיין, ליצור מוצר שדומה אחד לאחד לדבר האמיתי. בשורה התחתונה הבשר של רידיפיין מיט נראה, מרגיש ונטעם מעולה. כל אחת מהמנות שהוגשו יכולה להיות מנה שבקלות תרגישו טוב להוציא עליה כסף בלי ההרגשה המבאסת הזאת של – טוב, זה אולי לא טעים אבל לפחות שמרתי על העקרונות שלי. הבשר של רידיפיין מיט הראה שאפשר גם וגם – גם עקרונות וגם להנות.



מה לגבי מחירים? ציינתם שרק במסעדות - השאלה האם זה בגלל שהמחיר כ"כ גבוה שאין לזה מקום במקרר של סופר או בגלל שאין מספיק יכולת ייצור המוני כרגע?
...
לא אמרו לנו מחירים ואין לזה כרגע מחיר מדף לצרכן. גם מובן שלא אמרו מדוע לא מוכרים כרגע לצרכן. התשובה היחצנית לשלה הזו היתה שכרגע מתמקדים במסעדות שיודעות לעבוד עם חומר הגלם הזה וינגישו את הטעמים לקהל. מה שאני משער ורשמתי את זה גם בכתבה שהצרכן כרגע לא ממש יידע איך ומה לעשות עם הנתח כדי להגיע לתוצאה טובה. ייתכן ואם הוא יאכל את זה ככה הוא יתאכזב. ולכן נכנסת המסעדה.
כמובן שאין הסתרה כרגע שהמחיר עדיין לא נגיש והוא יקר יותר מבשר אמיתי
אלי חבוש

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #11 

17/11/2021 14:23  
JamesStone כתב:
גם כשאחים רייט הצליחו לטוס, היו כאלה שאמרו שזה לא שווה כי עם המטוס שלהם אי אפשר להגיע לנתב"ג.

סבלנות חבר'ה.. סבלנות !
ג'יימס
...
שנתחיל לדבר על כל ההמצאות שלא הצליחו? וכמובן עם הבדל קטן - ההמצאה של האחים רייט שינתה את העולם. ההמצאה הנ"ל מיועדת לקהל מאוד ספציפי אלא אם כן יצליחו לתקוע לנו אותה בגרון (תרתי משמע) כל מיני הזויים בסגנון הירוקים.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

Re: כשיצליחו להטעות קרניבורים..

נושא שלא נקרא #12 

17/11/2021 17:26  
ag43 כתב:
"..ההמצאה הנ"ל מיועדת לקהל מאוד ספציפי.."
...

חולק עליך.

הכוונה היא שהבשר המתורבת יְיַתֵּר לבסוף את כל תעשיית גידול בעלי חיים לבשר.

אם יצליחו לבסוף ליצור נתחי "בשר" עם המרקם, הטעם, הארומה, הסיבים וכל מה שנלווה לזה ברמה שקרניבור אמיתי לא יוכל לזהות אם הנתח שהוא אוכל נלקח מבעל חיים שנשחט או מבשר שגודל במעבדה, אני לא חושב שאנשים שפויים ימשיכו לצרוך בשר בעלי חיים שהומתו.

ג'יימס


Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1317
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה

נושא שלא נקרא #14 

אני עם ג'יימס בקטע הזה שלדעתי הבשר המתורבת הוא העתיד, מספר האנשים רק גדל ואין איך להאכיל את כולם בבשר בצורה המסורתית אז נצטרך לפנות לפתרונות אחרים ולא בהכרח כי זה מפריע שבעלי חיים הומתו אלא מחוסר ברירה ואולי גם חסכון בשטח ומשאבים(=כסף).

זה טוב שיש תחרות אבל עדיין לא נראה שהגענו לשלב שזה יפנה לקהל הכללי והקרניבורים בפרט.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אין שום בעיה ״להאכיל״ את כולם. הרוב לא אוכל בכלל בשר כלשהו והרוב שמתחת אוכל דגים ומתחת יש עוף, שהרבה יותר זול מבקר.

אני לא חושב שיש מישהו שבכלל מחכה לבשר המודפס. אנשים במסעדות אולי יקנו את זה מתוך סקרנות ותו לא.

לקנות לבית? רק צמחונים ורק כשהמחיר יהיה זול יותר מאיזה טבעול, אחרת זה ימשיך לשבת בפינה של המקרר. היוצרים של הבשר המודפס יודעים את זה היטב ולכן זה כרגע מתאים רק לכתבות ולגיוס כספים ממשקיעים עם אמתלות של שמירה על כדור הארץ.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”