https://htmag.co.il?p=57407
רידיפיין מיט השיקה אתמול באופן רשמי את נתחי הבשר שמודפס במדפסת. המנות היו מדהימות. אבל איך היה הבשר המודפס?
שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile
- הודעות: 3289
- הצטרף: נובמבר 2004
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 801 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44361
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4723 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
אם הבנתי נכון חסר רק דבר אחד "קטן" - הטעם של הבשר. אז מה הועלנו בזה?
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
יש טעם של בשר (טעמתי בהשקה הראשונה שלהם). זה אולי לא 1:1 בשר, אבל יש טקסטורה ויש בשר.
הרוב שם זה שומן וחלבונים, יש מעט יחסית פחמימות. זה מה שראיתי באתר שלהם (לגבי הבשר הטחון, לא מה שמדובר כאן)
הרוב שם זה שומן וחלבונים, יש מעט יחסית פחמימות. זה מה שראיתי באתר שלהם (לגבי הבשר הטחון, לא מה שמדובר כאן)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44361
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4723 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
זה חצי מכמות החלבון לעומת מנה דומה שמקורה מהחי. מכיוון שהמקור של החלבון צימחי, אז גם פרופיל חומצות האמינו חסר.
ערך הפחמימה אומנם 5, אבל כאשר המקור מן החי, הערך הוא 0.
כמובן שיש כאן בשורה מסויימת להרבה אנשים, אבל צריך גם להדגיש את החסרונות בתחליפים כאלו מן הצומח.
ערך הפחמימה אומנם 5, אבל כאשר המקור מן החי, הערך הוא 0.
כמובן שיש כאן בשורה מסויימת להרבה אנשים, אבל צריך גם להדגיש את החסרונות בתחליפים כאלו מן הצומח.
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
לא חושב שזה כזו פשרה פרובלמטית, זה בסופו של דבר מיועד לאנשים שלא אוכלים בשר (ולא כתחליף בשר למי שכן אוכל בשר).
זיו, אני סופר כאן בקושי 30 גרם בין כל הערכים התזונתיים (ואני נדיב) מה זה אומר ? ש-70% מזה הוא חומרים לא תזונתיים (כלומר, כאלה שהגוף לא עושה בהם שימוש)? איך זה ביחס לבשר רגיל?
זיו, אני סופר כאן בקושי 30 גרם בין כל הערכים התזונתיים (ואני נדיב) מה זה אומר ? ש-70% מזה הוא חומרים לא תזונתיים (כלומר, כאלה שהגוף לא עושה בהם שימוש)? איך זה ביחס לבשר רגיל?
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
אתם בטח תוהים מדוע עברתי על כל המנות במשפט אחד בלי לתאר את החוויה שסיפקה כל מנה. מהסיבה הפשוטה שהנתחים במנות הרגישו לי אותו הדבר בדיוק לרוחב כל המנות שהוגשו. ההבדל בין המנות היה המסביב – הרוטב בו הבשר נטבל, הירקות, האורז, התבלינים…כל אלה נתנו טעמים שונים למנות שהוגשו כשלמעשה, "המסביב" היה החלק הדומיננטי בכל מנה ולא הבשר עצמו. מנת הסיגרים היתה המנה היחידה שלא הורגש בה טעם של בשר בכלל אלא הרגיש כמו סיגר פטריות. טעים, אבל פטריות.
"פה חשדתי"... יש סיבה שעשו את זה כחלק ממנה עם טעמים דומיננטיים ולא כבשר בפני עצמו. קשה לי מאוד להאמין שאם זה יוגש כבשר נטו (סטייק, קבב וכו) יהיה לזה טעם קרוב לטעמו של בשר איכותי. אז יכול אולי יכול להוות תחליף סביר למנה שבה הבשר הוא לא חלק דומיננטי, אבל מה עם השאר?
בקיצור זה תחליף לטבעונים כרגע ולא לקארניבורים.
נשים בצד את ענייני הערכים התזונתיים שנראה שקשה לפתור בדרך הזו, את המחיר היותר גבוה והקושי, עדיין, ליצור מוצר שדומה אחד לאחד לדבר האמיתי. בשורה התחתונה הבשר של רידיפיין מיט נראה, מרגיש ונטעם מעולה. כל אחת מהמנות שהוגשו יכולה להיות מנה שבקלות תרגישו טוב להוציא עליה כסף בלי ההרגשה המבאסת הזאת של – טוב, זה אולי לא טעים אבל לפחות שמרתי על העקרונות שלי. הבשר של רידיפיין מיט הראה שאפשר גם וגם – גם עקרונות וגם להנות.
מה לגבי מחירים? ציינתם שרק במסעדות - השאלה האם זה בגלל שהמחיר כ"כ גבוה שאין לזה מקום במקרר של סופר או בגלל שאין מספיק יכולת ייצור המוני כרגע?
"פה חשדתי"... יש סיבה שעשו את זה כחלק ממנה עם טעמים דומיננטיים ולא כבשר בפני עצמו. קשה לי מאוד להאמין שאם זה יוגש כבשר נטו (סטייק, קבב וכו) יהיה לזה טעם קרוב לטעמו של בשר איכותי. אז יכול אולי יכול להוות תחליף סביר למנה שבה הבשר הוא לא חלק דומיננטי, אבל מה עם השאר?
בקיצור זה תחליף לטבעונים כרגע ולא לקארניבורים.
נשים בצד את ענייני הערכים התזונתיים שנראה שקשה לפתור בדרך הזו, את המחיר היותר גבוה והקושי, עדיין, ליצור מוצר שדומה אחד לאחד לדבר האמיתי. בשורה התחתונה הבשר של רידיפיין מיט נראה, מרגיש ונטעם מעולה. כל אחת מהמנות שהוגשו יכולה להיות מנה שבקלות תרגישו טוב להוציא עליה כסף בלי ההרגשה המבאסת הזאת של – טוב, זה אולי לא טעים אבל לפחות שמרתי על העקרונות שלי. הבשר של רידיפיין מיט הראה שאפשר גם וגם – גם עקרונות וגם להנות.
מה לגבי מחירים? ציינתם שרק במסעדות - השאלה האם זה בגלל שהמחיר כ"כ גבוה שאין לזה מקום במקרר של סופר או בגלל שאין מספיק יכולת ייצור המוני כרגע?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44361
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4723 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
אין קשר. מים לא נכנסים לערכים התזונתים כי אין להם כאלו - וזה שאר הגרמים שחסרים לך.17/11/2021 8:25oferlaor כתב: ↑ זיו, אני סופר כאן בקושי 30 גרם בין כל הערכים התזונתיים (ואני נדיב) מה זה אומר ? ש-70% מזה הוא חומרים לא תזונתיים (כלומר, כאלה שהגוף לא עושה בהם שימוש)? איך זה ביחס לבשר רגיל?...
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
גם כשאחים רייט הצליחו לטוס, היו כאלה שאמרו שזה לא שווה כי עם המטוס שלהם אי אפשר להגיע לנתב"ג.
סבלנות חבר'ה.. סבלנות ! ג'יימס
סבלנות חבר'ה.. סבלנות ! ג'יימס
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile
- הודעות: 3289
- הצטרף: נובמבר 2004
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 801 פעמים
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
לא אמרו לנו מחירים ואין לזה כרגע מחיר מדף לצרכן. גם מובן שלא אמרו מדוע לא מוכרים כרגע לצרכן. התשובה היחצנית לשלה הזו היתה שכרגע מתמקדים במסעדות שיודעות לעבוד עם חומר הגלם הזה וינגישו את הטעמים לקהל. מה שאני משער ורשמתי את זה גם בכתבה שהצרכן כרגע לא ממש יידע איך ומה לעשות עם הנתח כדי להגיע לתוצאה טובה. ייתכן ואם הוא יאכל את זה ככה הוא יתאכזב. ולכן נכנסת המסעדה.17/11/2021 9:27Huber כתב: ↑
נשים בצד את ענייני הערכים התזונתיים שנראה שקשה לפתור בדרך הזו, את המחיר היותר גבוה והקושי, עדיין, ליצור מוצר שדומה אחד לאחד לדבר האמיתי. בשורה התחתונה הבשר של רידיפיין מיט נראה, מרגיש ונטעם מעולה. כל אחת מהמנות שהוגשו יכולה להיות מנה שבקלות תרגישו טוב להוציא עליה כסף בלי ההרגשה המבאסת הזאת של – טוב, זה אולי לא טעים אבל לפחות שמרתי על העקרונות שלי. הבשר של רידיפיין מיט הראה שאפשר גם וגם – גם עקרונות וגם להנות.
מה לגבי מחירים? ציינתם שרק במסעדות - השאלה האם זה בגלל שהמחיר כ"כ גבוה שאין לזה מקום במקרר של סופר או בגלל שאין מספיק יכולת ייצור המוני כרגע?...
כמובן שאין הסתרה כרגע שהמחיר עדיין לא נגיש והוא יקר יותר מבשר אמיתי
אלי חבוש
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
שנתחיל לדבר על כל ההמצאות שלא הצליחו? וכמובן עם הבדל קטן - ההמצאה של האחים רייט שינתה את העולם. ההמצאה הנ"ל מיועדת לקהל מאוד ספציפי אלא אם כן יצליחו לתקוע לנו אותה בגרון (תרתי משמע) כל מיני הזויים בסגנון הירוקים.17/11/2021 14:23JamesStone כתב: ↑ גם כשאחים רייט הצליחו לטוס, היו כאלה שאמרו שזה לא שווה כי עם המטוס שלהם אי אפשר להגיע לנתב"ג.
סבלנות חבר'ה.. סבלנות ! ג'יימס...
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
Re: כשיצליחו להטעות קרניבורים..
...
חולק עליך.
הכוונה היא שהבשר המתורבת יְיַתֵּר לבסוף את כל תעשיית גידול בעלי חיים לבשר.
אם יצליחו לבסוף ליצור נתחי "בשר" עם המרקם, הטעם, הארומה, הסיבים וכל מה שנלווה לזה ברמה שקרניבור אמיתי לא יוכל לזהות אם הנתח שהוא אוכל נלקח מבעל חיים שנשחט או מבשר שגודל במעבדה, אני לא חושב שאנשים שפויים ימשיכו לצרוך בשר בעלי חיים שהומתו.
ג'יימס
Re: שרשור תגובות: רידיפיין מיט ערבבו לנו את החושים עם נתחי בשר מודפס. לא לקרוא על בטן ריקה
אני עם ג'יימס בקטע הזה שלדעתי הבשר המתורבת הוא העתיד, מספר האנשים רק גדל ואין איך להאכיל את כולם בבשר בצורה המסורתית אז נצטרך לפנות לפתרונות אחרים ולא בהכרח כי זה מפריע שבעלי חיים הומתו אלא מחוסר ברירה ואולי גם חסכון בשטח ומשאבים(=כסף).
זה טוב שיש תחרות אבל עדיין לא נראה שהגענו לשלב שזה יפנה לקהל הכללי והקרניבורים בפרט.
זה טוב שיש תחרות אבל עדיין לא נראה שהגענו לשלב שזה יפנה לקהל הכללי והקרניבורים בפרט.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44361
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4723 פעמים
אין שום בעיה ״להאכיל״ את כולם. הרוב לא אוכל בכלל בשר כלשהו והרוב שמתחת אוכל דגים ומתחת יש עוף, שהרבה יותר זול מבקר.
אני לא חושב שיש מישהו שבכלל מחכה לבשר המודפס. אנשים במסעדות אולי יקנו את זה מתוך סקרנות ותו לא.
לקנות לבית? רק צמחונים ורק כשהמחיר יהיה זול יותר מאיזה טבעול, אחרת זה ימשיך לשבת בפינה של המקרר. היוצרים של הבשר המודפס יודעים את זה היטב ולכן זה כרגע מתאים רק לכתבות ולגיוס כספים ממשקיעים עם אמתלות של שמירה על כדור הארץ.
אני לא חושב שיש מישהו שבכלל מחכה לבשר המודפס. אנשים במסעדות אולי יקנו את זה מתוך סקרנות ותו לא.
לקנות לבית? רק צמחונים ורק כשהמחיר יהיה זול יותר מאיזה טבעול, אחרת זה ימשיך לשבת בפינה של המקרר. היוצרים של הבשר המודפס יודעים את זה היטב ולכן זה כרגע מתאים רק לכתבות ולגיוס כספים ממשקיעים עם אמתלות של שמירה על כדור הארץ.