אחרי שכל החיים שלי הייתי עם כיריים של גז, אני שוקל לעבור לאינדוקציה. יש שקע תלת פאזי והרוחב 60 סמ.
מהן הנקודות החשובות שצריך להתייחס אליהן בבחירת הכיריים? אני שואל כי יש כיריים ב 800 ₪ של בוש ואחרים באלפי שח עם תכונות שאני לא בטוח שאני אי פעם אשתמש
עובר לאינדוקציה - להשקיע?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3598
- הצטרף: יוני 2011
- נתן תודות: 214 פעמים
- קיבל תודות: 541 פעמים
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
אני חושב שב-800 אלו לא אינדוקציה כי אם חשמליות או קרמיות. שיטת האינדוקציה טובה יותר מפני שהיא מתחממת בשניות ומגיעה לטמפ' מאד גבוהות.
יש כאלו עם משטחים גמישים שמאפשרים להניח סירים גדולים במיוחד או משטחי צליה.
שים לב שיש לך מספיק מקום מתחת לכיריים לאיוורור שלהן.
לי יש סימנס ואני מאד מרוצה. קניתי להורים שלי גם סימנס לפני 3 שנים ואין שום תלונות.
יש הבדלים בהספק החום ובאיכות הזכוכית אבל לדעתי בגדול רוב היצרנים המוכרים הם ממש בסדר גמור.
יש כאלו עם משטחים גמישים שמאפשרים להניח סירים גדולים במיוחד או משטחי צליה.
שים לב שיש לך מספיק מקום מתחת לכיריים לאיוורור שלהן.
לי יש סימנס ואני מאד מרוצה. קניתי להורים שלי גם סימנס לפני 3 שנים ואין שום תלונות.
יש הבדלים בהספק החום ובאיכות הזכוכית אבל לדעתי בגדול רוב היצרנים המוכרים הם ממש בסדר גמור.
- bonder (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 132
- הצטרף: מרץ 2007
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
טוב שפתחתי שרשור, לא ידעתי שיש דבר כזה כיריים חשמליות ולא אינדוקציה.
כיריים אינדוקציה של בוש מתחילים מ 1300 ₪
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=950528
יש סיבה לרכוש משהו יקר יותר מ 1300 ₪? אני מפספס משהו אם אני הולך על דגם תקציבי?
כיריים אינדוקציה של בוש מתחילים מ 1300 ₪
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=950528
יש סיבה לרכוש משהו יקר יותר מ 1300 ₪? אני מפספס משהו אם אני הולך על דגם תקציבי?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3598
- הצטרף: יוני 2011
- נתן תודות: 214 פעמים
- קיבל תודות: 541 פעמים
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
כמו שאמרו תלת פאזי, תראה שיש לך תשתית חשמל מתאימה
רק יצרן מוכר, תשווה טוב בין הדגמים , תחפש ביקורות בגוגל , לפעמים רק בגלל שדגם חדש יותר (ולא טוב יותר) עולה יותר
יש מציאות באמזן לפעמים אם בא לך לחפור קצת
קח בחשבון שחלק מהכלים אולי תצטרך להחליף
רק יצרן מוכר, תשווה טוב בין הדגמים , תחפש ביקורות בגוגל , לפעמים רק בגלל שדגם חדש יותר (ולא טוב יותר) עולה יותר
יש מציאות באמזן לפעמים אם בא לך לחפור קצת
קח בחשבון שחלק מהכלים אולי תצטרך להחליף
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
במידה ואתה חובב בישול לא הייתי ממליץ על אינדוקציה.
כאחד שמבשל הרבה עשיתי את המעבר לאינדוקציה לפני מספר שנים ואני חושב לחזור לכיריים גז.
כאחד שמבשל הרבה עשיתי את המעבר לאינדוקציה לפני מספר שנים ואני חושב לחזור לכיריים גז.
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
חוסר אפשרות צלייה על האש כמו למשל חציל.
אני מכין הרבה אוכל סיני והעבודה עם ווק בכלל לא טובה, אין להבה שעוטפת את הווק שזה כל הרעיון בווק וגם הקפצה עם אינדוקציה היא חיסרון גדול מפני שברגע שאתה מרים את הווק אתה מאבד חום.
לא תראה שפים שיש להם בבית אינדוקציה.
אני מכין הרבה אוכל סיני והעבודה עם ווק בכלל לא טובה, אין להבה שעוטפת את הווק שזה כל הרעיון בווק וגם הקפצה עם אינדוקציה היא חיסרון גדול מפני שברגע שאתה מרים את הווק אתה מאבד חום.
לא תראה שפים שיש להם בבית אינדוקציה.
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
אלו חסרונות מאוד ספציפיים. הרבה מאוד אנשים לעולם לא יקפיצו בווק, וחציל אפשר לקלות בתנור (שלדעתי הרבה יותר יעיל והרבה פחות מלכלך מקלייה על הגז - לחציל לא אכפת מה מקור החום).
אבל אם זה חלק מהצרכים של פותח הת'רד בהחלט שווה שיקול.
אבל אם זה חלק מהצרכים של פותח הת'רד בהחלט שווה שיקול.
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
ממש ההפך מבחינתי, בתור חובב בשר על מחבת גריל21/02/2021 11:11yarino כתב: ↑ במידה ואתה חובב בישול לא הייתי ממליץ על אינדוקציה.
כאחד שמבשל הרבה עשיתי את המעבר לאינדוקציה לפני מספר שנים ואני חושב לחזור לכיריים גז....
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
לטעמי ישנו הבדל בין חציל על האש לבין חציל בתנור.21/02/2021 13:21Huber כתב: ↑ אלו חסרונות מאוד ספציפיים. הרבה מאוד אנשים לעולם לא יקפיצו בווק, וחציל אפשר לקלות בתנור (שלדעתי הרבה יותר יעיל והרבה פחות מלכלך מקלייה על הגז - לחציל לא אכפת מה מקור החום)....
לגבי הווק, לא רק העניין של ההקפצה, לווק צריך להבה שתקיף אותו על מנת שיגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד וכך למעשה הבישול לוקח דקות מעטות בלבד שזה כל היתרון בבישול הסיני, האוכל יוצא הרבה יותר טעים.
אתן לך דוגמא קטנה...אני עושה בצלים ממולאים ובאינדוקציה יוצא הרבה פחות מוצלח מגז הן מבחינת הבישול והן מבחינת הטעם.
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
דיברתי על בישול באופן כללי וכמו שאמרתי כאחד שמבשל הרבה כיריים אינדוקציה פחות מתאימים לי.
Re: עובר לאינדוקציה - להשקיע?
אבל ציינת שני חסרונות פציפיים (חציל, ווק) וזהו, בעוד שווק לא רלוונטי לרובנו ולטיפול בחציל קיים פתרון כמו שצוין כאן. לרוב האנשים אינדוקיציה היא פתרון מעולה.