בית קפה וינאי אצלכם בבית

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

הנה סרטון הדגמה לדרך ההפעלה. שימו לב כמה מהיר ופשוט. אמנם זה בראנד אחר, אבל כמובן כולם פועלים אותו הדבר.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

joncafe כתב:
מני כתב:עושה חשק,
תוכל לתת לינק למכשיר הספציפי הזה מחנות אמריקנית?
...
המכשיר הספציפי שאני קניתי נקרא:
Kayser GASTROnomie Whipped Cream Dispenser
הנה לינק למוצר באתר החברה (באוסטריה):
http://www.kayser.at/english/flash.htm

הנה שתי דוגמאות להזמנות ברשת:
http://www.coffee212.com/kayser-gastron ... r4500.html
http://www.espresso-deluxe.com/449-gast ... er-1l.html
כמה מעצבן שבארץ המחיר בערך כפול!!

אגב - אין סיבה לקנות דווקא את אותו אחד שאני קיניתי.
אני מניח שכל whipped cream dispenser שתמצא יעשה את העבודה, לא?

ולסיום המלצה חמה - לשימוש ביתי מספיק בהחלט הדגם של החצי ליטר. כשקניתי לא היה, ואני לא יודע לדחות סיפוקים אז קניתי את הליטר, אבל כמה פעמים אתם באמת צריכים לעשות קצפת בבית מ-1 ליטר שמנת??
...
תודה (Y) , המיכל של הליטר מתאים גם להכנת סודה לשעת חירום...
אהבתי את המראה של המכשיר שאתה רכשת, תודה על הקישורים. הם מצויינים.

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

מני כתב:המיכל של הליטר מתאים גם להכנת סודה לשעת חירום...
...
אתה בטח יודע את זה, אבל just in case...
סודה עושים עם CO2, קצפת עם N2O.
תזהר לא להחליף (תצא לך קצפת חמוצה ומקולקלת, וסודה עם גז צחוק...:))
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

joncafe כתב:
מני כתב:המיכל של הליטר מתאים גם להכנת סודה לשעת חירום...
...
אתה בטח יודע את זה, אבל just in case...
סודה עושים עם CO2, קצפת עם N2O.
תזהר לא להחליף (תצא לך קצפת חמוצה ומקולקלת, וסודה עם גז צחוק...:))
...
חשבתי שאפשר להשתמש גם במיכלים של co2 במכשיר הזה. אי אפשר?

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

מני כתב:חשבתי שאפשר להשתמש גם במיכלים של co2 במכשיר הזה. אי אפשר?
...
אין לי מושג.
אבל גם אם אפשר, תעשה לך סודה עם CO2 אבל בשום אופן אל תשתמש ב-CO2 לקצפת. ה-CO2 יחמיץ את השמנת! בגלל זה משתמשים ב-N2O.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

joncafe כתב:
מני כתב:חשבתי שאפשר להשתמש גם במיכלים של co2 במכשיר הזה. אי אפשר?
...
אין לי מושג.
אבל גם אם אפשר, תעשה לך סודה עם CO2 אבל בשום אופן אל תשתמש ב-CO2 לקצפת. ה-CO2 יחמיץ את השמנת! בגלל זה משתמשים ב-N2O.
...
וודאי.
הם לא מציינים שם שימוש בco2 אבל כן מציינים אפשרות הכנת סודה ותהיתי איזו מיכלים של c02 צריך להכנסת סודה, אם מתחשק.
אנסה להרים טלפון לחנות מחר ואשאל.

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

מני כתב:הם לא מציינים שם שימוש בco2 אבל כן מציינים אפשרות הכנת סודה ותהיתי איזו מיכלים של c02 צריך להכנסת סודה, אם מתחשק.
אנסה להרים טלפון לחנות מחר ואשאל.
...
עכשיו הבנתי את כוונתך.
יש מיכלי מילוי עם N2O ויש עם CO2. הגודל זהה, רק הגז שונה והצבע של המיכל שונה לשם מניעת בלבול.
לדוגמה ראה כאן מיכלי N2O, וכאן מיכלי CO2
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

joncafe כתב:
מני כתב:הם לא מציינים שם שימוש בco2 אבל כן מציינים אפשרות הכנת סודה ותהיתי איזו מיכלים של c02 צריך להכנסת סודה, אם מתחשק.
אנסה להרים טלפון לחנות מחר ואשאל.
...
עכשיו הבנתי את כוונתך.
יש מיכלי מילוי עם N2O ויש עם CO2. הגודל זהה, רק הגז שונה והצבע של המיכל שונה לשם מניעת בלבול.
לדוגמה ראה כאן מיכלי N2O, וכאן מיכלי CO2
...
בדיוק מה שרציתי לדעת.
שוב תודה :)

mimchal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: מאי 2019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: בית קפה וינאי אצלכם בבית

נושא שלא נקרא #24 

joncafe כתב:"וגם משמש כחומר משמר לשמנת שיכולה כך לעמוד במיכל עד שבועיים במקרר! שנים שלושה ניעורים והמכונה מוכנה לשימוש"

קניתי השבוע סיפון כזה, אבל אחרי שהייה של לילה במקרר הקצפת יצאה לי נוזלית.
האם צריך לשים בלון גז חדש בכל שימוש על הקצפת שנשארה?


...
·

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

Re: בית קפה וינאי אצלכם בבית

נושא שלא נקרא #25 

@mimchal
·

לא. את הגז שמים פעם אחת ועד שנגמרת הקצפת לא צריך שוב.
מנסיון - עדיף "להבריג" את בלון הגז כשהמיכל הפוך, לתת כמה ניעורים,
ואז להשתמש במיכל נוסף.
ניתן להשתמש רק במיכל אחד - אבל שניים נותנים קצפת הרבה יותר טובה לטעמי.

mimchal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: מאי 2019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: בית קפה וינאי אצלכם בבית

נושא שלא נקרא #26 

@אורניקו
·
תודה על התשובה והטיפ
לגבי כמות הבלונים, אתה מדבר על מיכל של חצי ליטר?
כמה ניעורים אתה עושה לפני כל שימוש? קראתי שיותר מידי ניעורים "מקשים" את הקצפת
אגב, יש הבדל (לגבי הניעורים וכמות הבלונים) אם אני ממלא רק שמנת אחת במיכל במקום 2 שהיא יכולה להכיל (במיכל של החצי ליטר)
ושאלה אחרונה- צריך להשאיר את הבלון גז מחובר עד שנגמרת השמנת?

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

Re: בית קפה וינאי אצלכם בבית

נושא שלא נקרא #27 

@mimchal
·

לא קראתי את כל השרשור... אם מדובר במיכל של חצי ליטר אז נראה לי שבלון גז אחד מספיק,
בזמנו השתמשתי במיכל של ליטר והייתי שם שניים....

הייתי מנער כמה פעמים תוך כדי הברגת בלון גז, לא לפני כל שימוש
ודווקא כיוונתי לקצפת טובה ויציבה. כמה "קשה" קצפת יכולה להיות ?...

מיכל חצי ליטר יכול להכיל שמנת אחת - אם תשים שתיים לא ישאר לה מקום להפוך לקצפת...

לא טרחתי מעולם לשחרר את הבלון לפני שהסתיימה הקצפת.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”