בית קפה וינאי אצלכם בבית

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

בית קפה וינאי אצלכם בבית

נושא שלא נקרא #1 

ובכן, מה חסר כדי להפוך את סט-אפ הקפה הביתי שלכם לבית קפה וינאי אמיתי?
התשובה היא... קצפת. בוינה (בכלל באוסטריה) אוהבים את הקפה עם הרבה חלב ובהרבה משקאות מוסיפים קצפת טריה מלמעלה.

ביום רביעי שעבר, אחרי שהעמסתי 10 ק"ג הודי פלנטיישן אצל אמיגו, קצפתי ל"צוקר ובניו" באיזור התעשיה של נשר, ופינקתי את עצמי ובני ביתי בדיספנסר קצפת מקצועי.
לא זול הפינוק הזה, אבל למי שאוהב קצפת... אין מילים לתאר את ההבדל בין היציקה שנוצרת במיקסר (גם אם הוא קיצ'נאייד) לבין הקרם האוורירי והאלוהי שיוצא מהמתקן הזה.
עקרון הפעולה פשוט - ממלאים את המיכל בשמנת מתוקה + תוספים כמו אבקת סוכר ותמצית וניל (אני משתמש במחית וניל - עדיף למי שיכול להשיג), ו"מלחצים" את העסק בעזרת מיכל מילוי קטן - ממש כמו סיפולוקס. ההבדל הוא שבמקום CO2 משתמשים בגז אחר - N2O (ניטרוס אוקסיד), שגם מסיס יותר בפאזה שומנית וגם משמש כחומר משמר לשמנת שיכולה כך לעמוד במיכל עד שבועיים במקרר! שנים שלושה ניעורים והמכונה מוכנה לשימוש.

הכנתי לדוגמה שוקו וינאי "מלכותי" לשתי הבנות שלי - שוקולית מומסת במים רותחים, חלב מוקצף, קצפת וניל מתוקה ואבקת קקאו לקישוט מלמעלה. ניתן בצורה דומה להכין קפוצ'ינו וינאי עם קצפת וקינמון, וכמובן המשקה הוינאי האולטימטיבי - קפה קר עם גלידה וניל וקצפת - עובד מעולה בימי הקיץ הלוהטים.


תחי האימפריה האוסטרו-הונגרית
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי joncafe ב 27/03/2010 19:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

ג'יזס...!
נראה מדהים!

עכשיו תסביר בבקשה, לאט לאט, מה זה ואיך זה וכמה זה.

1. צריך לקנות כאלה מיכלי גז?
2. כמה עולה המכשיר? והגז?
3. לא צריך להקציף את השמנת? פשוט לשפוך אותה כפי שהיא לתוך המיכל?

הרגת אותי. אני מיד קופץ כאן לתחנת הדלק שליד הבית, וקונה שמנת מתוקה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

moti_r כתב:עכשיו תסביר בבקשה, לאט לאט, מה זה ואיך זה וכמה זה.
...
moti_r כתב:1. צריך לקנות כאלה מיכלי גז?
...
כן - כל פעם שממלאים את המכשיר בשמנת צריך לדחוס עם מיכל גז אחד או שניים - תלוי בכמות השמנת וברמת האווריריות הרצויה.
זה בדיוק כמו סיפולוקס (או שאתה צעיר מדי לזכור? :))
moti_r כתב:2. כמה עולה המכשיר? והגז?
...
יקר רצח.
המכשיר עולה ב"צוקר" 510 ש"ח. אני קיבלתי הנחה (שמור במערכת), לא בטוח שנותנים לכל אחד.
מיכלי גז לפני הנחה: 44.60 ש"ח ל-24 מיכלים.
moti_r כתב:3. לא צריך להקציף את השמנת? פשוט לשפוך אותה כפי שהיא לתוך המיכל?
...
בדיוק. לא לשכוח רק להגיד את מילת הקסמים... חחחחח
נותנים 2-3 ניעורים, הופכים עם הפיה למטה ולוחצים על ההדק (לחיצה ראשונה לכיור עד שמתייצבת הזרימה).
הגז עושה בשבילך את העבודה.
למעשה אסור לנער יותר מדי כי זה "מעבה" את השמנת יותר מדי ואז היא לא מקציפה טוב.

את המיכל עם השמנת בפנים ניתן לשמור במקרר עד שבועיים ולהוציא קצפת כל פעם שרוצים. בסיום יש לשחרר את כל שארית הגז ולפתוח את הראש. לפי ההוראות אפילו מותר לשטוף את המיכל במדיח...!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אוי זה נראה טוב,בדיוק מה שחסר לי עכשיו. :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תודה על הפרטים.
חבל שהוא לא יותר יקר... ככה באמת לא היה סיכוי שהוא יכנס אלי הביתה ויהרוס לי את הדיאטה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מוטי, אתה נשמע כמו הבחורות הרזות מקל שאוכלות חצי עגבניה ביום ומתלוננות שהן מפוצצות מהאוכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

רועי, אני רזיתי 25 ק"ג...

ואני עדיין שומר, ועדיין עושה התעמלות באופן קבוע.
... ועדיין אוהב מאוד שוקולד וגלידה :oops:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #8 

התצלום מזכיר לי תאור שקראתי, לקצף חלבונים אחרי הרמת המקצפים - "שתי פטמות עליזות".

מפתה מאוד, המשקה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

moti_r כתב:רועי, אני רזיתי 25 ק"ג...

ואני עדיין שומר, ועדיין עושה התעמלות באופן קבוע.
... ועדיין אוהב מאוד שוקולד וגלידה :oops:
...
וואו ! לא הייתי מאמין ... כל הכבוד !

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

עושה חשק,
תוכל לתת לינק למכשיר הספציפי הזה מחנות אמריקנית?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #11 

איזה יופי !
הגז הזה זה לא מ"מהיר ועצבני" ? :D
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

מני כתב:עושה חשק,
תוכל לתת לינק למכשיר הספציפי הזה מחנות אמריקנית?
...
המכשיר הספציפי שאני קניתי נקרא:
Kayser GASTROnomie Whipped Cream Dispenser
הנה לינק למוצר באתר החברה (באוסטריה):
http://www.kayser.at/english/flash.htm

הנה שתי דוגמאות להזמנות ברשת:
http://www.coffee212.com/kayser-gastron ... r4500.html
http://www.espresso-deluxe.com/449-gast ... er-1l.html
כמה מעצבן שבארץ המחיר בערך כפול!!

אגב - אין סיבה לקנות דווקא את אותו אחד שאני קיניתי.
אני מניח שכל whipped cream dispenser שתמצא יעשה את העבודה, לא?

ולסיום המלצה חמה - לשימוש ביתי מספיק בהחלט הדגם של החצי ליטר. כשקניתי לא היה, ואני לא יודע לדחות סיפוקים אז קניתי את הליטר, אבל כמה פעמים אתם באמת צריכים לעשות קצפת בבית מ-1 ליטר שמנת??
נערך לאחרונה על ידי joncafe ב 28/03/2010 9:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

joncafe כתב:כמה מעצבן שבארץ המחיר בערך כפול!!
...
לדוגמה, גם הסילביה שם זולה יותר מאשר בארץ:
http://www.coffee212.com/rancilio-espre ... hines.html
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

סחטיין יונתן - הילדים בטח מבסוטים לפחות כמו האבא ;)


פעם הבאה תכין להם שוקו משוקולד איכותי במקום שוקולית ותראה איזה התלהבות תהיה!



דרך אגב, אני נוהג להגיש מוקצ'ינו לאורחים שלא כל כך אוהבים קפה - מוסיפים לקפוצינו 2 קוביות שוקולד איכותי ומקבלים משהו הרבה יותר עדין ומפנק. מומלץ לימי חורף קרים עם (~)
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

MartinHSabag כתב:איזה יופי !
הגז הזה זה לא מ"מהיר ועצבני" ? :D
...
זה בדיוק זה! גם רופאי שיניים משתמשים בנייטרוקס כדי לטשטש לפני הרדמה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”