למאמר: ביקור בטנזניה
יגאל נתנאלי קוטף קפה בטנזניה
שרשור תגובות: ביקור בטנזניה
- IGAL4d (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 566
- הצטרף: יולי 2013
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
תודה לעופר (דבוטאנט) ולמרטין על הסיוע בעריכה,
תודה מאוחרת לנמרוד (nimitzg) על הרעיון לכוסות...
https://www.htcafe.co.il/vt199530.html
תודה מאוחרת לנמרוד (nimitzg) על הרעיון לכוסות...
https://www.htcafe.co.il/vt199530.html
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
תודה על רשמי הביקור. מקסים.
וגם הקישור לקפה, סבבה
וגם הקישור לקפה, סבבה
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
יופי של סיפור!
עשית לי לגמרי חשק ללכת לחפש עץ לקטוף ממנו
באוק' בשנה שעברה טיילנו בקובה. הצלחתי להגיע למטע גדול של קפה ולקטוף כמה פירות. זה לא היה משהו רשמי אז לא יכולתי לאסוף הרבה - וטוב שכך. לא היתה לי דרך לייבש אותם, אז ניסיתי לארוז טוב בשקית סגורה ולהביא איתי לארץ, כדי להראות לחברים. תוך 3 ימים זה השחיר והרקיב... בכל זאת, פירות טריים. עדיין מקווה להצליח להגיע לחווה מסודרת ולעבוד כמה ימים בקטיף וטיפול בקפה.
דבר אחד שאני לא מבין: עד כמה שאני יודע קפה נקטף באיזור החורף - בד"כ בין ספט' למרץ, משתנה בין מדינה למדינה. אז איך זה שהם משתמשים בקפה לצריכה פרטית? מה הם עושים במאי, למשל? או שהם קוטפים הכל, מייבשים ומשתמשים לאורך השנה?
עשית לי לגמרי חשק ללכת לחפש עץ לקטוף ממנו
באוק' בשנה שעברה טיילנו בקובה. הצלחתי להגיע למטע גדול של קפה ולקטוף כמה פירות. זה לא היה משהו רשמי אז לא יכולתי לאסוף הרבה - וטוב שכך. לא היתה לי דרך לייבש אותם, אז ניסיתי לארוז טוב בשקית סגורה ולהביא איתי לארץ, כדי להראות לחברים. תוך 3 ימים זה השחיר והרקיב... בכל זאת, פירות טריים. עדיין מקווה להצליח להגיע לחווה מסודרת ולעבוד כמה ימים בקטיף וטיפול בקפה.
דבר אחד שאני לא מבין: עד כמה שאני יודע קפה נקטף באיזור החורף - בד"כ בין ספט' למרץ, משתנה בין מדינה למדינה. אז איך זה שהם משתמשים בקפה לצריכה פרטית? מה הם עושים במאי, למשל? או שהם קוטפים הכל, מייבשים ומשתמשים לאורך השנה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- IGAL4d (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 566
- הצטרף: יולי 2013
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
·מזג האויר בטנזניה הוא מורכב וכדאי לבדוק באתרים שמתמחים בכך..יש עונות גשומות עונות יבשות וכו....עד כמה שידוע לי החורף שם אינו תואם לחורף בישראל. בלודג' שהייתי המדיניות המוצהרת הייתה שהם משתדלים לספק הצריכה שלכם בעצמם מבחינת גידולי ירקות,פירות, קפה. אני מעריך שתמיד ישנם דברים שנרכשים מבחוץ. לגבי הקפה אני מעריך שזאת לא בעיה לגשר בין תקופות בהן הגידולים מעטים- הרי ניתן לשמור פולי קפה ירוקים זמן ממושך.moti_r כתב: דבר אחד שאני לא מבין: עד כמה שאני יודע קפה נקטף באיזור החורף - בד"כ בין ספט' למרץ, משתנה בין מדינה למדינה. אז איך זה שהם משתמשים בקפה לצריכה פרטית? מה הם עושים במאי, למשל? או שהם קוטפים הכל, מייבשים ומשתמשים לאורך השנה?...