קפה בסו-ויד

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

קפה בסו-ויד

נושא שלא נקרא #1 

קפה קר חזק ומלא קפאין הפך להיות טרנד בזמן האחרון. מישהו חשב לקצר את הזמן שחליטה קרה דורשת ע״י שימוש בסו ויד בטמפ׳ נמוכה יחסית. האמת שבתור חובב סו ויד וקפה אני סקרן לנסות רק בשביל הקטע 🤔

https://recipes.anovaculinary.com/recipe/sous-vide-cold-brew-coffee

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

זה לא קולד ברו, זה חמום וקרור ונראה חרטא עם שיק מודרני.
רק צריך לכתוב שזה גם פליאו אורגני וטבעוני וכולם יהיו מרוצים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

:lol:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

סו ויד הוא בהגדרה אינו חליטה קרה כי הוא משתמש במים חמים. מה שכן זה נותן לי רעיון להשתמש בשיטות עם לחץ ידני כמו Handpresso או Flair עם מים קרים. אני מניח שלא יהיה מספיק מיצוי כשהחליטה קצרה, אבל אין מניעה לחזור על זה כמה פעמים. מאין אספרסו מאוד ארוך שמבוסס על מים קרים.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@boren
·
הרעיון של חליטה קרה הוא מיצוי ארוך ואיטי של הקפה, ביחס הפוך לטמפרטורה וזמן.
זאת כדי לעדן את הטעמים (המולקולות הגדולות) אבל מגביר את הקפאין.

הרעיון שלך משנה בעיקר את הטמפ' ופחות את הזמן (להבנתי, לפחות). שיגרום לכוס דלוחה במקרה הטוב והתכווציות שרירים בידיים במקרה הפחות טוב...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”