היי,
רציתי להעזר בכם למציאת תחליף חלב המשתלב באופן טוב עם קפה, בדגש על קפה קר וקפוצ'ינו.
מחפש תחליף שאוכל להציע שאורחים במידה והם אינם שותים חלב או שומרים כשרות.
ניסיתי היום את הניסיון הראשון שלי עם משקה שקדים של תנובה (הרגיל לא הבריסטה). מבחינת הקצפה יצא בסדר לניסיון ראשון, בועות מעט גדולות אבל נראה לי שזה טעות משתמש ולא התנהגות של המשקה. עצרתי קצת לפני ה 65 מעלות והמשקה לא התפרק כתוצאה מהחום.
הכל היה נראה תקין עד שטעמתי את התוצאה. מבחיל, נוראי, הרס של קפה טוב...טעמי לוואי לא נעימים, כולל של משהו שרוף (כנראה מהתוספים).
אנסה לעשות ניסיון נוסף עם טמפרטורה מעט נמוכה יותר או בהכנה של קפה קר אבל יש לי הרגשה שבזבזתי כסף על תחליף גרוע ושאני מבזבז קפה...
מניח שיש פה אנשים שניסו מספר מוצרים ומצאו משהו שעובד, אשמח אם תוכלו לשתף את ההצלחות שלכם במידה והיו לא מצאתי בפורום משהו בנושא ומאמין שיש פה הרבה אנשים שזה יעזור להם
עזרה במציאת תחליף חלב טוב
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K
- הודעות: 34542
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 181 פעמים
- קיבל תודות: 622 פעמים
Re: עזרה במציאת תחליף חלב טוב
אולי כדאי לנסות בחוץ אם אתה שותה לא רק בבית, כל בתו הקפה מתיעים סוגים שונים של תחליפי חלב
לדעתי עם טעמים לא יהיה מוצלח (חלב או תחליף) אבל טעים או לא זה עניין סובייקטיבי ולא אובייקטיבי
לדעתי עם טעמים לא יהיה מוצלח (חלב או תחליף) אבל טעים או לא זה עניין סובייקטיבי ולא אובייקטיבי
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: עזרה במציאת תחליף חלב טוב
לא מכיר המון תחליפי חלב, אבל ממה שאני כן מכיר, תחליפי החלב של תנובה מזעזעים, בייחוד ה"בריסטה", טעמי לוואי בשפע. מבין אלה שניסיתי, בינתיים הכי סבבה לדעתי היה Not Milk 3.5% של Alpro. כמובן שזה לא באמת תחליף לחלב, אבל התוצאה הייתה לא רעה לדעתי מבחינת מרקם וטעם.
Re: עזרה במציאת תחליף חלב טוב
רוב ההקצפות שלי זה חלב עזים הולך לי טוב רוב הזמן.
עושה הרבה גם חלב אורז כחול של ויטראיז הולך סביר הטעם שלו נשאר יציב. וכשמעבירים לכוס אז נראה חצי חצי ..חצי קצפת למעלה חצי חלב למטה
ניסיתי גם חלב סויה מוקצף טוב. לא זוכר החברה.
הבריסטה של ויטאריז גם מוקצף טוב. ושומר על הטעם.
עושה הרבה גם חלב אורז כחול של ויטראיז הולך סביר הטעם שלו נשאר יציב. וכשמעבירים לכוס אז נראה חצי חצי ..חצי קצפת למעלה חצי חלב למטה
ניסיתי גם חלב סויה מוקצף טוב. לא זוכר החברה.
הבריסטה של ויטאריז גם מוקצף טוב. ושומר על הטעם.
יונתן אריאל
Re: עזרה במציאת תחליף חלב טוב
אני מחזק את מה שכתבו כבר מעל. ניסיתי המון תחליפים. אוטלי בריסטה (קרטון אפור) נותן את התוצאה הכי טובה לדעתי. מאז שעברתי אליו ראיתי שגם הרבה בתי קפה שאני מחשיב לטובים אימצו אותו גם כן. מקום שני אחריו בעיניי הוא ה"נוט מילק" של אלפרו.
בהצלחה
בהצלחה