אז איפה טמון ההבדל הגדול בטעם?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
amitseg (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אז איפה טמון ההבדל הגדול בטעם?

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
כנראה שזו שאלה של טירונים, אבל בכל זאת - רוצה להבין את העניין יותר לעומק.
ידוע לי שכדי לקבל אספרסו נדרש קפה טחון גס יחסית ובשביל קפה טורקי הטחינה צריכה להיות יותר עדינה.
מלבד אופן הטחינה, מה עוד ישפיע על הטעם? האם, לצורך העניין, ניתן לקנות תערובת פולי קפה מסוימת מחנות, ולהכין ממנה קפה טורקי או אספרסו לבחירתי בהתאם לאופן שבו אני אטחן אותם? או שבכל מקרה כשקונים פולי קפה אז הם יהיו פולים ספציפיים לאספרסו ופולים ספציפיים לקפה טורקי כי למכתחילה אופן הקלייה שלהם, הזן של הקפה וכו יהיו שונים?
בקיצור, האם כשאני מכין אספרסו במכונה, מלבד הטחינה הגסה יותר ביחס לקפה טורקי, גם משך זמן הקלייה, טמפרטורת הקלייה, הזן שבו משתמשים יהיו בהכרח שונים מאלו של קפה טורקי?
מקווה שהשאלה ברורה,
תודה רבה!

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לקפה טורקי הקליה מעט בהירה יותר.
בנוסף, אופן ההכנה שונה לחלוטין, תורם מאד לשוני בטעם
אלדד

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”