שלום לכולם
קוראים לי לואי ואני עולה חדש (בערך, it's complicated) לפני כשנה מלונדון. אני טס לשם המון ותמיד קונה פולים שם אבל נתקע כאן כמו כולם בימים אלה. הזמנתי פולים מבית קלייה מקומית ולא התלהבתי מהחד-מימדיות. אשמח לקבל המלצה על בית קלייה אמינה ששולח לאיזור השרון (עדיף תוך 48 שעות מהקליעה במידה ואפשר). והכי חשוב, קלייה בהירה שמסתיימת מוקדם עם טעמים פירוטים וחמצמצים כשהפולים מיועדים לאספרסו בלבד. בקיצור, third wave.
רק כי כיף לדבר על הדברים האלה יש לי Rocket R58, Nuova Simonelli Mythos One Plus וEureka Mignon לנטול קפאין.
תודה ונעים לי מעוד להכיר.
לואי
קלייה קלה, עם משלוח לאיזור השרון
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
אני אוהב את הקליות של גלעד מ"קפה נגרו", וגם המשלוחים מאוד מהירים (קרית אונו)
עריכה : גלעד (נגרו) לא קולה בהיר, הוא מומלץ בכללי אבל לא התכוונתי להמליץ עליו לקניית פולים בקלייה בהירה, הוא פחות מתחבר לזה.
סליחה שמיהרתי להגיב. תודה על ההארה @WolfM
עריכה : גלעד (נגרו) לא קולה בהיר, הוא מומלץ בכללי אבל לא התכוונתי להמליץ עליו לקניית פולים בקלייה בהירה, הוא פחות מתחבר לזה.
סליחה שמיהרתי להגיב. תודה על ההארה @WolfM
נערך לאחרונה על ידי BarDar ב 14/04/2020 20:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה
תודה
כבודו של גלעד במקומו מונח, אבל הוא לא קולה בהיר.
כמעט אין קליה בהירה בארץ, גם מי שמצהירים על כך שהם קולים בהיר, בהשוואה לבתי קליה מובילים באירופה, זה מדיום במקרה הטוב.
אתה יכול לבדוק בארץ מול קפה MAE, קפה נחת או קפה 51 מהארץ לגבי מלאי מקליה בהירה ואפשרויות משלוח.
ממליץ לך לבדוק את השרשור על קולונה. משלוח עם DHL EXPRESS עד הדלת בפחות משבוע מיום הקליה.
אני כבר אחרי 2 הזמנות ממנו מאז התחיל המצב.
כמעט אין קליה בהירה בארץ, גם מי שמצהירים על כך שהם קולים בהיר, בהשוואה לבתי קליה מובילים באירופה, זה מדיום במקרה הטוב.
אתה יכול לבדוק בארץ מול קפה MAE, קפה נחת או קפה 51 מהארץ לגבי מלאי מקליה בהירה ואפשרויות משלוח.
ממליץ לך לבדוק את השרשור על קולונה. משלוח עם DHL EXPRESS עד הדלת בפחות משבוע מיום הקליה.
אני כבר אחרי 2 הזמנות ממנו מאז התחיל המצב.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
Re: קלייה קלה, עם משלוח לאיזור השרון
@Louis
·
אפשר פשוט לבצע הזמנות מחו"ל.
אני קבוע מזמין מ:
Colonna
Square mile
The Barn
Tim Wendelboe
וכמובן שיש עוד הרבה בתי קליה מצוינים באירופה.
משלוחים מגיעים בזמן סביר 5-10 ימים.
כן. גם בתקופת הקרונה המשלוחים מגיעים.
·
אפשר פשוט לבצע הזמנות מחו"ל.
אני קבוע מזמין מ:
Colonna
Square mile
The Barn
Tim Wendelboe
וכמובן שיש עוד הרבה בתי קליה מצוינים באירופה.
משלוחים מגיעים בזמן סביר 5-10 ימים.
כן. גם בתקופת הקרונה המשלוחים מגיעים.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
Re: קלייה קלה, עם משלוח לאיזור השרון
@נעם_Noam
בקולונה עלות משלוח כ 3 פאונד.
ב squre mile כ 5 פאונד למיטב זכרוני.
ב Tim Wendelboe אם עושים מנוי מסוג מנוי מתנה משלוח הוא כלול בחבילה.
ב The Barn אם עושים מנוי, משלוח גם כן כלול בחבילה.
ככה שעלויות משלוח סבירים בהחלט ברוב המקרים.
בקולונה עלות משלוח כ 3 פאונד.
ב squre mile כ 5 פאונד למיטב זכרוני.
ב Tim Wendelboe אם עושים מנוי מסוג מנוי מתנה משלוח הוא כלול בחבילה.
ב The Barn אם עושים מנוי, משלוח גם כן כלול בחבילה.
ככה שעלויות משלוח סבירים בהחלט ברוב המקרים.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
@boren
·
אני לא קולה קפה בבית.
אבל קורא הרבה על הנושא בין היתר על ניסיון של קולים רבים בארץ ובעולם.
זה גם מאוד הגיוני כי קליה כהה ממסכת פגמים אם מקורם מקפה ירוק באיכות נמוכה יותר או בתהליך הקליה.
כמו כן קפה בקליה כהה הרבה יותר קל למיצוי, ככה שגם בעזרת ציוד פשוט יותר אפשר לבצע חליטה טובה.
גם איכות המים הרבה פחות קריטית כשמדובר על קליה כהה.
כמובן שאפשר להגיע לרמה גבוהה של קליה בהירה אבל זה דורש ציוד קליה ברמה מאוד גבוהה, פולים ירוקים מאוד איכותיים ומיומנות מאוד גבוה.
לכן לקנות ציוד כזה שעלותו אפשר להחזיר אחרי שנה או שנתיים, ללא ניסיון קליה מאוד משמעותי בקליות בהירות וללא פולים מתאימים...
לא ממליץ לנסות לחסוך על הזמנת קפה מבתי קליה ברמה מאוד גבוהה. אלא אם כי המטרה זה הקליה ולא בהכרח התוצאה.
·
אני לא קולה קפה בבית.
אבל קורא הרבה על הנושא בין היתר על ניסיון של קולים רבים בארץ ובעולם.
זה גם מאוד הגיוני כי קליה כהה ממסכת פגמים אם מקורם מקפה ירוק באיכות נמוכה יותר או בתהליך הקליה.
כמו כן קפה בקליה כהה הרבה יותר קל למיצוי, ככה שגם בעזרת ציוד פשוט יותר אפשר לבצע חליטה טובה.
גם איכות המים הרבה פחות קריטית כשמדובר על קליה כהה.
כמובן שאפשר להגיע לרמה גבוהה של קליה בהירה אבל זה דורש ציוד קליה ברמה מאוד גבוהה, פולים ירוקים מאוד איכותיים ומיומנות מאוד גבוה.
לכן לקנות ציוד כזה שעלותו אפשר להחזיר אחרי שנה או שנתיים, ללא ניסיון קליה מאוד משמעותי בקליות בהירות וללא פולים מתאימים...
לא ממליץ לנסות לחסוך על הזמנת קפה מבתי קליה ברמה מאוד גבוהה. אלא אם כי המטרה זה הקליה ולא בהכרח התוצאה.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
,עקב שיעמום אתן גם את דעתי בקטנה ובשביל הכיף ואני מדגיש, ד ע ת י
קלייה בהירה לא דורשת ציוד מתוחכם ולא מיומנות קלייה גבוהה, לא יותר מאשר קלייה לכל דרגת קלייה אחרת, אם מישהו חושב אחרת שיסביר לי למה.
אם כבר הייתי אומר שקלייה כהה היא הכי מאתגרת כי ההבדל בין כהה לשרוף יכול להיות עניין של שניות.
קפה בקלייה בהירה דורש פולים איכותיים, בדיוק כמו קליית מדיום, מסכים שלקלייה כהה זה פחות חשוב עקב ההשפעה הגדולה של טעמי הקלייה ולא טעמי הזן בתוצר הסופי.
לקלייה בהירה צריך ציוד איכותי לחליטה, בטוח מטחנה מעולה כיוון שמטחנה פשוטה יכולה להיתקע בקלות מקפה בהיר עקב קשיחותו.
קלייה בהירה היא לאנשים שאוהבים חמיצות גבוהה ופירותיות מעודנת, בדיוק כמו שאנשים שאוהבים מדיום, אוההבים חמיצות מעודנת ויותר גוף בקפה ואילו אוהבי קלייה כהה אוהבים את המרירות הגבוהה.
כל בתי הקלייה הבוטיקים, נחת, וויקאפ וכו, קולים לרוב בהיר ושווה לנסות מהם.
גם בית הקלייה jera קולה בהיר
אני אישית לא קולה בהיר כיוון שאני מעדיף אספרסו עם יותר גוף, עניין אישי כמובן וזה מה שאני מוכר.
בהצלחה לכולם וכמעט שבת שלום
קלייה בהירה לא דורשת ציוד מתוחכם ולא מיומנות קלייה גבוהה, לא יותר מאשר קלייה לכל דרגת קלייה אחרת, אם מישהו חושב אחרת שיסביר לי למה.
אם כבר הייתי אומר שקלייה כהה היא הכי מאתגרת כי ההבדל בין כהה לשרוף יכול להיות עניין של שניות.
קפה בקלייה בהירה דורש פולים איכותיים, בדיוק כמו קליית מדיום, מסכים שלקלייה כהה זה פחות חשוב עקב ההשפעה הגדולה של טעמי הקלייה ולא טעמי הזן בתוצר הסופי.
לקלייה בהירה צריך ציוד איכותי לחליטה, בטוח מטחנה מעולה כיוון שמטחנה פשוטה יכולה להיתקע בקלות מקפה בהיר עקב קשיחותו.
קלייה בהירה היא לאנשים שאוהבים חמיצות גבוהה ופירותיות מעודנת, בדיוק כמו שאנשים שאוהבים מדיום, אוההבים חמיצות מעודנת ויותר גוף בקפה ואילו אוהבי קלייה כהה אוהבים את המרירות הגבוהה.
כל בתי הקלייה הבוטיקים, נחת, וויקאפ וכו, קולים לרוב בהיר ושווה לנסות מהם.
גם בית הקלייה jera קולה בהיר
אני אישית לא קולה בהיר כיוון שאני מעדיף אספרסו עם יותר גוף, עניין אישי כמובן וזה מה שאני מוכר.
בהצלחה לכולם וכמעט שבת שלום
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
@NEGRO
·
גלעד, איזה כיף שהצטרפת לדיון
נתחיל מזה שלדעתי הקפה שלך מעולה בהתאם לסגנון.
כנ"ל התמחור ורמת שירות שאתה מעניק ללקוחות שלך.
לגבי ציוד, ברור שבעזרת אותו קולה אפשר טכנית לבצע קליה כהה ובהירה.
אבל בקליה בהירה כל פגם קטן בא לידי ביטוי בתוצר הסופי ולכן אם עבור קליה כהה גם קולה ברמת כניסה יכול לספק תוצאה טובה לא זה המצב בקליה מאוד בהירה.
כנ"ל לגבי איכות קפה ירוק וציוד חליטה.
לגבי מטחנות, המצב הוא הרבה יותר מורכב ממטחנה שמצליחה לטחון או נתקעת ולא מצליחה.
היות ומיצוי של קפה בקליה בהירה הוא קשה הרבה יותר נכנסת לתמונה גאומטריה של סכינים, גודל, אלימנט, מהירות סיבוב ואפילו סלסת קפה משחקת תפקיד גדול.
לא שכל זה לא רלוונטי בקליה כהה אבל העסק יותר סלחני.
קליה בהירה בהחלט עושה לכולם חיים הרבה יותר קשים.
·
גלעד, איזה כיף שהצטרפת לדיון
נתחיל מזה שלדעתי הקפה שלך מעולה בהתאם לסגנון.
כנ"ל התמחור ורמת שירות שאתה מעניק ללקוחות שלך.
לגבי ציוד, ברור שבעזרת אותו קולה אפשר טכנית לבצע קליה כהה ובהירה.
אבל בקליה בהירה כל פגם קטן בא לידי ביטוי בתוצר הסופי ולכן אם עבור קליה כהה גם קולה ברמת כניסה יכול לספק תוצאה טובה לא זה המצב בקליה מאוד בהירה.
כנ"ל לגבי איכות קפה ירוק וציוד חליטה.
לגבי מטחנות, המצב הוא הרבה יותר מורכב ממטחנה שמצליחה לטחון או נתקעת ולא מצליחה.
היות ומיצוי של קפה בקליה בהירה הוא קשה הרבה יותר נכנסת לתמונה גאומטריה של סכינים, גודל, אלימנט, מהירות סיבוב ואפילו סלסת קפה משחקת תפקיד גדול.
לא שכל זה לא רלוונטי בקליה כהה אבל העסק יותר סלחני.
קליה בהירה בהחלט עושה לכולם חיים הרבה יותר קשים.