קליית Tanzania AA

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
oronwerner (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 377
הצטרף: מרץ 2013
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

קליית Tanzania AA

נושא שלא נקרא #1 

אהלן חברים,
הפורום קצת מתעורר אז למה לא לנצל את המומנטום :)

אני קולה מדי פעם ואוהב להתנסות בטעמים חדשים, רק ככה אפשר להכיר.
רכשתי קפה ירוק Tanzania AA וקליתי בערך עד לפני תחילת פיצוץ שני (אולי טיפה גם בתחילתו).

אני קולה עם פופקורן. 80 גרם לבאטצ', אורך הקלייה היה 6 דקות.
זה מרגיש לי טיפה מהיר לעומת קליות אחרות (למשל קולומביה סופרימו), אבל אולי תלוי זן?

הקפה עצמו קצת "חמוץ" / "לימוני" עבורי. אני אוהב טעמים יותר מרירים, שוקולדיים, "כבדים"...
מכוון בעיקר עבור אספרסו, ולעיתים קצת קפוצ'ינו.
הקפה כעת בן 3 ימים ונותן אספרסו נחמד, אבל מנסה לקבל משהו יותר "עמוק".


האם אלו תכונותיו של הזן, או שאני יכול לנסות לקלות קצת יותר כהה ואולי זה יעשה הבדל?
ובעניין דומה, האם יש המלצות לזנים נוספים שתמורתם טובה ומחירם לא גבוה ויכולים להתאים לדרישה שלי?

התמונה קצת מטעה בגלל איכות הצילום והצל, במציאות האחידות הרבה יותר גבוהה.

תודה!
אורון
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

התמונה אולי מטעה אבל עושה רושם שהקלייה בהירה מדי לטעמים שאתה מחפש.

בנוסף, טנזניה זה זן שדי ידוע בחמימות הפירותית - יינית שלו.

נסה לחפש זנים אחרים. ברזיל שהוא זול יחסית ודי ניטרלי בטעם, סומטרה, הודו, מקסיקו יהיו כנראה יותר בכיוון שלך ולרוב לא מאוד יקרים.

oronwerner (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 377
הצטרף: מרץ 2013
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@קרמריקה
· תודה רבה על הפירוט.

אכן הבנתי קצת באיחור שאלו כנראה מאפייני הזן.
אני אוהב להתנסות ולטעום אז אני לא מתבאס, ורק ככה אפשר באמת לדעת ולהכיר מה טעים לך.

אנסה בכל זאת לקלות יותר כהה ואולי גם להגדיל את כמות הפולים, מה שיאפשר (בשאיפה) להאט את קצב הקלייה ולהגיע לתוצאה טובה יותר.
אני מניח שקלייה שכזו תאפיל על מאפייני הזן (לתוך פיצוץ שני) אבל אולי יהיה לי יותר טעים וזה מה שחשוב.

תודה!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

שים תמונה של גודל יחסית לקולמביה ותפרט איזה הוא בדיוק,

בגדול האפריקאים יותר קטנים מהקולמביה סופרימו,

ופחות כבדים,

לי זה נשמע מהיר מדי.

עשית לו איזה מודיפיקציות לקולה?

oronwerner (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 377
הצטרף: מרץ 2013
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@itamars2
·לצערי אין לי כבר את הקולומביה כדי להציג את ההשוואה.

אתמול קליתי בערך דקה וחצי לתוך פיצוץ שני ויצא הרבה יותר לטעמי. סך זמן הקלייה 7:30 דקות.
אין ספק שנאבדו קצת טעמים זניים והקפה הרגיש קצת "גנרי", אבל גם הרבה פחות "לימוני" עבורי וזה נחמד.

עם זאת, אני חושב שבקלייה איטית יותר אצליח להגיע עמוק יותר לתוך הפולים מבלי להיכנס כל כך הרבה לתוך פיצוץ שני, וככה גם להרוויח פחות חמיצות וגם לעצור בתחילת פיצוץ שני.

לא עשיתי שום שינוי בקולה בשלב זה. חייב להגיד שהוא פשוט יחסית חזק ומוצלח ואפילו עם 80 גרם אני מרגיש שקצב הסחרור מאוד מהיר והוא יכול בקלות לקבל עוד הרבה קפה ירוק.
מכיוון שאין לי יכולת לשלוט בטמפרטורה (בינתיים), אנסה להגדיל בפעם הבאה את כמות הפולים ל-120 גרם (כמובן לאחר בדיקה שהקולה מצליח להתמודד עם כמות כזו, ואם לא אז ככל האפשר).

אני מאמין שהגדלת הכמות ב150% תאפשר להאריך את משך הקלייה ולהביא את תחילת פיצוץ שני לסביבת ה9-10 דקות, מה שאמור גם לייצר הבדל גדול בתוצאה הסופית כך שתהיה פחות חמיצות ועם זאת קצת יותר מאפיינים זניים נעימים.

אני חושב שהכוונה הכללית שלי די ברורה, אני רק מקווה שהדרך וההבנה שלי נכונות גם כן - להצליח להאריך את זמן הקלייה בין פיצוץ ראשון לשני ולאפשר יותר קרמליזציה והתפתחות של טעמים סוכריים/מרירים יותר, שכן בקצב כל כך מהיר כמו שמתקיים כעת, אין הרבה הפתעה שהתוצאה היא טעמים יותר חמוצים.

אשמח כרגיל לשמוע וללמוד מבעלי הניסיון.
אורון

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

צריך לקחת בחשבון שלא המודיפיקציות המכשיר גם מאורר מאוד מהר, גם מכבה ומדליק את החום ככול שמגיע לגבול הבטיחות העליון שלו, ולכן מתקבלת יותר אפיה של הפולים בטמפ נמוכה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”