אהלן חברים,
הפורום קצת מתעורר אז למה לא לנצל את המומנטום
אני קולה מדי פעם ואוהב להתנסות בטעמים חדשים, רק ככה אפשר להכיר.
רכשתי קפה ירוק Tanzania AA וקליתי בערך עד לפני תחילת פיצוץ שני (אולי טיפה גם בתחילתו).
אני קולה עם פופקורן. 80 גרם לבאטצ', אורך הקלייה היה 6 דקות.
זה מרגיש לי טיפה מהיר לעומת קליות אחרות (למשל קולומביה סופרימו), אבל אולי תלוי זן?
הקפה עצמו קצת "חמוץ" / "לימוני" עבורי. אני אוהב טעמים יותר מרירים, שוקולדיים, "כבדים"...
מכוון בעיקר עבור אספרסו, ולעיתים קצת קפוצ'ינו.
הקפה כעת בן 3 ימים ונותן אספרסו נחמד, אבל מנסה לקבל משהו יותר "עמוק".
האם אלו תכונותיו של הזן, או שאני יכול לנסות לקלות קצת יותר כהה ואולי זה יעשה הבדל?
ובעניין דומה, האם יש המלצות לזנים נוספים שתמורתם טובה ומחירם לא גבוה ויכולים להתאים לדרישה שלי?
התמונה קצת מטעה בגלל איכות הצילום והצל, במציאות האחידות הרבה יותר גבוהה.
תודה!
אורון
קליית Tanzania AA
- oronwerner (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 377
- הצטרף: מרץ 2013
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
- oronwerner (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 377
- הצטרף: מרץ 2013
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
@קרמריקה
· תודה רבה על הפירוט.
אכן הבנתי קצת באיחור שאלו כנראה מאפייני הזן.
אני אוהב להתנסות ולטעום אז אני לא מתבאס, ורק ככה אפשר באמת לדעת ולהכיר מה טעים לך.
אנסה בכל זאת לקלות יותר כהה ואולי גם להגדיל את כמות הפולים, מה שיאפשר (בשאיפה) להאט את קצב הקלייה ולהגיע לתוצאה טובה יותר.
אני מניח שקלייה שכזו תאפיל על מאפייני הזן (לתוך פיצוץ שני) אבל אולי יהיה לי יותר טעים וזה מה שחשוב.
תודה!
· תודה רבה על הפירוט.
אכן הבנתי קצת באיחור שאלו כנראה מאפייני הזן.
אני אוהב להתנסות ולטעום אז אני לא מתבאס, ורק ככה אפשר באמת לדעת ולהכיר מה טעים לך.
אנסה בכל זאת לקלות יותר כהה ואולי גם להגדיל את כמות הפולים, מה שיאפשר (בשאיפה) להאט את קצב הקלייה ולהגיע לתוצאה טובה יותר.
אני מניח שקלייה שכזו תאפיל על מאפייני הזן (לתוך פיצוץ שני) אבל אולי יהיה לי יותר טעים וזה מה שחשוב.
תודה!
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
שים תמונה של גודל יחסית לקולמביה ותפרט איזה הוא בדיוק,
בגדול האפריקאים יותר קטנים מהקולמביה סופרימו,
ופחות כבדים,
לי זה נשמע מהיר מדי.
עשית לו איזה מודיפיקציות לקולה?
בגדול האפריקאים יותר קטנים מהקולמביה סופרימו,
ופחות כבדים,
לי זה נשמע מהיר מדי.
עשית לו איזה מודיפיקציות לקולה?
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- oronwerner (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 377
- הצטרף: מרץ 2013
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
@itamars2
·לצערי אין לי כבר את הקולומביה כדי להציג את ההשוואה.
אתמול קליתי בערך דקה וחצי לתוך פיצוץ שני ויצא הרבה יותר לטעמי. סך זמן הקלייה 7:30 דקות.
אין ספק שנאבדו קצת טעמים זניים והקפה הרגיש קצת "גנרי", אבל גם הרבה פחות "לימוני" עבורי וזה נחמד.
עם זאת, אני חושב שבקלייה איטית יותר אצליח להגיע עמוק יותר לתוך הפולים מבלי להיכנס כל כך הרבה לתוך פיצוץ שני, וככה גם להרוויח פחות חמיצות וגם לעצור בתחילת פיצוץ שני.
לא עשיתי שום שינוי בקולה בשלב זה. חייב להגיד שהוא פשוט יחסית חזק ומוצלח ואפילו עם 80 גרם אני מרגיש שקצב הסחרור מאוד מהיר והוא יכול בקלות לקבל עוד הרבה קפה ירוק.
מכיוון שאין לי יכולת לשלוט בטמפרטורה (בינתיים), אנסה להגדיל בפעם הבאה את כמות הפולים ל-120 גרם (כמובן לאחר בדיקה שהקולה מצליח להתמודד עם כמות כזו, ואם לא אז ככל האפשר).
אני מאמין שהגדלת הכמות ב150% תאפשר להאריך את משך הקלייה ולהביא את תחילת פיצוץ שני לסביבת ה9-10 דקות, מה שאמור גם לייצר הבדל גדול בתוצאה הסופית כך שתהיה פחות חמיצות ועם זאת קצת יותר מאפיינים זניים נעימים.
אני חושב שהכוונה הכללית שלי די ברורה, אני רק מקווה שהדרך וההבנה שלי נכונות גם כן - להצליח להאריך את זמן הקלייה בין פיצוץ ראשון לשני ולאפשר יותר קרמליזציה והתפתחות של טעמים סוכריים/מרירים יותר, שכן בקצב כל כך מהיר כמו שמתקיים כעת, אין הרבה הפתעה שהתוצאה היא טעמים יותר חמוצים.
אשמח כרגיל לשמוע וללמוד מבעלי הניסיון.
אורון
·לצערי אין לי כבר את הקולומביה כדי להציג את ההשוואה.
אתמול קליתי בערך דקה וחצי לתוך פיצוץ שני ויצא הרבה יותר לטעמי. סך זמן הקלייה 7:30 דקות.
אין ספק שנאבדו קצת טעמים זניים והקפה הרגיש קצת "גנרי", אבל גם הרבה פחות "לימוני" עבורי וזה נחמד.
עם זאת, אני חושב שבקלייה איטית יותר אצליח להגיע עמוק יותר לתוך הפולים מבלי להיכנס כל כך הרבה לתוך פיצוץ שני, וככה גם להרוויח פחות חמיצות וגם לעצור בתחילת פיצוץ שני.
לא עשיתי שום שינוי בקולה בשלב זה. חייב להגיד שהוא פשוט יחסית חזק ומוצלח ואפילו עם 80 גרם אני מרגיש שקצב הסחרור מאוד מהיר והוא יכול בקלות לקבל עוד הרבה קפה ירוק.
מכיוון שאין לי יכולת לשלוט בטמפרטורה (בינתיים), אנסה להגדיל בפעם הבאה את כמות הפולים ל-120 גרם (כמובן לאחר בדיקה שהקולה מצליח להתמודד עם כמות כזו, ואם לא אז ככל האפשר).
אני מאמין שהגדלת הכמות ב150% תאפשר להאריך את משך הקלייה ולהביא את תחילת פיצוץ שני לסביבת ה9-10 דקות, מה שאמור גם לייצר הבדל גדול בתוצאה הסופית כך שתהיה פחות חמיצות ועם זאת קצת יותר מאפיינים זניים נעימים.
אני חושב שהכוונה הכללית שלי די ברורה, אני רק מקווה שהדרך וההבנה שלי נכונות גם כן - להצליח להאריך את זמן הקלייה בין פיצוץ ראשון לשני ולאפשר יותר קרמליזציה והתפתחות של טעמים סוכריים/מרירים יותר, שכן בקצב כל כך מהיר כמו שמתקיים כעת, אין הרבה הפתעה שהתוצאה היא טעמים יותר חמוצים.
אשמח כרגיל לשמוע וללמוד מבעלי הניסיון.
אורון
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
צריך לקחת בחשבון שלא המודיפיקציות המכשיר גם מאורר מאוד מהר, גם מכבה ומדליק את החום ככול שמגיע לגבול הבטיחות העליון שלו, ולכן מתקבלת יותר אפיה של הפולים בטמפ נמוכה.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html