התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות
- IGAL4d (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 566
- הצטרף: יולי 2013
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות
כבר לאחר מספר קליות, אני מוצא שפולי הקפה הנקלים על ידי מכונת הקפה "ג'ין", מגיעים לשיאם בין 5 ימים לשבעה ימים לאחר קליית הקפה. זאת לעומת התנסויות אחרות של חברים, שדיווחו על שיא הטעם לאחר יומיים שלושה, והתיישנות לאחר חמישה ימים...האמנם? את קליית פולי הקפה, שנקלים בדרך כלל full city, לאחר פיצוץ ראשון עד תחילת פיצוץ שני, אני עוצר ב"עצירת חירום", נותן לילדה לקרר בין שתי רשתות כלפי רוח ההרים הירושלמית, ואחר כך מעביר לשקית בד מעט פתוחה למשך יום. לאחר מכן, הם עוברים לקופסת וואקום ממתכת (נפח חצי קילו) עם מכסה גומי שיורד כלפי מטה, עם שסתום חד כיווני, שנותן לגזים מבפנים לצאת.
- IGAL4d (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 566
- הצטרף: יולי 2013
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
@אהה-רון
·אני באופן אישי לא חסיד של הקפאה בפריזר, או אחסון בקרור. יש לי נסיון עם זה, ולדעתי אלו הם פתרונות למקרה שאתה לא קולה בעצמך, אלא קונה את הפולים הקלויים מבחוץ- ורוצה לחסוך את דמי השליחות ו/או הטירחה שכרוכה בהזמנה. (וזאת מעבר לכך שבקלייה עצמית אתה חוסך בעלות הפולים עצמם, קולה מה שבא לך ואיך שבא לך). אם אתה כבר שומרר במקפיא, אני ממליץ לך לשמור בוואקום מוחלט (שקית ניילון עבה מאד ואטומה, אבל רצוי קופסת הפח של הוואקום עם מכסה הגומי שיורד כל הדרך למטה ולא משאיר כיסי אויר). לדעתי המקפיא יכול לשמור את הקפה באיכות טובה גם למספר חודשים, אבל לא יגיע לרמת האיכות של קפה טרי (לאחר תקופת ההתיישנות הראשונית הנדרשת) שלא נכנס לקרור או להקפאה. ראיתי גם שרשור מקביל בנוגע להזמנה של קפה איכותי מחו"ל, שנכנס...ישר למקפיא, איש איש ואמונתו.
·אני באופן אישי לא חסיד של הקפאה בפריזר, או אחסון בקרור. יש לי נסיון עם זה, ולדעתי אלו הם פתרונות למקרה שאתה לא קולה בעצמך, אלא קונה את הפולים הקלויים מבחוץ- ורוצה לחסוך את דמי השליחות ו/או הטירחה שכרוכה בהזמנה. (וזאת מעבר לכך שבקלייה עצמית אתה חוסך בעלות הפולים עצמם, קולה מה שבא לך ואיך שבא לך). אם אתה כבר שומרר במקפיא, אני ממליץ לך לשמור בוואקום מוחלט (שקית ניילון עבה מאד ואטומה, אבל רצוי קופסת הפח של הוואקום עם מכסה הגומי שיורד כל הדרך למטה ולא משאיר כיסי אויר). לדעתי המקפיא יכול לשמור את הקפה באיכות טובה גם למספר חודשים, אבל לא יגיע לרמת האיכות של קפה טרי (לאחר תקופת ההתיישנות הראשונית הנדרשת) שלא נכנס לקרור או להקפאה. ראיתי גם שרשור מקביל בנוגע להזמנה של קפה איכותי מחו"ל, שנכנס...ישר למקפיא, איש איש ואמונתו.
העניין בכלל לא מיתוס, הקפה מתיישן מהר בגין בצורה מוגזמת אפילו, גם עם קירור ידני
אני אישית בגין אהבתי את הקפה ביום הראשון שלו ללא לחכות בכלל, אחרי 4 ימים בדרך כלל כבר הלך לפח , אבל אני קיצוני בדברים האלו
לגבי אחסון וכו', לדעתי יש לזה השפעה נמוכה, אלה אם כן אתה שם את הפולים פתוחים בחוץ אז הם באמת מאבדים מהערך שלהם מהר
אני אישית בגין אהבתי את הקפה ביום הראשון שלו ללא לחכות בכלל, אחרי 4 ימים בדרך כלל כבר הלך לפח , אבל אני קיצוני בדברים האלו
לגבי אחסון וכו', לדעתי יש לזה השפעה נמוכה, אלה אם כן אתה שם את הפולים פתוחים בחוץ אז הם באמת מאבדים מהערך שלהם מהר
Re: התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות
@IGAL4d
·
בלי קשר למי צודק, בקליה ביתית, זה בסדר גמור שפולים יתיישנו תוך שבוע. לא רואה בזה כזה סיפור. מי ישמע לכמה זמן איזה 200 גרם מחזיקים.. אם מההתנסות שלך זה מחזיק יותר אז בכלל מעולה.
·
בלי קשר למי צודק, בקליה ביתית, זה בסדר גמור שפולים יתיישנו תוך שבוע. לא רואה בזה כזה סיפור. מי ישמע לכמה זמן איזה 200 גרם מחזיקים.. אם מההתנסות שלך זה מחזיק יותר אז בכלל מעולה.
- IGAL4d (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 566
- הצטרף: יולי 2013
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
Re: התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות
@ozeltzex
·אני חלקתי בעיקר על הדיעה שהפולים מתיישנים תוך שלושה ארבעה ימים.
·אני חלקתי בעיקר על הדיעה שהפולים מתיישנים תוך שלושה ארבעה ימים.
- IGAL4d (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 566
- הצטרף: יולי 2013
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
@שמוליק_טל
·אכן, אני קולה כמות שבועית, אם כי לא 250 גרם, אלא שניים שלושה סבבים- בין 500 ל750 גרם. יש אצלי מעל 4 שותי קפה בשותף.. הקליה של מספר פעמים, גם מאפשרת לי לגוון. מעבר לגיוון אפשרי בתוך הסבב היחיד עצמו, בין הסבבים. לדוגמה- קליה כהה של זן קפה מסויים בסבב אחד (כגון משיקול של הפחתת חמיצות), וקליה בהירה יותר של זן קפה אחר בסבב השני, ואז ערבוב ביניהם.
·אכן, אני קולה כמות שבועית, אם כי לא 250 גרם, אלא שניים שלושה סבבים- בין 500 ל750 גרם. יש אצלי מעל 4 שותי קפה בשותף.. הקליה של מספר פעמים, גם מאפשרת לי לגוון. מעבר לגיוון אפשרי בתוך הסבב היחיד עצמו, בין הסבבים. לדוגמה- קליה כהה של זן קפה מסויים בסבב אחד (כגון משיקול של הפחתת חמיצות), וקליה בהירה יותר של זן קפה אחר בסבב השני, ואז ערבוב ביניהם.
אני למדתי משמוליק שכדאי לקנות את הקולה ולאחר כשנה של שימוש מצאתי ש :
הקפה שאני אוהב הוא מר וחזק ולכן קולומביה לתוך פיצוץ שני
לםני הכנסת פולים מחמם כ 5 דקות ל 200 מעלות ואז מכניס נגלה ראשונה ל 13.5 דקות פלוס מינוס חצי דקה, אני עובד בחוץ לכן ללא קולט מוץ.
מוציא עצירת חירום בפיצוץ שני ומיד מקרר על מאוור תעשיית.
עובר לנגלה שניה אותו דבר
מערבב הכל ומכניס לקופסא מאווררת ליומיים.
אחכ מעביר לקופסא שקניתי מאמזון אחרי הרבה קופסאות שניסיתי - air scape הגודל הגדול, שני הבצים ממלאים אותה יפה.
את הקופסא סוגר ולמקפיא לשבוע ללא שימוש שכן בשבוע הזה הקפה פשוט פחות טוב.
מחזיק 4 קופסאות מיני שאותן אני ממלא ב 23.5 גרם קפה לידית כפולה לשתי כוס7ת שאני חולט.
כל יום הולך 2 קופסאות כאלה אז בעצם רק פעם ביומיים אני מתעסק עם שקילה, את הקופסאות הקטנות השקולות מחזיק כמובן גם במקפיא.
החליטה ישר מהמקפיא לא נדרשת הפשרה.
הקפה שאני אוהב הוא מר וחזק ולכן קולומביה לתוך פיצוץ שני
לםני הכנסת פולים מחמם כ 5 דקות ל 200 מעלות ואז מכניס נגלה ראשונה ל 13.5 דקות פלוס מינוס חצי דקה, אני עובד בחוץ לכן ללא קולט מוץ.
מוציא עצירת חירום בפיצוץ שני ומיד מקרר על מאוור תעשיית.
עובר לנגלה שניה אותו דבר
מערבב הכל ומכניס לקופסא מאווררת ליומיים.
אחכ מעביר לקופסא שקניתי מאמזון אחרי הרבה קופסאות שניסיתי - air scape הגודל הגדול, שני הבצים ממלאים אותה יפה.
את הקופסא סוגר ולמקפיא לשבוע ללא שימוש שכן בשבוע הזה הקפה פשוט פחות טוב.
מחזיק 4 קופסאות מיני שאותן אני ממלא ב 23.5 גרם קפה לידית כפולה לשתי כוס7ת שאני חולט.
כל יום הולך 2 קופסאות כאלה אז בעצם רק פעם ביומיים אני מתעסק עם שקילה, את הקופסאות הקטנות השקולות מחזיק כמובן גם במקפיא.
החליטה ישר מהמקפיא לא נדרשת הפשרה.