JURA J9.3 -הכנת אספרסו -אנא עזרתכם

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
Vv1983 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ינואר 2021
מיקום: ראשון לציון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

JURA J9.3 -הכנת אספרסו -אנא עזרתכם

נושא שלא נקרא #1 

שלום,

בהפתעה גמורה , מישהו בעבודה הביא ליי את המכונה שלו (הדגם בכותרת).
מסרתי את המכונה לטיפול\בדיקה -הוחלפה יחידת חליטה.
הטכנאי שם את הבורר על טחינה גסה (4 מתוך 5 )ואמר לא לגעת.

ממה שקראתי אודות הכנת אספרסו במכונות אוטומטיות -
1.מומלץ להגדיר טחינה דקה -
לאחר הפעלת המכונה הזזתי את בורר הטחינה למינימום (ל1) והקפה הפסיק לזרום מאחת הפיות.
כאשר החזרתי ל4 ,הקפה חזר לזרום משתי הפיות .

2.מומלץ לבחור קפה בקלייה בינונית -
אני אוהב קפה עם מעט חמיצות ,בחרתי ב-ערביקה LUCAFFE 100%

3.עובי הטחינה נקבע על פי רמת הקלייה -
אם הקלייה בהירה , שמים טחינה על מינימום וככל שעולים ברמת הקלייה , מומלץ להעלות את עובי הטחינה.
מומלץ על 5\4 או אפילו 3\3 בחלק מהמכונות ,כאשר בוחרים קפה בקלייה בינונית .

משהו לא הגיוני - כיצד אפשר לשלב בין קלייה בינונית לטחינה דקה ?
מה גם שבמכונה הספציפית השילוב בלתי אפשרי כאמור, הקפה פשוא מפסיק לזרום מאחת הפיות.
אם כל האמור נכון , הרי שהקלייה הבהירה היא הנכונה ביותר עבור אספרסו .

נ.ב
ה-JURA מכונה מאוד מרשימה , קצת רחבה מדי אבל אפשר להסתדר .
ישנה אפשרות להגדיר טמפ' , כמות וחוזק .
חיסרון משמעותי- אין אפשרות קלה להוריד ולשטוף אתת יחידת החליטה של המכונה.
יתרון משמעותי- המכונה נוחה מאוד לשימוש בזכות המסך שבו מציינים כל שלב ושלב - בזמן הכנת הקפה ובזמן ניקוי המכונה התקופתי שיש לבצע בבית מדי פעם .
אני אוהב לשתות "בוץ" אז הבחירה ההגיונית היא אספרסו.
קפה עם חלב לא שותים בבית ,אז למעשה לא נשתמש 75% מהמשקאות שהמכונה יודעת להכין בלחית כפתור ( לאטה,קפוצ'ינו, אספרסו, רסטרטו הם המשקאות המוגדרים במכונה כאשר ישנה אפשרות להכין גם אמריקנו שהוא בעצם אספרסו מהול במים חמים .

תודה מראש למגיבים

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”