שלום,
קיבלתי החלטה לעשות את המעבר ממכונת-קפסולות אוטומטית, למכונת-אספרסו חצי-אוטומטית.
היות ומדובר בתורה שלמה ואני רק מהמתחילים, קראתי פה בפורום, ובקבוצות ייעודיות
בפייסבוק, וגם צפיתי במידע הרלוונטי ב YOUTUBE ובחרתי במכונת-כניסה של
Breville Barista Express, כן אני מודע לחסרונות וליתרונות שלה, אבל בתור מתחיל לא מחפש להסתבך
השאלה היחידה שנותרה פתוחה מבחינתי היא איכות וסוג המים, להבנתי מדובר במשהו קריטי
אך היות ומדובר במכונה עם מיכל מים נתיק ועצמאי, אני זה שצריך להזין את המים למכונה,
איך אני מגיע למצב שבו אני מקבל מים-רכים ככל האפשר בלי להפוך את המטבח ולהתקין
פילטרים ייעודיים מתחת-לכיור, אני יותר בכיוון של פתרונות "ניידים" אך מחפש את הפתרון
הנייד היעיל ביותר, פילטרים של בריטה? שמעתי גם על אוסקר (מה זה?), שיטות אחרות שלא יסבכו יותר מדי את היום יום?
תודה מראש לעונים.
איכות המים לאספרסו
Re: איכות המים לאספרסו
כרית רזין של אוסקר 90 תעשה את העבודה
40 שקלים לערך ואתה מסודר לחצי שנה.
שים את הכרית במיכל המים ותן לה לעבוד.
אגב הברוויל אחלה מכונה.
תתחדש!
40 שקלים לערך ואתה מסודר לחצי שנה.
שים את הכרית במיכל המים ותן לה לעבוד.
אגב הברוויל אחלה מכונה.
תתחדש!
- kaplaey2 (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2249
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: הוד-השרון
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 206 פעמים
Re: איכות המים לאספרסו
תודה על התגובה (והחיזוק על בחירת-המכונה) עוד שאלה23/08/2021 14:41zvir26 כתב: ↑ כרית רזין של אוסקר 90 תעשה את העבודה
40 שקלים לערך ואתה מסודר לחצי שנה.
שים את הכרית במיכל המים ותן לה לעבוד.
אגב הברוויל אחלה מכונה.
תתחדש!...
האם בשביל המהדרין לא שווה בנוסף לרזין שיהיה מונח במיכל
לעשות שימוש במים של בריטה?
אני שואל כי אנשים מציינים שהנזקים המצטברים מאבנית (שקיימת אצלי במים בבית)
יכולים להיות משמעותיים למכונות כאלו.
Re: איכות המים לאספרסו
בריטה בהחלט תהיה טובה לאיכות המים. השאלה היא האם יש מקום על השיש?
אתה מוסיף עוד מכשיר ותופס מקום של משטח עבודה. אם זה מתאים אז בוודאי שכדאי!
אתה מוסיף עוד מכשיר ותופס מקום של משטח עבודה. אם זה מתאים אז בוודאי שכדאי!
- kaplaey2 (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2249
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: הוד-השרון
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 206 פעמים
Re: איכות המים לאספרסו
זה ממש בקטנה, כולה קנקן של MAXTRA לא סיפור27/08/2021 18:31zvir26 כתב: ↑ בריטה בהחלט תהיה טובה לאיכות המים. השאלה היא האם יש מקום על השיש?
אתה מוסיף עוד מכשיר ותופס מקום של משטח עבודה. אם זה מתאים אז בוודאי שכדאי!...
הכל בטל אם יחסכו ממני סיפורי הזוועה של האבנית,
תודה רבה
Re: איכות המים לאספרסו
איזה סיפורי זוועה שמעת?
המשותף לכל הסיפורים בהם נהרסה מכונה כתוצאה מהסתברות אבנית היא אי הקפדה על ניקוי תקופתי של המכונה (וגם מטחנה).
יש להקפיד לנקות,.. בדיוק כמו קומקום חשמלי.
המשותף לכל הסיפורים בהם נהרסה מכונה כתוצאה מהסתברות אבנית היא אי הקפדה על ניקוי תקופתי של המכונה (וגם מטחנה).
יש להקפיד לנקות,.. בדיוק כמו קומקום חשמלי.
- kaplaey2 (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2249
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: הוד-השרון
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 206 פעמים
Re: איכות המים לאספרסו
אצלי בדירה ספיציפית יש המון אבנית במים, אני רואה את זה על הברזים (מין משקע ירקרק כזה) אני מסיר29/08/2021 20:03mordsxx כתב: ↑ איזה סיפורי זוועה שמעת?
המשותף לכל הסיפורים בהם נהרסה מכונה כתוצאה מהסתברות אבנית היא אי הקפדה על ניקוי תקופתי של המכונה (וגם מטחנה).
יש להקפיד לנקות,.. בדיוק כמו קומקום חשמלי....
את זה עם חומץ וחומרים אחרים, אני מניח שאם אזין את המכונת קפה עם החלקים העדינים שלה באותם מים ללא טיפול
ייקח בדיוק כמה חודשים והיא תהרס, ההנחה שלי לא נכונה?
בנוסף הבנתי שאיכות המים תורמת לאיכות האספרסו שהמכונה מפיקה, מים רכים יתרמו משמעותית לאספרסו יותר טוב,
מים רכים = אין אבנית = אין נזקים למכונה.
אני מבין שניקוי תקופתי (עד כמה שהוא נחוץ ועוזר) לא יהיה הכי אפקטיבי שבעולם נגד תופעת האבנית
אלא יותר נגד שיירי-קפה ושומנים במכונה ובמטחנה, וכמובן שאבצע אותו, להבנתי צריך למנוע מראש את כניסת
האבנית למכונת-הקפה.
Re: איכות המים לאספרסו
אני הלכתי על פתרון של zerowater (כרגע משלוח חינם באמזון בקנייה מעל $65). אולם, מים טהורים מדי לא בהכרח משדרגים את טעם הקפה. את המים המזוקקים יש לשפוך לתוך קנקן זכוכית ולערבב עם 0.1 - 0.2 מילגרם אשלגן ביקורבנט או אבקת סודה לשתייה לליטר מים וזאת לפי הטעם שלך. נסה להשוות את הטעם לעומת הפילטר המגיע עם המכונה שלך.
אפשרות אחרת היא כמו שהציעו מעלי רזין + אוסקר.
אפשרות אחרת היא כמו שהציעו מעלי רזין + אוסקר.
- kaplaey2 (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2249
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: הוד-השרון
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 206 פעמים
Re: איכות המים לאספרסו
נראה לי שאנחנו חורגים פה מתחום הקפה ונכנסים לשיעורי כימיה למתקדמים30/08/2021 20:47mordsxx כתב: ↑ אני הלכתי על פתרון של zerowater (כרגע משלוח חינם באמזון בקנייה מעל $65). אולם, מים טהורים מדי לא בהכרח משדרגים את טעם הקפה. את המים המזוקקים יש לשפוך לתוך קנקן זכוכית ולערבב עם 0.1 - 0.2 מילגרם אשלגן ביקורבנט או אבקת סודה לשתייה לליטר מים וזאת לפי הטעם שלך. נסה להשוות את הטעם לעומת הפילטר המגיע עם המכונה שלך.
אפשרות אחרת היא כמו שהציעו מעלי רזין + אוסקר....
קודם כל תודה על הפירוט, אני אלך על בריטה MAXTRA שימזג לתוך המיכל מים
של המכונה שבו תהיה כרית אוסקר 90, נראה לי מספיק בשלב הזה.
תודה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איכות המים לאספרסו
ההצעה של mordsxx מצויינת. העלות זולה יותר מבריטה, והתוצאה הרבה יותר מדוייקת ועקבית. גם ההגנה מפני קורוזיה ואבנית מושלמת. אני בהחלט ממליץ על השיטה הזו. אני משתמש בה ביחד עם מערכת אוסמוזה הפוכה בסיסית שנוחה יותר לשימוש מ-ZeroWater ומשמשת אותי גם עבור הבר מים.
- kaplaey2 (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2249
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: הוד-השרון
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 206 פעמים
Re: איכות המים לאספרסו
בתור מישהו שעושה את המעבר מהקפסולות לפולים והמכונה בהתאם אני פתוח לנסות הכל,31/08/2021 10:46boren כתב: ↑ ההצעה של mordsxx מצויינת. העלות זולה יותר מבריטה, והתוצאה הרבה יותר מדוייקת ועקבית. גם ההגנה מפני קורוזיה ואבנית מושלמת. אני בהחלט ממליץ על השיטה הזו. אני משתמש בה ביחד עם מערכת אוסמוזה הפוכה בסיסית שנוחה יותר לשימוש מ-ZeroWater ומשמשת אותי גם עבור הבר מים....
נתחיל עם הבריטה (כרגע זה מה שהוזמן) נבחן את הטעמים והיעילות וננסה גם את zerowater אחרי
שייגמר המלאי של הבריטה.