למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
באופן כללי אם המכונה לא מגיעה עם חיבור להזנה אז לא עושים את זה.
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
אני משתמשת בלליט (שאין לה ברז כניסת מים) במים מתמי4 שכידוע אינו מרכך מספיק אם בכלל.
לפיכך הוספתי לצינור במיכל מסנן ראזין - אותו אני מחליפה כל 3 חודשים.
בנוסף, לשם ההרגשה הטובה, זרקתי במיכל גם מסנן אוסקר 90 - אותו אחליף כל חצי שנה.
הזמנתי Xiaomi TDS Water Purity Tester ובקרוב אוכל לבדוק את איכות המים אצלי:
ברז, מול תמי4, מול מיכל הלליט עם אוסקר 90, מול המים שיוצאים מהמכונה אחרי הראזין (אפרסם כאן בבוא היום).
לפי התוצאות אוכל לדעת אם יש טעם ב-2 המסננים או שאוכל להסתפק בראזין, אם יהיה עלי להקדים את זמני ההחלפות, או שאוכל לדחות את ההחלפות.
אגב, איזו תוצאה אני רוצה לקבל?
לפיכך הוספתי לצינור במיכל מסנן ראזין - אותו אני מחליפה כל 3 חודשים.
בנוסף, לשם ההרגשה הטובה, זרקתי במיכל גם מסנן אוסקר 90 - אותו אחליף כל חצי שנה.
הזמנתי Xiaomi TDS Water Purity Tester ובקרוב אוכל לבדוק את איכות המים אצלי:
ברז, מול תמי4, מול מיכל הלליט עם אוסקר 90, מול המים שיוצאים מהמכונה אחרי הראזין (אפרסם כאן בבוא היום).
לפי התוצאות אוכל לדעת אם יש טעם ב-2 המסננים או שאוכל להסתפק בראזין, אם יהיה עלי להקדים את זמני ההחלפות, או שאוכל לדחות את ההחלפות.
אגב, איזו תוצאה אני רוצה לקבל?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
! Coffee - You can sleep when you're dead
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
לפי ה-SCAE, זה התחום הרצוי לאספרסו....
מה שמופיע בגרף כ-Alkalinity לרוב מצויין כ-KH בערכות מדידה.
אם המכשיר הזה לא יודע למדוד GH ו-KH יש ערכות לאקווריומים (לא הסטיקים שזה פחות מדויק ויקר בהרבה ביחס לכמות הבדיקות, נוזליות) בפחות מ-100 ש"ח.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- zovirax (פותח השרשור)
- חבר במועדון ה-15K
- הודעות: 15621
- הצטרף: פברואר 2006
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 269 פעמים
- קיבל תודות: 303 פעמים
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
הבעיה העיקרית שלי היא ירוקת במיכל ובצינורות.......
ואני מחליף מים!
חשבתי עם מערכת סינון והזנה ישירה אחסוך לי הרבה כאב ראש והרבה יוצר נקי
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
לחבר מכונה כזאת זה פרויקט למהנדס מכונות.
שים שקית אוסקר ותכניס מים מבריטה רגיל ולא יהיו לך בעיות.
שים שקית אוסקר ותכניס מים מבריטה רגיל ולא יהיו לך בעיות.
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
אולי יש לך איזו התיישבות של אורגניזמים בתוך המכונה, כי זה לא צריך להיות.
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
אם הדוד שלך עשוי מנוחשת והמסנן שלך מעלה את החומציות (PH נמוך יותר) אז הירוקת היא תוצאה של השילוב הזה. אגב, לפי מה שהבנתי, בריטה לא מומלצת למכונות עם דודי נחושת בגלל הסיבה הזאת, מבחינת אבנית היא עושה את העבודה.14/01/2021 20:27zovirax כתב: ↑הבעיה העיקרית שלי היא ירוקת במיכל ובצינורות.......
ואני מחליף מים!
חשבתי עם מערכת סינון והזנה ישירה אחסוך לי הרבה כאב ראש והרבה יוצר נקי...
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
אני משתמש ב-BWT וכן יש צורך בהתקנת וסת לחץ. דרך אגב לא קניתי פילטר פרימיום אלא את הרגיל והמים אחלה לגמרי - לא מרגיש טעם רע כמו שדווח פה (אולי זה קשור לאיכות המים בכניסה)
הפילטר עצמו מוריד לחץ בצורה שולית מאוד (אני חושב בערך 0.1 בר) הלחץ שלי בכניסה היה 60PSI והורדתי אותו ל-38PSI (שווה ערך ל 2.6 בר) מכיוון שלחץ הכניסה המומלץ לחיבור ישיר הוא בין 35 ל-40PSI (לפי המלצות לחיבור ישיר של לליט ביאנקה באתר 1st Line Equipment).
את מד הלחץ הכניסה וכל המתאמים קניתי אצל http://www.bigody.co.il/ בנווה ימין (צמוד לכפר סבא)
ביצעתי מדידות עם סטיקים וגם נוזל בדיקה לערכי GH KH והפילטר עושה את העבודה כמו שצריך
הפילטר עצמו מוריד לחץ בצורה שולית מאוד (אני חושב בערך 0.1 בר) הלחץ שלי בכניסה היה 60PSI והורדתי אותו ל-38PSI (שווה ערך ל 2.6 בר) מכיוון שלחץ הכניסה המומלץ לחיבור ישיר הוא בין 35 ל-40PSI (לפי המלצות לחיבור ישיר של לליט ביאנקה באתר 1st Line Equipment).
את מד הלחץ הכניסה וכל המתאמים קניתי אצל http://www.bigody.co.il/ בנווה ימין (צמוד לכפר סבא)
ביצעתי מדידות עם סטיקים וגם נוזל בדיקה לערכי GH KH והפילטר עושה את העבודה כמו שצריך
- zovirax (פותח השרשור)
- חבר במועדון ה-15K
- הודעות: 15621
- הצטרף: פברואר 2006
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 269 פעמים
- קיבל תודות: 303 פעמים
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
אין לי מושג מה הדוד שלי... אבל כן אני משתמש בקנקן פילטר בריטה.14/01/2021 22:27detailer כתב: ↑אם הדוד שלך עשוי מנוחשת והמסנן שלך מעלה את החומציות (PH נמוך יותר) אז הירוקת היא תוצאה של השילוב הזה. אגב, לפי מה שהבנתי, בריטה לא מומלצת למכונות עם דודי נחושת בגלל הסיבה הזאת, מבחינת אבנית היא עושה את העבודה.14/01/2021 20:27zovirax כתב: ↑
הבעיה העיקרית שלי היא ירוקת במיכל ובצינורות....
ואני מחליף מים!
חשבתי עם מערכת סינון והזנה ישירה אחסוך לי הרבה כאב ראש והרבה יוצר נקי......
זה קורה מהמים החוזרים שכנראה עוברים בדוד?
אם אין חיבור ישיר ורוצים להשתמש במסננים האלה... לעשות ברז זה הברירה שלי?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
יכול להיות שהבריטה חשופה בצורה כלשהי לשמש ישירה? אולי האצות מתחילות להתפתח כבר שם?
- zovirax (פותח השרשור)
- חבר במועדון ה-15K
- הודעות: 15621
- הצטרף: פברואר 2006
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 269 פעמים
- קיבל תודות: 303 פעמים
Re: למכונת אספרסו lelit, בריטה או מערכת תת כיורית?
החלון של המטבח פונה לצפון... נכון שהמכונה ממוקמת קרוב לחלון. אבל אין שמש ישירה יחסית...
ואין לי ירוקת בקנקן , רק במכונה.
את הקנקן מחליף ומנקה פעם בשלושה שבועות לעל היותר
ואין לי ירוקת בקנקן , רק במכונה.
את הקנקן מחליף ומנקה פעם בשלושה שבועות לעל היותר