קמתם בבוקר - התחלה טובה.
קפה ראשון - היום משתפר.
מכונה ידנית - חיים טוב.
כמה גרם פולים תטחנו לשוט?
גרם פולים לשוט. סקר.
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
סינגל דוזינג.
אני באמצע של הטווחים, בין 15-18 . תמיד. זה תלוי רק בפולי הקפה אצלי.
גם מבחינת תערובת וגם ברמת הטריות.
קפה טרי נטחן אצלי תמיד יותר גס בשביל שוט טעים, ולאט לאט מתחיל לטחון דק יותר ככל שהימים עוברים. אבל כשהוא מגיע לאזור 10-12 יום, כבר אין שינוי אצלי והטחינה נשארת על אותה דרגה גם אחרי אחסון ממושך במקרר ואף במקפיא.
מבחינת תערובת - יש קליה שצריכה אצלי טחינה ממש דקה כדי שיהיה לי טעים. ואז אני אטחן דק ואשים פחות כמות קפה.
אדגיש שזה לא בגלל משך חליטה או זליגה, אלא נטו בגלל פרופיל טעם שאני אוהב. לכן גם הכמות וגם הטחינה משתנה.
הסקר קצת בעייתי לדעתי, כי הרבה אנשים רודפים אחרי "הזליגה המושלמת" עם טיימר - ולא אחרי הקפה הכי טעים שהם אוהבים.
הרבה פעמים כשאני מכייל את הציוד לשוט המושלם עם זליגה לפי הספר - יוצא לי קפה שאני לא אוהב.
אני באמצע של הטווחים, בין 15-18 . תמיד. זה תלוי רק בפולי הקפה אצלי.
גם מבחינת תערובת וגם ברמת הטריות.
קפה טרי נטחן אצלי תמיד יותר גס בשביל שוט טעים, ולאט לאט מתחיל לטחון דק יותר ככל שהימים עוברים. אבל כשהוא מגיע לאזור 10-12 יום, כבר אין שינוי אצלי והטחינה נשארת על אותה דרגה גם אחרי אחסון ממושך במקרר ואף במקפיא.
מבחינת תערובת - יש קליה שצריכה אצלי טחינה ממש דקה כדי שיהיה לי טעים. ואז אני אטחן דק ואשים פחות כמות קפה.
אדגיש שזה לא בגלל משך חליטה או זליגה, אלא נטו בגלל פרופיל טעם שאני אוהב. לכן גם הכמות וגם הטחינה משתנה.
הסקר קצת בעייתי לדעתי, כי הרבה אנשים רודפים אחרי "הזליגה המושלמת" עם טיימר - ולא אחרי הקפה הכי טעים שהם אוהבים.
הרבה פעמים כשאני מכייל את הציוד לשוט המושלם עם זליגה לפי הספר - יוצא לי קפה שאני לא אוהב.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
אני משתמש כמעט רק בשוטים בודדים. 11 גרם לשוט במכונה עם ראש E61 (קוויקמיל Alexia Evo), ו-7.5 גרם במכונת מנוף (אלקטרה מיקרוקסה לבה). שוטים כפולים משמשים אותי רק כשאני מארח. כשאני שותה לבד הכמות בכוס של שוט בודד יותר מתאימה לי וגם התוצאה במשקאות עם חלב יותר מאוזנת לדעתי.
עכשיו אגב הוצאתי מאוסף הציוד הישן סלסלת 7 גרם וטמפר שקניתי פעם בעיקר מתוך סקרנות. בזמנו לא הצלחתי להוציא ממנה תוצאות טובות והעברתי אותה ל"ארכיון". ניסיתי אותה שוב עם הטחינה הרגילה שלי, והמכונה פירקה לה את הצורה, וכצפוי יצא שוט נוראי. ירדתי לטחינה גסה יותר והתוצאה הייתה עוגיה בוצית וקצת יותר שלמה, אבל שוט מימי. ואז ירדתי לטחינה הרבה יותר דקה ולהפתעתי קיבלתי שוט ראוי ועוגיה שלמה (אם כי מעט בוצית). השתמשתי ביחס הרגיל שלי של 1:2, כלומר במקרה הזה - 7 גרם קפה בסלסלה, 14 גרם קפה בכוס. זה קרוב יותר למה שמכונה ריסטרטו מאשר אספרסו בודד, אבל מה שקובע זה הטעם, וזה היה מפתיע מאוד לטובה. אני לא בטוח שאמשיך לשחק עם זה, כי 14 גרם קפה נגמר לי קצת מהר מדי.
עכשיו אגב הוצאתי מאוסף הציוד הישן סלסלת 7 גרם וטמפר שקניתי פעם בעיקר מתוך סקרנות. בזמנו לא הצלחתי להוציא ממנה תוצאות טובות והעברתי אותה ל"ארכיון". ניסיתי אותה שוב עם הטחינה הרגילה שלי, והמכונה פירקה לה את הצורה, וכצפוי יצא שוט נוראי. ירדתי לטחינה גסה יותר והתוצאה הייתה עוגיה בוצית וקצת יותר שלמה, אבל שוט מימי. ואז ירדתי לטחינה הרבה יותר דקה ולהפתעתי קיבלתי שוט ראוי ועוגיה שלמה (אם כי מעט בוצית). השתמשתי ביחס הרגיל שלי של 1:2, כלומר במקרה הזה - 7 גרם קפה בסלסלה, 14 גרם קפה בכוס. זה קרוב יותר למה שמכונה ריסטרטו מאשר אספרסו בודד, אבל מה שקובע זה הטעם, וזה היה מפתיע מאוד לטובה. אני לא בטוח שאמשיך לשחק עם זה, כי 14 גרם קפה נגמר לי קצת מהר מדי.
- דור_א (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: ספטמבר 2020
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
מעניין.19/11/2020 13:25LQDForce כתב: ↑ סינגל דוזינג.
אני באמצע של הטווחים, בין 15-18 . תמיד. זה תלוי רק בפולי הקפה אצלי.
גם מבחינת תערובת וגם ברמת הטריות.
קפה טרי נטחן אצלי תמיד יותר גס בשביל שוט טעים, ולאט לאט מתחיל לטחון דק יותר ככל שהימים עוברים. אבל כשהוא מגיע לאזור 10-12 יום, כבר אין שינוי אצלי והטחינה נשארת על אותה דרגה גם אחרי אחסון ממושך במקרר ואף במקפיא.
מבחינת תערובת - יש קליה שצריכה אצלי טחינה ממש דקה כדי שיהיה לי טעים. ואז אני אטחן דק ואשים פחות כמות קפה.
אדגיש שזה לא בגלל משך חליטה או זליגה, אלא נטו בגלל פרופיל טעם שאני אוהב. לכן גם הכמות וגם הטחינה משתנה.
הסקר קצת בעייתי לדעתי, כי הרבה אנשים רודפים אחרי "הזליגה המושלמת" עם טיימר - ולא אחרי הקפה הכי טעים שהם אוהבים.
הרבה פעמים כשאני מכייל את הציוד לשוט המושלם עם זליגה לפי הספר - יוצא לי קפה שאני לא אוהב....
יחד עם זאת, לדעתי, גם כדי לשמור על "הזליגה המושלמת", יש לעשות שינויים בגודל הטחינה ככל שהפולים מתיישנים.
אלא שבדרך כלל המשקל נותר קבוע או לפחות לא משתנה משמעותית, כי הוא נקבע במגבלות הסלסלה שמעדיפים להשתמש בה והמנעות ממגע של העוגה בראש, כך שאת הטיונינג עושים בסופו של דבר בעזרת גודל הטחינה.
למעשה הסקר הגיע אחרי שראיתי שכתבת את זה פה בשירשור אחר.19/11/2020 15:07boren כתב: ↑ אני משתמש כמעט רק בשוטים בודדים. 11 גרם לשוט במכונה עם ראש E61 (קוויקמיל Alexia Evo), ו-7.5 גרם במכונת מנוף (אלקטרה מיקרוקסה לבה). שוטים כפולים משמשים אותי רק כשאני מארח. כשאני שותה לבד הכמות בכוס של שוט בודד יותר מתאימה לי וגם התוצאה במשקאות עם חלב יותר מאוזנת לדעתי.
עכשיו אגב הוצאתי מאוסף הציוד הישן סלסלת 7 גרם וטמפר שקניתי פעם בעיקר מתוך סקרנות. בזמנו לא הצלחתי להוציא ממנה תוצאות טובות והעברתי אותה ל"ארכיון". ניסיתי אותה שוב עם הטחינה הרגילה שלי, והמכונה פירקה לה את הצורה, וכצפוי יצא שוט נוראי. ירדתי לטחינה גסה יותר והתוצאה הייתה עוגיה בוצית וקצת יותר שלמה, אבל שוט מימי. ואז ירדתי לטחינה הרבה יותר דקה ולהפתעתי קיבלתי שוט ראוי ועוגיה שלמה (אם כי מעט בוצית). השתמשתי ביחס הרגיל שלי של 1:2, כלומר במקרה הזה - 7 גרם קפה בסלסלה, 14 גרם קפה בכוס. זה קרוב יותר למה שמכונה ריסטרטו מאשר אספרסו בודד, אבל מה שקובע זה הטעם, וזה היה מפתיע מאוד לטובה. אני לא בטוח שאמשיך לשחק עם זה, כי 14 גרם קפה נגמר לי קצת מהר מדי....
נראה לי שלכאורה, רבים היו מעדיפים שוט כזה. אבל לא עושים שוט כזה.
הן כי זה מסובך יותר מבחינת ההשקעה בביצוע והן מפני שבארץ לא ממש שותים ריסטרטו.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
אני שותה סינגל כי הדאבל זה יותר מדי קפאין בשבילי . משתמש בסלסלה LM1 עם 8 גרם וביחס של 1:2... זה מעט קפה :\ אבל דווקא עם הסלסלה של הסינגל יוצאים לי שוטים יותר טעימים מהדאבל.
הדגמה:
הדגמה:
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
@Jimi710 - סלסלה של 8 גרם היא יותר קטנה מסלסלת סינגל רגילה של מכונות E61. אלה מכילות בד"כ כ-11 גרם. גם הניסיון שלי עם הסלסלה הקטנה מראה שאפשר לקבל תוצאה מאוד דומה (ומצויינת) אם מקפידים על יחס 1:2, אבל במקרה שלי הייתי צריך לעבור לטחינה יותר דקה כדי לקבל עוגיה שלמה (בניגוד למשל ממעבר מסינגל לדאבל ששם אני משתמש באותה טחינה). אתה משתמש באותה רמת טחינה בסלסלה של ה-8 גרם ובסלסלות האחרות?
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
יש לי גם את הסלסלת סינגל המקורית של היוניקה, אבל באמת צריך לשים בה 10-11 גרם או לטחון דק יותר מהדאבל . מה שנוח בסלסלת LM הוא שבסינגל אני משתמש ב8 גרם ואם אני צריך להכין כמה קפה, אני אשתמש בסלסלת דאבל עם אותה רמת טחינה ו 16 גרם וזה יתאים בדיוק.21/11/2020 12:12boren כתב: ↑ @Jimi710 - סלסלה של 8 גרם היא יותר קטנה מסלסלת סינגל רגילה של מכונות E61. אלה מכילות בד"כ כ-11 גרם. גם הניסיון שלי עם הסלסלה הקטנה מראה שאפשר לקבל תוצאה מאוד דומה (ומצויינת) אם מקפידים על יחס 1:2, אבל במקרה שלי הייתי צריך לעבור לטחינה יותר דקה כדי לקבל עוגיה שלמה (בניגוד למשל ממעבר מסינגל לדאבל ששם אני משתמש באותה טחינה). אתה משתמש באותה רמת טחינה בסלסלה של ה-8 גרם ובסלסלות האחרות?...
Re: גרם פולים לשוט. סקר.
משתמש גם כן אבל עם 14 גרם אחרת אם אני מבין נכון נדרש טמפר 41 ממ??21/11/2020 11:27Jimi710 כתב: ↑ אני שותה סינגל כי הדאבל זה יותר מדי קפאין בשבילי . משתמש בסלסלה LM1 עם 8 גרם וביחס של 1:2... זה מעט קפה :\ אבל דווקא עם הסלסלה של הסינגל יוצאים לי שוטים יותר טעימים מהדאבל.
הדגמה:
...