לא הצלחתי למצוא ביקורת מתאימה או סרטון בנוגע למשהו נקודתי במכונה.
מנסה להבין כמה קל ומוצלח להוציא ממנה אמריקנו. התהייה היא בעיקר ליכול היצור של מים חמים ממש ולא רק בתצורה של אדים להקצפה.
תודה
מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
אין לי את המכונה הזאת.. אני רק יודע עליה שהיא דוד יחיד 250 מ"ל.. אין שום בעיה להכין אמריקנו עם המים החמים שלה, אבל אם בהכנת אמריקנו אתה מתכוון לצורך במים "רותחים רותחים" כמו שיוצאים מהמכונות הגדולות בבית קפה, אז את זה אין במכונות מהסוג הזה. לי יש מכונה עם דוד 400 מ"ל ועדיין לאמריקנו אני משתמש במים חמים ממתקן מים/קומקום.
יש מצב שאפשר להביא את הדוד לטמפרטורת הקצפה ורק אז להוציא מים, מה שישפר את המצב, אבל אי אפשר להשוות את זה ליציאה של מים חמים במכונות מקצועיות.
מקווה שזה עונה לך על השאלה.
יש מצב שאפשר להביא את הדוד לטמפרטורת הקצפה ורק אז להוציא מים, מה שישפר את המצב, אבל אי אפשר להשוות את זה ליציאה של מים חמים במכונות מקצועיות.
מקווה שזה עונה לך על השאלה.
- ILC20221 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 10
- הצטרף: דצמבר 2020
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
תודה לשניכם.
הרעיון הוא להוציא את הקומקום מהמשוואה.
היום האמריקנו מגיע מתוכנית ייעודית במכונת נספרסו (אקספרט אנד מילק) אז מבחינת הטמפרטורה אני מניח שלא תהיה בעיה. תוהה בעיקר בנוגע לאפשרות של קבלת זרם מים חמים ולא רק אדים ב"פולסים".
הרעיון הוא להוציא את הקומקום מהמשוואה.
היום האמריקנו מגיע מתוכנית ייעודית במכונת נספרסו (אקספרט אנד מילק) אז מבחינת הטמפרטורה אני מניח שלא תהיה בעיה. תוהה בעיקר בנוגע לאפשרות של קבלת זרם מים חמים ולא רק אדים ב"פולסים".
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
אני עם מכונה דומה. בוודאות לא תיהיה לך כל בעייה. המים יוצאים בזרם אחיד לפי פתיחת הברז. לא פולסים.
אף פעם לא מדדתי טמפ' וגם לא יצא לי לשתות מהם, כי אני משתמשת בתמי4. אם עדיין חשוב לך, אין לי בעייה לבדוק.
אף פעם לא מדדתי טמפ' וגם לא יצא לי לשתות מהם, כי אני משתמשת בתמי4. אם עדיין חשוב לך, אין לי בעייה לבדוק.
! Coffee - You can sleep when you're dead
- ILC20221 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 10
- הצטרף: דצמבר 2020
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
תודה רבה! באיזו מכונה את משתמשת?22/12/2020 11:06דור_א כתב: ↑ אני עם מכונה דומה. בוודאות לא תיהיה לך כל בעייה. המים יוצאים בזרם אחיד לפי פתיחת הברז. לא פולסים.
אף פעם לא מדדתי טמפ' וגם לא יצא לי לשתות מהם, כי אני משתמשת בתמי4. אם עדיין חשוב לך, אין לי בעייה לבדוק....
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
לא יודעת למה כתבתי דומה. זו המכונה TEMD.
! Coffee - You can sleep when you're dead
- ILC20221 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 10
- הצטרף: דצמבר 2020
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
הי דור, שלחתי לך הודעה פרטית, אשמח אם תוכלי להעיף מבט, תודה
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
לא , יש כפתור לחיצה עם הידית, דווקא לדיוק מירבי הדבר הכי הגיוני הוא סינגל דוזינג....
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
סינגל דוזינג עובד טוב במטחנות עם אגירה נמוכה. אני בספק אם מטחנות שמשולבות במכונות אספרסו מצטיינות בזה.
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
החבר שמכרתי לו את המכונה עושה בדיוק אתזה ודווקא מרוצה מהתוצאות...
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
(מבינה שבאיחור, אבל שיהיה):
לגבי טיימר למטחנה - אכן אין טיימר.
ואם כבר מזכירים את הנושא, אז לא ברור לי למה שמים למטחנות טיימר ולא משקל. הגיע הזמן שיהיה משקל - אם הגענו למאדים אז הטכנולוגיה קיימת.
לגבי סינגל דוזינג - אני אכן משתמשת בסינגל דוזינג (בכל מקרה מדובר במיכל קטנטן וטוב שכך). מעדיפה את הטריות של הפולים על הבדל של 0.1 או 0.2 גרם. נכון שלא מדובר בדיוק של ניש, אבל בשימוש רצוף (!) אין כמעט הבדל במנות המתקבלות, עד כדי כך שאני כבר שוקלת רק פולים בהכנסה למטחנה ולא את הקפה הטחון ביציאה ממנה (למעשה יש לי במקרר מבחנות מוכנות עם 17.5 גרם, ככה שגם בהכנסה אני חוסכת צורך בשקילה. שוקלת רק את מיצוי הקפה המתקבל ורק בהכנת אספרסו. ומודדת זמן).
לגבי טיימר למטחנה - אכן אין טיימר.
ואם כבר מזכירים את הנושא, אז לא ברור לי למה שמים למטחנות טיימר ולא משקל. הגיע הזמן שיהיה משקל - אם הגענו למאדים אז הטכנולוגיה קיימת.
לגבי סינגל דוזינג - אני אכן משתמשת בסינגל דוזינג (בכל מקרה מדובר במיכל קטנטן וטוב שכך). מעדיפה את הטריות של הפולים על הבדל של 0.1 או 0.2 גרם. נכון שלא מדובר בדיוק של ניש, אבל בשימוש רצוף (!) אין כמעט הבדל במנות המתקבלות, עד כדי כך שאני כבר שוקלת רק פולים בהכנסה למטחנה ולא את הקפה הטחון ביציאה ממנה (למעשה יש לי במקרר מבחנות מוכנות עם 17.5 גרם, ככה שגם בהכנסה אני חוסכת צורך בשקילה. שוקלת רק את מיצוי הקפה המתקבל ורק בהכנת אספרסו. ומודדת זמן).
! Coffee - You can sleep when you're dead
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
@דור_א - קיימות מטחנות עם שקילה אוטומטית, למשל Sette 270Wi של באראצה (מטחנה שדובר עליה הרבה בפורום). החיסרון היחידי בהשוואה לטיימר הוא במחיר. משקל מדוייק ומהיר הוא לא רכיב זול. לבאראצה לקח יותר מדגם אחד עד שהם הגיעו לתוצאה משביעת רצון, וזה עוד כשהם משתמשים במשקל של Acaia, חברה שמשקל קפה די בסיסי שלה עולה בארץ יותר מ-700 ש"ח.
לגבי סינגל דוזינג, את לוקחת בחשבון שהמטחנה אוגרת קפה? במטחנות זולות מדובר בד"כ ב-1.5 גרם לפחות, ולעיתים קרובות אפילו 3 גרם. כמות הקפה שאת מקבלת בסלסלה לא מעידה על העדר אגירה, כי הקפה החדש פשוט "דוחף" את הקפה הישן ומה שאת מקבלת בסלסלה זה מרבד של קפה ישן (כמשקל האגירה) ומעליו קפה חדש. המשקל הכולל של הפולים שהכנסת למטחנה הוא זה שהגיע לסלסלה, וזה קצת מטעה. הדרך הכי קלה למזער את הבעיה הזו היא לטחון כמה גרמים (לפחות כמשקל האגירה) בתחילת יום או אם המטחנה עמדה במשך כמה שעות.
לגבי סינגל דוזינג, את לוקחת בחשבון שהמטחנה אוגרת קפה? במטחנות זולות מדובר בד"כ ב-1.5 גרם לפחות, ולעיתים קרובות אפילו 3 גרם. כמות הקפה שאת מקבלת בסלסלה לא מעידה על העדר אגירה, כי הקפה החדש פשוט "דוחף" את הקפה הישן ומה שאת מקבלת בסלסלה זה מרבד של קפה ישן (כמשקל האגירה) ומעליו קפה חדש. המשקל הכולל של הפולים שהכנסת למטחנה הוא זה שהגיע לסלסלה, וזה קצת מטעה. הדרך הכי קלה למזער את הבעיה הזו היא לטחון כמה גרמים (לפחות כמשקל האגירה) בתחילת יום או אם המטחנה עמדה במשך כמה שעות.
Re: מישהו עם לליט PL042 TEMD להתייעצות קצרה?
לוקחת בחשבון. לא "משתגעת" בדר"כ.
עדיין עדיף על אכסון פולים דרך קבע במיכל. כאמור, גם הכנסת המשקל המדויק לסינגל (שנמדד מראש במבחנה) מייתרת את השקילה לפני ואחרי הטחינה, כך שזמן הכנת השוט מתקצר מאוד. נשארת רק מדידת השוט עצמו - לפי משקל ו/או זמן.
עדיין עדיף על אכסון פולים דרך קבע במיכל. כאמור, גם הכנסת המשקל המדויק לסינגל (שנמדד מראש במבחנה) מייתרת את השקילה לפני ואחרי הטחינה, כך שזמן הכנת השוט מתקצר מאוד. נשארת רק מדידת השוט עצמו - לפי משקל ו/או זמן.
! Coffee - You can sleep when you're dead