עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
בהנתן שאין לי יכולת לשחק עם עובי הטחינה (לבנתיים קונה טחון...) האם הלחץ על הטמפר ו/או כמות הקפה בכף החליטה ישפיעו גם הם השפעה "חוקית" על הזרם?
- דוד משה (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 30
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
כמובן שאני מבקש מהחנות לטחון לאספרסו פשוט אף פעם זה לא מדוייק
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
ישפיעו שניהם, השפעה גדולה יותר תהיה לשינוי בכמות הקפה. נהוג שבסגירת ידית החליטה למלא עד גובה כך שזה כמעט יגיע בסקרין .
שים לב שקפה שנטחן מראש והתיישן גם ישפיע על קצב הזליגה.
שים לב שקפה שנטחן מראש והתיישן גם ישפיע על קצב הזליגה.
שחר
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
אין שום השפעה ללחץ הטימפור.
אם תטמפר חלש מדי, יהיה צאנלינג.
לחץ חליטה נעשה ב9 בר. אין לך סיכוי להגיע לכוח כזה בלחיצת יד.. בעבר היה שרשור בנושא, נעשה בו חישובים גם. תחפש.
כמות הקפה בהחלט תשפיע על קצב טפטוף הקפה. יותר קפה = יותר התנגדות מול אותה כמות מים ואותו לחץ => קצב ספיקת החליטה קטן יותר
מסקנה : רק להוסיף קפה. טמפור לא משפיע (אלא אם אתה חליטות עם צנלינג)
אם תטמפר חלש מדי, יהיה צאנלינג.
לחץ חליטה נעשה ב9 בר. אין לך סיכוי להגיע לכוח כזה בלחיצת יד.. בעבר היה שרשור בנושא, נעשה בו חישובים גם. תחפש.
כמות הקפה בהחלט תשפיע על קצב טפטוף הקפה. יותר קפה = יותר התנגדות מול אותה כמות מים ואותו לחץ => קצב ספיקת החליטה קטן יותר
מסקנה : רק להוסיף קפה. טמפור לא משפיע (אלא אם אתה חליטות עם צנלינג)
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
קונה טחון עם מכונה ידנית זה בזבוז זמן וכסף ובעיקר תיסכול
כל משחק שתעשה יתחיל מחדש עם הטחון החדש שתביא או עם הקיים בחלוף מספר ימים והתישנותו
כל מטחנה ב 500 שח תתן תוצאה טובה יותר ממה שאתה עושה כעת
כל משחק שתעשה יתחיל מחדש עם הטחון החדש שתביא או עם הקיים בחלוף מספר ימים והתישנותו
כל מטחנה ב 500 שח תתן תוצאה טובה יותר ממה שאתה עושה כעת
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
חבל על הזמן שלך ועל הקפה שתזרוק...
מכונת אספרסו מצריכה כיוון מתמיד של גודל הטחינה ככל שהקפה מתיישן, השינויים יכולים להיות מזעריים אבל קיימים.
הסיכוי שיטחנו לך במידה שמתאימה למכונה שלך די אפסי וזה משתנה עם הזמן כפי שציינתי.
טימפור לא ממש ישפיע וכמות קפה זה לא משהו שאתה רוצה לשנות, יש לזה השפעה על התוצאה והטעם.
לכן, צר לי לבשר לך ידידי שאין מנוס מרכישה של מטחנה, זה יחסוך לך הרבה עוגמת נפש וגם תקבל קפה שנטחן במקום
יש לזה השפעה מהותית לעומת קפה שנטחן לפני X ימים.
מציע לך לבחון גם רכישה ביד שניה, מטחנות לאספרסו בדר"כ בנויות לתלפיות ואם היו בשימוש סביר ולא מסחרי, אין חשש לרכוש כזו.
בהצלחה
מכונת אספרסו מצריכה כיוון מתמיד של גודל הטחינה ככל שהקפה מתיישן, השינויים יכולים להיות מזעריים אבל קיימים.
הסיכוי שיטחנו לך במידה שמתאימה למכונה שלך די אפסי וזה משתנה עם הזמן כפי שציינתי.
טימפור לא ממש ישפיע וכמות קפה זה לא משהו שאתה רוצה לשנות, יש לזה השפעה על התוצאה והטעם.
לכן, צר לי לבשר לך ידידי שאין מנוס מרכישה של מטחנה, זה יחסוך לך הרבה עוגמת נפש וגם תקבל קפה שנטחן במקום
יש לזה השפעה מהותית לעומת קפה שנטחן לפני X ימים.
מציע לך לבחון גם רכישה ביד שניה, מטחנות לאספרסו בדר"כ בנויות לתלפיות ואם היו בשימוש סביר ולא מסחרי, אין חשש לרכוש כזו.
בהצלחה
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
אבי, אני מסכים בכללי.
בנושא שינוי כמות הקפה, אני פחות מסכים. אני חושב שעדיף להוסיף עוד חצי גרם עד גרם לקפה מאשר לשנות את גודל הטחינה (במנות כפולות).
בעבר היתי משחק המון עם גודל הטחינה, היום - הרבה פחות.
אני עם שתי מטחנות בשוטף: HG1 ויוריקה אולימפוס 75ממ. ומצאתי שהרבה יותר פרקטי פשוט להוסיף חצי גרם, אין השפעה על הטעם לדעתי.
חשוב להגיע לנקודת טחינה טובה, ומשם רק להוסיף ולהוריד קצת קפה ולא לחפש את הנקודה המדוייקת.
בנושא שינוי כמות הקפה, אני פחות מסכים. אני חושב שעדיף להוסיף עוד חצי גרם עד גרם לקפה מאשר לשנות את גודל הטחינה (במנות כפולות).
בעבר היתי משחק המון עם גודל הטחינה, היום - הרבה פחות.
אני עם שתי מטחנות בשוטף: HG1 ויוריקה אולימפוס 75ממ. ומצאתי שהרבה יותר פרקטי פשוט להוסיף חצי גרם, אין השפעה על הטעם לדעתי.
חשוב להגיע לנקודת טחינה טובה, ומשם רק להוסיף ולהוריד קצת קפה ולא לחפש את הנקודה המדוייקת.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
על פי התאוריה (מודלים המשמשים לתיאור זרימת קפה) מהירות הזרימה פרופורציונית הפוך למשקל הקפה. מכיוון שהמשחק במשקל קטן יחסית (בלי להיתקע או להגיע לצ'אנלינג) המשמעות היא שהקטנת כמות הקפה ב-10% למשל תגדיל את מהירות הזרימה בכ-10%. זה מה שאפשר לצפות פחות או יותר משינוי הכמות וזה תואם גם את מה שמדדתי. סטייה משמעותית יותר מעידה כבר על התפתחות צ'אנלינג. המשחק עם הכמות לכן מוגבל יחסית וטוב לכיוון עדין. הקשר התאורטי בין הטחינה ומהירות הזרימה הרבה יותר מורכב וגם המודלים בקושי מצליחים להסביר אותו...
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
צאנלינג, channeling, זה בסהכ מקרה שנוצרות תעלות שדרכן זורמים המים במקום דרך הפאק כולו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
@דוד משה - צ'אנלינג בד"כ נראה כמו חורים בעוגיה שנוצרים תוך כדי החליטה. הנה דוגמה למקרה קשה במיוחד:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Re: עם מה אפשר לשחק בשאלת מהירות הזרימה?
יותר קפה אומר רק דבר אחד - יותר קפה חלוט.
כדי לקבל זמן מתאים המשחק צריך להיות עם הטחינה.
לפיכך לא ניתן להוציא אספרסו טוב בלי מטחנה.
כדי לקבל זמן מתאים המשחק צריך להיות עם הטחינה.
לפיכך לא ניתן להוציא אספרסו טוב בלי מטחנה.
! Coffee - You can sleep when you're dead