הי חברים,
ברשותי מכונת מחליף חום מכניקה v slim בת חודשיים. הדוד במכונה נע בין 1.10-1.25 באר. לחץ חליטה בראש עומד על 9-9.5 באר.
רכשתי השבוע מדחום לראש E61 של coffee sensor
אחרי התקנת המדחום, המכונה התחממה בערך שעה עד שהגיעה לטמפ של 94 מעלות במדחום בזמן מנוחה.
השאלה שלי:),
לאחר קולינג פלאש של כמה שניות עד הגעה חזרה ל 94 מעלות בערך, חליטה בת 35 שניות יכולה להסתיים בערך ב 90 מעלות... הטמפ יכולה עוד לצנוח אחר כך בחליטה הבאה אם לא מחכים מספיק לראש שיתחמם שוב. אחרי חימום ארוך של הראש(שעה) הוא לא אמור לשמור על חום סביב 90 פלוס די בקלות?
האם זה הגיוני, האם הטמפ ההתחלתית נמוכה מידי אצלי? לא נשמע לי סביר שצריך לחכות כ"כ הרבה זמן בין חליטה לחליטה כי הטמפרטורה מטפסת חזרה לאט... אשמח לשמוע התייחסות של בעלי ניסיון, מבחינתי כל הקטע של מכונה עם מחליף חום זה להיות מסוגל להכין יותר כוסות ולהקציף יותר ברצף...
טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
- yosi.raviv (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 4
- הצטרף: ינואר 2021
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- yosi.raviv (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 4
- הצטרף: ינואר 2021
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
אני לא בטוח שהבנתי את תהליך הcooling flush שלך, אתה עושה flush&go או flush&wait?
איך הגעת לתהליך הזה? כלומר למה אתה עוצר דווקא ב94 ולא ב95 למשל?
לאיזו טמפרטורת חליטה אתה מכוון או מעוניין להגיע?
אגב, יש לי את אותה המכונה וגם אני התקנתי את מד הטמפרטורה לראש
איך הגעת לתהליך הזה? כלומר למה אתה עוצר דווקא ב94 ולא ב95 למשל?
לאיזו טמפרטורת חליטה אתה מכוון או מעוניין להגיע?
אגב, יש לי את אותה המכונה וגם אני התקנתי את מד הטמפרטורה לראש
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
לא אותה מכונה, אבל גם HX עם מד טמפרטורה בראש.
התהליך שלי הוא כזה:
לחליטה ב 92 מעלות: קולינג פלאש עד שהטמפרטורה בראש מגיעה ל-95~94 ואז חליטה
לא זוכר כמה זמן לוקח להוציא שוט נוסף, אבל זה בוודאי לא כמה דקות המתנה. תהליך ההכנה של הקפה הבא לוקח לי בערך דקה דקה וחצי.
התהליך שלי הוא כזה:
לחליטה ב 92 מעלות: קולינג פלאש עד שהטמפרטורה בראש מגיעה ל-95~94 ואז חליטה
לא זוכר כמה זמן לוקח להוציא שוט נוסף, אבל זה בוודאי לא כמה דקות המתנה. תהליך ההכנה של הקפה הבא לוקח לי בערך דקה דקה וחצי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
צור אתה ממשיך להוריד מים עד שהטמפ' במד היא 94 או שאתה מוריד מים ואז מחכה שהטמפ תרד לבד ל 94?
תודה
תודה
שחר
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
היא לא תירד לבד ל-94 מעלות.
אצלי במכונה HX הראש מגיע לטמפרטורה יציבה של 104 מעלות לאחר כשעתיים שהמכונה עומדת. כמובן שאפשר לחלוט לפני, פשוט הראש לא יגיע לטמפרטורה הזו עד שלא אפתח את המים.
מה שאני עושה זה ככה:
1. קולינג פלאש עד שאני רואה במד טמפרטורה 95 מעלות (או 96 או 94... זה משתנה כמה טמפרטורה חליטה אני רוצה)
2. מכניס את הידית וחולט מנה כפולה
שמתי לב שיש בערך 3 מעולת בין טמרפטורת הקולינג פלאש לטמפרטורה בסוף של החליטה (אם עשיתי קולינג פלאש ל95 מעלות, אז החליטה תהיה בסוף ב92 מעלות בערך).
כאשר המכונה עומדת הרבה זמן, נגיד מעל שעתיים, והטמפרטורה של הראש הגיעה ל104 מעלות, אז לוקח לה כ-30 שניות קולינג פלאש להגיע לטמפרטורה הזו של 95 מעלות (בערך 300 מ"ל מים ). כן זה המון. אבל זה ההבדל בין כל מיני כללי אצבע לבין עבודה עם מד טמפרטורה שאתה יודע בדיוק מה הטמפרטורה של המים.
רק לאחר שהוספתי את מד הטמפרטורה לראש הבנתי עד כמה כלל האצבע של לחכות שהמים יפסיקו לבעבע לא מספיק- המים עדיין חמים מדי לחליטה.
אצלי במכונה HX הראש מגיע לטמפרטורה יציבה של 104 מעלות לאחר כשעתיים שהמכונה עומדת. כמובן שאפשר לחלוט לפני, פשוט הראש לא יגיע לטמפרטורה הזו עד שלא אפתח את המים.
מה שאני עושה זה ככה:
1. קולינג פלאש עד שאני רואה במד טמפרטורה 95 מעלות (או 96 או 94... זה משתנה כמה טמפרטורה חליטה אני רוצה)
2. מכניס את הידית וחולט מנה כפולה
שמתי לב שיש בערך 3 מעולת בין טמרפטורת הקולינג פלאש לטמפרטורה בסוף של החליטה (אם עשיתי קולינג פלאש ל95 מעלות, אז החליטה תהיה בסוף ב92 מעלות בערך).
כאשר המכונה עומדת הרבה זמן, נגיד מעל שעתיים, והטמפרטורה של הראש הגיעה ל104 מעלות, אז לוקח לה כ-30 שניות קולינג פלאש להגיע לטמפרטורה הזו של 95 מעלות (בערך 300 מ"ל מים ). כן זה המון. אבל זה ההבדל בין כל מיני כללי אצבע לבין עבודה עם מד טמפרטורה שאתה יודע בדיוק מה הטמפרטורה של המים.
רק לאחר שהוספתי את מד הטמפרטורה לראש הבנתי עד כמה כלל האצבע של לחכות שהמים יפסיקו לבעבע לא מספיק- המים עדיין חמים מדי לחליטה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
תודה רבה,
בדיוק מה שחוויתי אצלי( קווייקמיל אניטה) לאחר הוספת מד הטמפרטורה.
קולינגפלאש של שבע - עשר שניות הוא בכלל לא בכיוון, צריך הרבה יותר כדי להגיע לאזור ה 95 מעלות.
בדיוק מה שחוויתי אצלי( קווייקמיל אניטה) לאחר הוספת מד הטמפרטורה.
קולינגפלאש של שבע - עשר שניות הוא בכלל לא בכיוון, צריך הרבה יותר כדי להגיע לאזור ה 95 מעלות.
שחר
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
אמנם לא ציינת איזו מכונה יש לך אבל 104 נשמעת לי טמפרטורה מאד גבוהה - מה הלחץ בדוד?30/01/2021 12:46TsurTriger כתב: ↑
כאשר המכונה עומדת הרבה זמן, נגיד מעל שעתיים, והטמפרטורה של הראש הגיעה ל104 מעלות, אז לוקח לה כ-30 שניות קולינג פלאש להגיע לטמפרטורה הזו של 95 מעלות (בערך 300 מ"ל מים ). כן זה המון. אבל זה ההבדל בין כל מיני כללי אצבע לבין עבודה עם מד טמפרטורה שאתה יודע בדיוק מה הטמפרטורה של המים.
רק לאחר שהוספתי את מד הטמפרטורה לראש הבנתי עד כמה כלל האצבע של לחכות שהמים יפסיקו לבעבע לא מספיק- המים עדיין חמים מדי לחליטה....
לפי התיאור שלך זה נשמע שהלחץ מכוון גבוה מדי ואם אכן זה המצב אז הפתרון הוא פשוט הוא להוריד אותו קצת.
כך הטמפרטורת ראש לא תטפס כל כך גבוה וידרש פחות זמן ומים בקולינג פלאש.
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
ברזה ג׳וליה.
הלחץ בדוד לא גבוה מדי.
זה מה שקורה כאשר שמים מד טמפרטורה ורואים ולא מנחשים טמפרטורה (:
הלחץ בדוד לא גבוה מדי.
זה מה שקורה כאשר שמים מד טמפרטורה ורואים ולא מנחשים טמפרטורה (:
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: טמפרטורת חליטה Ecm mechanika
אענה תשובה מפורטת יותר:
104 מעלות זה לא גבוה במכונות hx.
המים ב hx יושבים בתוך הדוד וללא תנועה כל עוד לא מכינים קפה. הדוד ב-hx מגיע ל 1.2 בר ברוב המכונות, במיוחד במכונות עם דוד קטן יחסית. 1.2 בר זה בערך 104 מעלות צלזיוס
אפשר לראות את הטבלה כאן
https://www.home-barista.com/espresso-m ... ml#p401744
אז מכונה שעומדת שעתיים+ מבלי שמכינים איתה קפה, טמפרטורת המים בראש מגיעה לטמפרטורת המים בדוד (חוקי תרמודינמיקה פשוטים)
מד טמפרטורה בראש חליטה זה לדעתי אביזר must למי שרוצה להוציא קפה מדויק במכונות hx. עד שאין אותו, לא מבינים כמה הוא הכרחי.
104 מעלות זה לא גבוה במכונות hx.
המים ב hx יושבים בתוך הדוד וללא תנועה כל עוד לא מכינים קפה. הדוד ב-hx מגיע ל 1.2 בר ברוב המכונות, במיוחד במכונות עם דוד קטן יחסית. 1.2 בר זה בערך 104 מעלות צלזיוס
אפשר לראות את הטבלה כאן
https://www.home-barista.com/espresso-m ... ml#p401744
אז מכונה שעומדת שעתיים+ מבלי שמכינים איתה קפה, טמפרטורת המים בראש מגיעה לטמפרטורת המים בדוד (חוקי תרמודינמיקה פשוטים)
מד טמפרטורה בראש חליטה זה לדעתי אביזר must למי שרוצה להוציא קפה מדויק במכונות hx. עד שאין אותו, לא מבינים כמה הוא הכרחי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com