צריך עזרה.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דוד משה (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 30
הצטרף: ינואר 2021
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

צריך עזרה.

נושא שלא נקרא #1 

אקצר את מצבי..
מכונת פסקל כרום של קדמה.
מטחנה iberital.
קפה של קופי פור יו, 80שח לקילו.

תוצאות- לצערי פחות טוב מנספרסו.

מה הבעיה?

אולי אורך השוט, אני לא מצליח להגיע אפילו ל15שניות. הסיבה-אם אני טוחן דק מידאי או שיוצאים מים מהצדדים במקרים קיצוניים, או שאחרי כ5שניות שלא יורד כלום יש צ׳אנגליג מטורף במרכז העוגיה. דרך אגב העוגיות יוצאות מלאות מים עד למעלה.

אני מתחיל לחשוב שהבעיה היא מגביר הקרמה. הבעיה שאני לא מוצא סלסלה בלי מגביר בקוטר החריג הזה-53מילמטר..

מה עושים?

ElGabi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: צריך עזרה.

נושא שלא נקרא #2 

היי,
לדעתי כל עוד יש בסלסלה ״מגביר לחץ״ כל מה שאתה מנסה לעשות מעולם הקפה - יחסי משקל גרעינים/משקה, זמן חליטה, גודל גרגר וכו - לא יעבוד.
אם התקציב לא מאפשר להחליף ציוד הייתי מתחיל מלפתוח את הסלסלה ומוציא את הבורג להפוך אותה לרגילה. בטח יש סרטונים איך לעשות זאת, אני חושב שראיתי אחד של מר הופמן (james hoffman) עושה זאת עם מכונה דלונג׳י.
אני חייב להגיד שאני לא מכיר את הציוד הספציפי, מדבר בתיאוריה ואשמח לראות מה אחרים חושבים.

Offtopic - הנסיון הסופר קצר שלי עם קדמה גרם לי להרגיש כ״מלכודת מתחילים״ או חנות למי שטוב עם מוצרי הבית שלהם

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”