היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #1 

היי,
יש לי רובוט (כחודשיים) וממש מרוצה (פלוס מטחנה ידנית איכותית k-pro). כיצד אתם משתמשים? האם מחממים לפני?
עובדים על לחץ נמוך או מעל 8 באר? כמה זמן חליטה? כמה גרם פולים?
אני מצאתי ש17 גרם זה סבבה לכ-30 שניות, האספרסו יוצא עם יופי של טעם אבל גוף לא משהו וקרמה סבירה.
מעדיף פולים עם קליה בינונית עד כהה. ניסיתי גם לעבוד על לחץ של 6 באר ופחות אהבתי.
איך אתם מכינים? איך הקרמה?גוף?טעם? איזה פולים ניסיתם ויצא קרוב למתקתק ( כן, זו לא מתיקות של סוכר (-: )
תכלס מכונה מ ד ה י מ ה בטח ביחס למחיר ובלי כל הברדק של האבנית (-:
תודה מראש.

ElGabi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #2 

היי
יש 2 משתמשים עם רובוט בפורום, אני אחד מהם.
אני מחמם את הבסקט מעל פינג׳אן. Preinfusion של 15 שניות 2 בר, ואז תלוי קפה, מצב רוח ומזג אוויר (סתם, אני אוהב לנסות דברים שונים לראות איך משפיע על הטעם):

9 בר ל10 שניות ויורד בלחץ כך שהשוט יגיע בזמן המתאים לכ5 שניות אחרונות ב4 בר

8 בר כל השוט

8 בר ו5 שניות אחרונות 4 בר

6-7 בר ו5 שניות אחרונות ב4 בר (בדרך כלל הרבה יותר קרמה כך)

תנסה
זה מה שיפה ברובוט

ElGabi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #3 

לגבי קרמה וגוף בטח תלות קפה, אבל תמיד בצד העשיר של הסקלה. אני קונה רק בנגרו, בודק כל פעם משהו אחר.

jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #4 

תודה רבה! חלק ניסיתי אבל להוריד לחץ בסוף בצורה מכוונת לא אבל אנסה. כן, מכסכים, כיף לנסות.

קונה רק קפה טרי מיוניק, ויזיני, ג'ארה וברשימה של לנסות יש את קפה רות. יש לי עכשיו מנגרו (שאני מחכה עוד כמה ימים לפתוח) שעדיין לא ניסיתי
ברובוט אבל ניסיתי באוטו' שיש לי. הקפה של נגרו מעולה אבל סתם לא יצא לי עדיין עם הרובוט. המכונה האוטו'
היא רק כשממהרים ומתפשרים על הקפה (יש לי אוטו' איכותית אבל האיכות רחוקה מהרובוט שעלה לי שליש).
ניסיתי אצל חבר לטחון עם הניש ויצא יותר טוב מהמטחנה הידנית. יותר טעמים וקצת יותר קרמה וגוף אבל צריך לנסות עוד
כמה פעמים עד שהחליט לרכוש אוטו' (כנראה מיניון, אין י סבלנות לחכות לניש ולדעתי לא ממש שווה את זה, עבורי).

ElGabi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #5 

אני עם ניש, בטח גם זה מסביר חלק מהתופעות

jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #6 

כן יכול להיות שהניש משחקת פה תפקיד אבל עוד אחקור בנושא. דרך אגב מוכר? (-: (-: סתם, צוחק, או שלא...0-:
תודה רבה.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #7 

גם לי יש רובוט, וגם ניש, שהיא באמת מעולה, אבל גם עם מטחנה ידנית כמו Lido-E אני מקבל תוצאות מעולות.
אולי הבעיות שלך קשורות לגיוש של המטחנה לעומת הניש, אתה עושה wdt?

אני אף פעם לא מחמם מראש שום חלק ברובוט, ואני לא חושב שצריך עבור קליות בינוניות\כהות, אתה סתם עלול לקבל קפה שרוף.

לגבי לחץ חליטה, עדיף לדעתי ללכת לפי ההמלצה של Paul Pratt, שתכנן את ה-Robot, ולא לעבור את ה-8 בר. לחץ חליטה של 9 בר זה מן מספר שרירותי שהתקבע מסיבה כלשהי, אני למשל חולט לרוב סביב 7 בר, ומקבל אחלה שוטים. בנוסף, לא הייתי ננעל על זמנים, אולי למעט pre-infusion, במידה וזה נדרש, אחרי מספיק הכנות כבר אפשר להבין עם העין אם הזרימה נראית טוב או לא.

לגבי קרמה, אף פעם לא הבנתי את ההתלהבות, חוץ מלתת אינדיקציה (לפי הצבע, פסים, וכו') לאיך יצא השוט, היא לא ממש תורמת לדעתי לטעם, רק מוסיפה סיכוי להיתקל בטעמי לוואי שהם תוצר של הקליה, יש על זה אפילו מאמר.

אם אתה מחפש 'מתיקות', או לפחות אוסף טעמים שמתחזים למתיקות, תנסה את 'שוקולד אתיופי' של נגרו, שהוא אחד הזנים הכי ידידותיים שחלטתי עם הרובוט, אני מכין אותו ככה:
עליה הדרגתית ל-7, בלי pre-infusion, באמצע השוט, תתחיל לרדת לאט ל-4, תסיים ביחס של 1 ל-2 בערך, או ברגע שמתחיל blonding. אני אישית מכין ככה עם 15 גרם, אבל לא רואה סיבה לא לנסות גם עם כמות גדולה יותר.

אגב, אם למישהו פה יצא לחלוט עם פחות מ-18 גרם סומטרה, לא משנה אם היא מיוניקו או נגרו, בלי לקבל צ'אנלינג, אשמח לשמוע איך.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #8 

אוףףף הרגתם אותי עם הרובוט הזה. אתם לא מבינים שיש פה אנשים עם חולשה למכונות מנוף?
הזמנתי

ElGabi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #9 

יאללה יש מניין לקבוצת ווטסאפ 😁

אגב, אחרי השיחה שלנו ידעתי שתקנה

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #10 

17/02/2021 10:36  
rico2108 כתב:
אוףףף הרגתם אותי עם הרובוט הזה. אתם לא מבינים שיש פה אנשים עם חולשה למכונות מנוף?
הזמנתי
...
תתחדש!

jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #11 

תתחדש ולא תתאכזב!!! מכונה קטנה ומדהימה.
השבוע אנסה את האתיופי של גלעד ואכן אעשה זאת כמו שציינתם. תכלס ראיתי שהכי טוב לשים 17 גרם -15 גרם . הכיוון שלי יותר ל17.
אני הכנתי סומטרה של יוניקו (בית קליה סבבה לגמרי אבל עם קליות בהירות יחסית) ולא היה לי צ'אנלינג. טוחן בעובי הרגיל (לפי הגדרות המטחנה) לאספרסו,
דוחס טוב וזהו, רגיל לחלוטין. אגב לאחרונה רכשתי את הטמפר האיכותי ואיזה כיף להכין איתו (כמו כן רכשתי דיסטרביושן שמייעל את ההכנה)/
אגב, גם אני ניסיתי לחמם לפני אבל באמת אין צרך.
להלן לינקים:

טמפר:

https://www.cafelatstore.com/products/r ... ing-tamper

distribution tool:

https://brewgear.store/product/coffee-p ... edle-type/

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #12 

תודה לכולם (;
ממשיך לעקוב אחרי הפוסט בתשומת לב
עדכון- קיבלתי רגליים קרות לאחר יומיים ושלחתי לפול הודעה לביטול :roll: אבל יש לי תחושה שבסוף אשבר ואזמין
נערך לאחרונה על ידי rico2108 ב 18/02/2021 19:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

ElGabi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #13 

לגבי דוחסן, מעוניינים להדפיס איתיleveler ב3d . זה יוזיל עלויות.

לגבי מנות אני שם 16 גרם ועובד עם יחס של 1:2. עוד לא טעמתי את הסומטרי, אבל באופו כללי עם האתיופי הקפה יצא עם פחות גוף ופחות קרמה - לא בגלל זה פחות טעים.

עכשיו קיבלתי הספקה מla cabra, ברזילאי השיטה נטורל ובהיר שהוא בהחלט אתגר לעומת מה ששתיתי עד כה

kanshoof1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: אוקטובר 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #14 

תוסיפו עוד אחד לרשימה (ולוואצאפ 🙂), הגיע היום הרובוט האדום שהזמנתי.

הגיע אחרי שבוע ויומיים מהרכישה, לא התווספו עלויות כלשהן מעבר למה ששילמתי בחנות.

jimky (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

Re: היי למי יש פה robot? יש המלצות שימוש?

נושא שלא נקרא #15 

תתחדש, מקווה שיש לך מטחנה טובה עד טובה מאוד ולא משהו פשוט שיהרוס לך את החוויה. רק קפה מקליה מקומית בשביל תוצאות מדהימות.
ניסיתי את נגרו, שוקולד אתיופי והפוני עף לי (-: @kanshoof1

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”