שלום לכם ,
עוקב פה בפורום די הרבה זמן
אני "צרכן" כבד של קפה 4-6 קפסולות של נספרסו (אפרג''ו) גם אספרסו וגם הפוך \קפוצינו
עם אשתי יכול להיגמר בשרוול 10 קפסולות.
והחלטתי להיכנס למים העמוקים ולקנות מכונה חצי אוטומטית\ידנית עם מטחנה מובנית
אני יודע שמכונת נספרסו זהו אזור נוחות מכניסים קפסולה ויש אספרסו
אבל הגעתי למצב שמיציתי את עצמי עם מכונה זו.
אני אוהב מאד נוחות אבל מוכן להתאמץ קצת יותר בשביל ההנאה ומוכן לנסות
אני יכול להרשות לעצמי לקנות מכונה חדשה בתקציב יפה
אבל על מנת לבחון שלא עשיתי טעות אסתפק במכונת כניסה אפילו יד שנייה
עקבתי פה אחר Lelit PL042TEMD
ראיתי סרטונים לגביה גם בנושא הניקוי שהראו שעל מנת לנקות את הראש של הפורט פילטר
Strainer holder retaining ring
יש לפתוח ברגים עם מפתח "הלן" ממש מכונאי
האם קיימות מכונות דומות ל Lelit PL042TEMD מבחינת ביצועים וטחינה
אך פשוטות יותר לניקוי
אנא הכוונתכם
תודה
צביקה
הכוונה למתחיל
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: הכוונה למתחיל
מתוך המדריך שלי:
" כל המכונות, המכשירים והציוד הנלווה, בלי יוצא מהכלל, דורשים מילוי, ריקון וניקיון של מיכל מים וקפה, ניקוי לאחר שימוש, ניקוי תקופתי להסרת אבנית ושומני קפה, תחזוקה תקופתית ולפעמים ובתלות בדגם המכונה, גם תחזוקה על ידי טכנאי במעבדה.
אי־ביצוע ניקוי ותחזוקה יזרז הופעת תקלות, ישבית את הציוד, יוביל להוצאות כספיות ואף עלול לגרום לבעיות בריאותיות עקב התפתחות חיידקים ופטריות בסביבה שהיא לחה, חמה ועם חומר אורגני.
כל מכונה וכל ציוד מתקלקל במוקדם ובמאוחר כתוצאה מכשל ברכיב ו/או מתפעול לא נכון. ככל שהמוצר זול יותר ומכיל רכיבים זולים ולא איכותיים, סביר שיתקלקל מוקדם יותר. למידה, הכרת אופן תפעול המכונה, תפעולה הנכון ותחזוקה שוטפת בהתאם להוראות היצרן יעכבו את הופעת התקלה. "
אם אינך יכול / מעוניין בכל זה אני ממליץ לך לקנות קפה בבית הקפה השכונתי ואני ממש לא צוחק.
מציע לך לבקר אצל ידיד עם מכונה כדי להבין במה כרוך הטיפול בה לפני שאתה משקיע שקל ומתאכזב בהתאם למה שרשמת.
ונ"ב, זה ממש לא "הלן" אם כבר זה "אלן" "Allen key" , הלן זו מישהי אחרת לגמרי
" כל המכונות, המכשירים והציוד הנלווה, בלי יוצא מהכלל, דורשים מילוי, ריקון וניקיון של מיכל מים וקפה, ניקוי לאחר שימוש, ניקוי תקופתי להסרת אבנית ושומני קפה, תחזוקה תקופתית ולפעמים ובתלות בדגם המכונה, גם תחזוקה על ידי טכנאי במעבדה.
אי־ביצוע ניקוי ותחזוקה יזרז הופעת תקלות, ישבית את הציוד, יוביל להוצאות כספיות ואף עלול לגרום לבעיות בריאותיות עקב התפתחות חיידקים ופטריות בסביבה שהיא לחה, חמה ועם חומר אורגני.
כל מכונה וכל ציוד מתקלקל במוקדם ובמאוחר כתוצאה מכשל ברכיב ו/או מתפעול לא נכון. ככל שהמוצר זול יותר ומכיל רכיבים זולים ולא איכותיים, סביר שיתקלקל מוקדם יותר. למידה, הכרת אופן תפעול המכונה, תפעולה הנכון ותחזוקה שוטפת בהתאם להוראות היצרן יעכבו את הופעת התקלה. "
אם אינך יכול / מעוניין בכל זה אני ממליץ לך לקנות קפה בבית הקפה השכונתי ואני ממש לא צוחק.
מציע לך לבקר אצל ידיד עם מכונה כדי להבין במה כרוך הטיפול בה לפני שאתה משקיע שקל ומתאכזב בהתאם למה שרשמת.
ונ"ב, זה ממש לא "הלן" אם כבר זה "אלן" "Allen key" , הלן זו מישהי אחרת לגמרי
Re: הכוונה למתחיל
coffeeavi
תודה רבה על תשובתך וכן על המדריך המושקע
שקראתי עוד כשניכנסתי פה לפורום.
אני בכל זאת החלטתי לנסות
אלך לפני כן לראות את המכונה באחת מחנויות המכירה לציוד קפה.
האם אתה פוסל לרכוש ציוד יד שנייה כעיקרון?
האם אתה מכיר אתרים אמינים בחו"ל למכירת מכונות קפה יד שנייה ?
תודה
תודה רבה על תשובתך וכן על המדריך המושקע
שקראתי עוד כשניכנסתי פה לפורום.
אני בכל זאת החלטתי לנסות
אלך לפני כן לראות את המכונה באחת מחנויות המכירה לציוד קפה.
האם אתה פוסל לרכוש ציוד יד שנייה כעיקרון?
האם אתה מכיר אתרים אמינים בחו"ל למכירת מכונות קפה יד שנייה ?
תודה
Re: הכוונה למתחיל
לא מוכרות לי מכונות שדורשות מפתח אלן לניקוי פורטפילטר.
מכונה רגילה דורשת את הניקויים הבאים שאינם דורשים כלים:
שטיפת פורטפילטר תחת ברז וניגוב
הזרמת מים מהראש בלי פורטפילטר, הברשה וניגוב
מדי פעם הזרמת מים מהראש דרך פורטפיטר חוסם
מדי פעם הזרמת מים מהראש דרך פורטפילטר חוסם עם חומר ניקוי
אם יש מיכל מים כמובן שצריך לנקות אותו מדי פעם
שטיפת מגש טיפטוף
החלפת סופח אבנית או מסנן במיכל מים
כפי שנאמר, ניקוי על ידי טכנאי, אם לא התבצע באופן סדיר ניקוי וריכוך המים
אלה דברים שאינם קשים לביצוע כלל, וכמו כן התעלמות מהם תביא לבעיה באופן בלתי נמנע בכל מכונה.
מכונה רגילה דורשת את הניקויים הבאים שאינם דורשים כלים:
שטיפת פורטפילטר תחת ברז וניגוב
הזרמת מים מהראש בלי פורטפילטר, הברשה וניגוב
מדי פעם הזרמת מים מהראש דרך פורטפיטר חוסם
מדי פעם הזרמת מים מהראש דרך פורטפילטר חוסם עם חומר ניקוי
אם יש מיכל מים כמובן שצריך לנקות אותו מדי פעם
שטיפת מגש טיפטוף
החלפת סופח אבנית או מסנן במיכל מים
כפי שנאמר, ניקוי על ידי טכנאי, אם לא התבצע באופן סדיר ניקוי וריכוך המים
אלה דברים שאינם קשים לביצוע כלל, וכמו כן התעלמות מהם תביא לבעיה באופן בלתי נמנע בכל מכונה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: הכוונה למתחיל
ממש לא פוסל ציוד יש שניה, להיפך, רשמתי במדריך:17/04/2021 23:40ziko2009 כתב: ↑ coffeeavi
תודה רבה על תשובתך וכן על המדריך המושקע
שקראתי עוד כשניכנסתי פה לפורום.
אני בכל זאת החלטתי לנסות
אלך לפני כן לראות את המכונה באחת מחנויות המכירה לציוד קפה.
האם אתה פוסל לרכוש ציוד יד שנייה כעיקרון?
האם אתה מכיר אתרים אמינים בחו"ל למכירת מכונות קפה יד שנייה ?
תודה...
" 5. אל תפסלו רכישת ציוד משומש.
ניתן למצוא ציוד יד־שנייה במחירים מעולים ובמצב מצוין בלוחות המודעות, בקבוצות קפה ברשת ובחנויות הקפה.
מומלץ לבצע בדיקה מקיפה של הציוד, בדיקה ויזואלית, חיצונית ופנימית (כן, ‘לפתוח מכסה מנוע’, לפרק את המכסה העליון של המכונה ולבדוק עם פנס), וכמובן לבצע גם בדיקת תקינות במצב עובד באמצעות הכנת קפה, חליטה והקצפה אם יש.
חשוב לחפש נזילות, סימני נזילות ישנים, חלודה, רכיבים וחוטי חשמל עם סימני שריפה וכד’.
מכונת קפה מכילה צנרות מים, גוף/י חימום, מערכות חשמליות ואלקטרוניות שונות, רצוי שאלו יהיו ללא תקלות כדי להבטיח שימוש ללא תקלות לאורך זמן.
אם החלטתם לרכוש ציוד משומש ואין לכם את הידע כדי לבדוק, כדאי לרכוש אותו בחנות/מעבדה ייעודית ואמינה, לדרוש ולקבל בכתב אחריות על הקניה לתקופה סבירה."
בהצלחה
Re: הכוונה למתחיל
שים לב, רוב הוראות הניקוי של לליט הן באמצעות טכנאי... לפעמים נראה קצת תמוה למה.16/04/2021 18:49coffeeavi כתב: ↑ מתוך המדריך שלי:
" כל המכונות, המכשירים והציוד הנלווה, בלי יוצא מהכלל, דורשים מילוי, ריקון וניקיון של מיכל מים וקפה, ניקוי לאחר שימוש, ניקוי תקופתי להסרת אבנית ושומני קפה, תחזוקה תקופתית ולפעמים ובתלות בדגם המכונה, גם תחזוקה על ידי טכנאי במעבדה.
אי־ביצוע ניקוי ותחזוקה יזרז הופעת תקלות, ישבית את הציוד, יוביל להוצאות כספיות ואף עלול לגרום לבעיות בריאותיות עקב התפתחות חיידקים ופטריות בסביבה שהיא לחה, חמה ועם חומר אורגני.
כל מכונה וכל ציוד מתקלקל במוקדם ובמאוחר כתוצאה מכשל ברכיב ו/או מתפעול לא נכון. ככל שהמוצר זול יותר ומכיל רכיבים זולים ולא איכותיים, סביר שיתקלקל מוקדם יותר. למידה, הכרת אופן תפעול המכונה, תפעולה הנכון ותחזוקה שוטפת בהתאם להוראות היצרן יעכבו את הופעת התקלה. "
אם אינך יכול / מעוניין בכל זה אני ממליץ לך לקנות קפה בבית הקפה השכונתי ואני ממש לא צוחק.
מציע לך לבקר אצל ידיד עם מכונה כדי להבין במה כרוך הטיפול בה לפני שאתה משקיע שקל ומתאכזב בהתאם למה שרשמת.
ונ"ב, זה ממש לא "הלן" אם כבר זה "אלן" "Allen key" , הלן זו מישהי אחרת לגמרי...
כתבתי פה לאחרונה בכמה פוסטים איך אני "שוטפת בשוטף".
! Coffee - You can sleep when you're dead
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: הכוונה למתחיל
ממש לא סותר את מה שרשמתי וגם לא ממש מדויק...
שים לב, רוב הוראות הניקוי של לליט הן באמצעות טכנאי... לפעמים נראה קצת תמוה למה.
כתבתי פה לאחרונה בכמה פוסטים איך אני "שוטפת בשוטף"....
בכל מדריך יש פרק Cleaning and maintenance
תעשה מה שרשום שם, זה המינימום הנדרש.
אם אתה חושב שאתה יכול ורוצה לעשות יותר ולא אכפת לך לגבי אחריות, אהלן וסהלן, קח אחריות