הודעה ראשונה בפורום זה. לאחר שנים של נס קפה ומכונת נספרסו החלטנו להשתדרג ולעשות זאת בזהירות. כרגע ברשותנו מכונת Sage Barista, ואם ונמשיך להידבק בחיידק סביר להניח שעוד נשתדרג. בשלב זה מחפשים דרכים כיצד לשדרג את איכות הקפה ונושא המים עולה באופן טבעי. מקריאה בפורומים הרבה ממליצים לזקק את המים בפרט כשהם ׳קשים׳ ואולם עפ׳י ההוראות למכונה שלנו כתוב:
We do not recommend the use of highly filtered, de-mineralised or distilled water as this may affect the taste of the coffee and how the espresso machine is designed to function.
בנוסף, במכונת אספרסו של חברים Lelit MaraX יש בעיה דומה, החיישן במכונה לא קורא מים מזוקקים שעדיין ראוים לשתייה, וככל הידוע גם במכונות של פירמות אחרות.
האם יש פתרון לקושיה או שמדובר בעייה היחודית רק לסוגים מסוימים של מכונות?