מתנצל מראש על הבורות…
רמתייחס רק לסכינים קוניות. קורא מדי פעם ביקורות המהללים מטחנות בגלל גודל הסכינים שלהם למשל 83ממ. תוהה מה היתרון של סכינים גדולות:
האם הכוונה היא לאפשרות לטחון, נאמר 100 גרם פולים, בצורה אחידה ודקה עד לקפה טורקי למשל?
מה לגבי סינגל דוזינג כמו 15 גרם האם כאן לגודל הסכינים יש חשיבות מבחינת ״איכות הטחינה״ ?
בתודה מראש.
גודל הסכינים במטחנה
- mordsxx (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 288
- הצטרף: נובמבר 2019
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
Re: גודל הסכינים במטחנה
קראתי ושאלתי בחו״ל. אז ככה:
* לבית קפה או לפרטי הטוחן כמויות האם סכינים גדולות הכרחיות? כן
* לאדם פרטי הטוחן 20-15 גר׳ כל פעם האם סכינים גדולות מהוות יתרון? תלוי
ישנם מטחנות עם סכינים בעלי קוטר קטן יחסית אך גיאומטריה, סידור והנדסה עד לפרט האחרון שפשוט טובים יותר ממערך סטנדרטי של סכינים 83ממ הגם שהן תוצרת יצרן איכות כמו mazzer או Italmill. לדוגמא לא מעטים מוכנים להישבע שאיכות הטחינה עם סכינים בקוטר 63ממ של Niche Zero טובה לאין ערוך משל מטחנות עם סכינים גדולות של 83ממ...
אז, גיאומטריה, הנדסה ואיכות אלו הן המרכיבים הכי חשובים בכרבולת.
* לבית קפה או לפרטי הטוחן כמויות האם סכינים גדולות הכרחיות? כן
* לאדם פרטי הטוחן 20-15 גר׳ כל פעם האם סכינים גדולות מהוות יתרון? תלוי
ישנם מטחנות עם סכינים בעלי קוטר קטן יחסית אך גיאומטריה, סידור והנדסה עד לפרט האחרון שפשוט טובים יותר ממערך סטנדרטי של סכינים 83ממ הגם שהן תוצרת יצרן איכות כמו mazzer או Italmill. לדוגמא לא מעטים מוכנים להישבע שאיכות הטחינה עם סכינים בקוטר 63ממ של Niche Zero טובה לאין ערוך משל מטחנות עם סכינים גדולות של 83ממ...
אז, גיאומטריה, הנדסה ואיכות אלו הן המרכיבים הכי חשובים בכרבולת.