עוד כמה ימים אני סוגר חודש עם ה- Lelit PL042TEMD ויש לי כמה תובנות ושאלות.
1. הכי חשוב תודה לכל ההמלצות והעצות פה בפורום - הן חוסכות הרבה כסף וזמן
2. אין ספק שבהשוואה למקינטה האספרסו יוצא יותר עשיר וטעים, והשימוש הוא באותו קפה (נגרו, אחלה קפה)
3. ההדלקה מהירה ומספקת. אין צורך בשקע חכם או משהו דומה לדעתי
4. האינדיקציה של גובה המים לא ברורה. ראיתי פה כמה חברים בפורום שהשקיעו בתאורות / מדדים למינהם אז אבדוק מה ישים אצלי.
עכשיו לשאלות:
1. האם יש המלצה / דרך פשוטה להגיע למצב בו אפשר לטחון ״לפי העין״? היום אני שוקל לפני הטחינה וממלא את המטחנה רק במנה ששקלתי. ברור שזו לא מטחנת סינגל אבל אני לא מודאג מהפחת. אופי המטחנה המשולבת מקשה על זוית הראייה ומעניין אותי איך אנשים אחרים טוחנים את הקפה
2. ניקוי מיכל המים - כל כמה זמן אתם מרוקנים אותו לגמרי ואיך אתם שוטפים אותו. אני בונה על ניקוי אבנית פעם בשלושה חודשים אבל בין לבין אני חייב לנקות
3. ניקוי חיצוני למכונה - איך אתם מנקים וכל כמה זמן
4. מד לחץ - אני תמיד ב- +/- 8. האם יצא לכם לראות לחץ יותר גבוה מ-9? אם כן באילו פרמטרים?
Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
1. לא ברור מה לפי העין. ואיזו זווית ראייה אתה צריך ולצורך מה?
אז באופן כללי, אם אתה לא "מיקצוען" רב ניסיון ואתה רוצה להגיע לתוצאה טובה וליכולת לחזור עליה, אתה צריך לדעת מינימום - כמה הכנסת, כמה הוצאת ובכמה זמן. כמה להכניס זה די תלוי בגודל המסננת. מה שאומר שימוש במשקל ובטיימר.
2. למה לרוקן אותו לגמרי? הוא מתרוקן עם השימוש ואתה ממלא במים טריים.
כמובן שאפשר ורצוי מידי פעם לנקות אותו באופן יסודי.
אבל אין לזה כל קשר לאבנית. על ניקוי אבנית יש להקפיד בשוטף, כלומר מילוי מים ללא 'אבנית' בלבד. האפשרויות העיקריות: DVA או מסנן רזין/אוסקר 90 + בריטה. להדגיש - לא תמי 4.
אגב, בקפלאש לא הזכרת והוא לא פחות חשוב.
3. אני מנקה עם מגבת בריסטה רטובה אחרי כל שימוש ומחליפה כל יום מגבת.
4. אצלי במכונה הזו, הלחץ היה מגיע ל10 ויורד לאט ל9 שם מתייצב במהלך החליטה. ככה אמור להיות. קצת לפה קצת לשם זה לא משהו שתרגיש, אבל מאמינה שניתן לכוון במעבדה.
אם אתה רוצה לדעת לכמה מכוון אצלך, בצע בקפלאש ואחרי 10 שניות בערך תדע.
אז באופן כללי, אם אתה לא "מיקצוען" רב ניסיון ואתה רוצה להגיע לתוצאה טובה וליכולת לחזור עליה, אתה צריך לדעת מינימום - כמה הכנסת, כמה הוצאת ובכמה זמן. כמה להכניס זה די תלוי בגודל המסננת. מה שאומר שימוש במשקל ובטיימר.
2. למה לרוקן אותו לגמרי? הוא מתרוקן עם השימוש ואתה ממלא במים טריים.
כמובן שאפשר ורצוי מידי פעם לנקות אותו באופן יסודי.
אבל אין לזה כל קשר לאבנית. על ניקוי אבנית יש להקפיד בשוטף, כלומר מילוי מים ללא 'אבנית' בלבד. האפשרויות העיקריות: DVA או מסנן רזין/אוסקר 90 + בריטה. להדגיש - לא תמי 4.
אגב, בקפלאש לא הזכרת והוא לא פחות חשוב.
3. אני מנקה עם מגבת בריסטה רטובה אחרי כל שימוש ומחליפה כל יום מגבת.
4. אצלי במכונה הזו, הלחץ היה מגיע ל10 ויורד לאט ל9 שם מתייצב במהלך החליטה. ככה אמור להיות. קצת לפה קצת לשם זה לא משהו שתרגיש, אבל מאמינה שניתן לכוון במעבדה.
אם אתה רוצה לדעת לכמה מכוון אצלך, בצע בקפלאש ואחרי 10 שניות בערך תדע.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
תודה על התשובות.
לגבי הבקלפאש - חיפשתי פילטר עיוור בארץ ולא מצאתי. אחת החנויות נתנה לי פקק גומי שלא באמת מחזיק לחץ. אם אין ברירה אקנה באמזון אבל מעדיף בארץ.
איפה קנית?
לגבי הבקלפאש - חיפשתי פילטר עיוור בארץ ולא מצאתי. אחת החנויות נתנה לי פקק גומי שלא באמת מחזיק לחץ. אם אין ברירה אקנה באמזון אבל מעדיף בארץ.
איפה קנית?
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
פקק הגומי עושה את העבודה בדיוק באותה מידה
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
בעבר השתמשתי בגומיה שחורה גדולה של ניאגרה פלסאון. (חדש כמובן) מה שצריך זה להרטיב אותו08/09/2021 21:26jacque כתב: ↑ תודה על התשובות.
לגבי הבקלפאש - חיפשתי פילטר עיוור בארץ ולא מצאתי. אחת החנויות נתנה לי פקק גומי שלא באמת מחזיק לחץ. אם אין ברירה אקנה באמזון אבל מעדיף בארץ.
איפה קנית?...
למטה שיידבק לסלסילה
- Vardiro01
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 4
- הצטרף: אוקטובר 2021
- שם מלא: רונן ורדי
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
עם קצת נסיון, אתה מרוצה מהמכונה? כי מצד אחד אני מעדיף שהמטחנה בילטאין כדי לחסוך מקום על השיש אבל ברור לי שיהיו מטחנות נפרדות טובות יותר..
איך ההקצפה של החלב.? לדוד יש מספיק לחץ להקציף כד בינוני של חלב?
איך ההקצפה של החלב.? לדוד יש מספיק לחץ להקציף כד בינוני של חלב?
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
יהיו מטחנות טובות יותר, יהיו מכונות טובות יותר, כל אחד וצרכיו. זו מכונת הכניסה הטובה ביותר לדעתי ולכן רכשתי אותה בזמנו. כרגע למכירה פה במודעות.
! Coffee - You can sleep when you're dead
- Vardiro01
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 4
- הצטרף: אוקטובר 2021
- שם מלא: רונן ורדי
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
תודה על תשובתך,
האם היא מתאימה למשקאות על בסיס חלב מבחינת איכות ההקצפה, זמן לבניית הלחץ וכו'.... אני שותה בעיקר קפה הפוך פעם ביום ולעיתים רחוקות מספר אורחים.. כמה זמן לוקח למכונה לבנות לחץ להקצפה אחרי השוט?
האם היא מתאימה למשקאות על בסיס חלב מבחינת איכות ההקצפה, זמן לבניית הלחץ וכו'.... אני שותה בעיקר קפה הפוך פעם ביום ולעיתים רחוקות מספר אורחים.. כמה זמן לוקח למכונה לבנות לחץ להקצפה אחרי השוט?
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
אני מרוצה מאוד מהמכונה.
אני שותה רק אספרסו אז אין לי שום ניסיון עם המקציף.
לגבי המטחנה יש פה פשרה מסויימת -
אני העדפתי בילטאין גם משיקולי מקום, נקודת חשמל אחת וכו.
המטחנה היא סטפס-לס, ואני מכייל לעיתים קרובות לפי המצב של הקפה אז זה יתרון גדול.
חסרונות:
המטחנה מתחממת מהמכונה אז לא הייתי בונה על להשאיר במטחנה כמות גדולה של פולים (אני לא משאיר בכלל)
אין טיימר מובנה אז צריך או לשקול, או טיימר חיצוני או מה שאני עושה זה טוחן רק את הכמות הדרושה כל פעם.
שורה תחתונה אני ממליץ בחום למי שנכנס לתחום.
אני שותה רק אספרסו אז אין לי שום ניסיון עם המקציף.
לגבי המטחנה יש פה פשרה מסויימת -
אני העדפתי בילטאין גם משיקולי מקום, נקודת חשמל אחת וכו.
המטחנה היא סטפס-לס, ואני מכייל לעיתים קרובות לפי המצב של הקפה אז זה יתרון גדול.
חסרונות:
המטחנה מתחממת מהמכונה אז לא הייתי בונה על להשאיר במטחנה כמות גדולה של פולים (אני לא משאיר בכלל)
אין טיימר מובנה אז צריך או לשקול, או טיימר חיצוני או מה שאני עושה זה טוחן רק את הכמות הדרושה כל פעם.
שורה תחתונה אני ממליץ בחום למי שנכנס לתחום.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
בדגם שמעל, PL82, יש טיימר למטחנה ועוד הרבה שיפורים אחרים. שווה לדעתי את התוספת במחיר.
- Vardiro01
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 4
- הצטרף: אוקטובר 2021
- שם מלא: רונן ורדי
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
נכון התבייתתי כבר עליה, אין לי מקום למטחנה נפרדת על השיש ומבין מכונות עם מטחנה מובנית היא נראית הכי מרשימה. אני עדיין חושש מהזמן שיקח לבנות לחץ להקצפה משום ששותה בעיקר קפוצ'ינו,אבל לא בתדירות גבוהה..
עוד דבר שמטריד אותי זו יתרת הקפה שנשארת במטחנה לאחר השימוש, יכולים לעבור אצלי ימים בין שימוש לשימוש. האם זה משהו שיפריע לאיכות הפקת הקפה? האם ניתן לטחון כמות קטנה כדי להפריש את הקפה הישן שנותר משימוש קודם?
עוד דבר שמטריד אותי זו יתרת הקפה שנשארת במטחנה לאחר השימוש, יכולים לעבור אצלי ימים בין שימוש לשימוש. האם זה משהו שיפריע לאיכות הפקת הקפה? האם ניתן לטחון כמות קטנה כדי להפריש את הקפה הישן שנותר משימוש קודם?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K
- הודעות: 34542
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 181 פעמים
- קיבל תודות: 622 פעמים
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
אתה יכול לעשות סינגל דוסינג כלומר לשקול ולהכין מנות מראש במבחנות או כלים קטנים (נניח 18-19 גרם) שנסגרים טוב ושומרים על אטימות, פירסמו פה כאלה ויש המון בעלי אקספרס
כל פעם אתה משתמש במבחנה אחת
כל פעם אתה משתמש במבחנה אחת
Re: Lelit PL042TEMD תובנות ושאלות
אני השתמשתי במכונה הזו בSD.
שומרת את הפולים במבחנות 18 גר' עם פקק שעם במקרר ומוציאה יום יומיים קודם לשימוש.
מעדיפה ריטנשן קטן על פני פולים בחוץ בחום.
אבל אם אתה מדבר על כמה ימים הבדל בין שוט לשוט, הייתי מריצה במטחנה גרם או שניים לפני הכנה חדשה.
אל תפחד מהמתנה לאדים להקצפת חלב.
אתה לא עובד איתה בבית קפה.
עד שתוציא כד וחלב ותמזוג חלב לכד, המכונה כבר ממתינה לך...
ככה לפחות אצלי בלליט שלמכירה.
שומרת את הפולים במבחנות 18 גר' עם פקק שעם במקרר ומוציאה יום יומיים קודם לשימוש.
מעדיפה ריטנשן קטן על פני פולים בחוץ בחום.
אבל אם אתה מדבר על כמה ימים הבדל בין שוט לשוט, הייתי מריצה במטחנה גרם או שניים לפני הכנה חדשה.
אל תפחד מהמתנה לאדים להקצפת חלב.
אתה לא עובד איתה בבית קפה.
עד שתוציא כד וחלב ותמזוג חלב לכד, המכונה כבר ממתינה לך...
ככה לפחות אצלי בלליט שלמכירה.
! Coffee - You can sleep when you're dead