אהלן,
לאחרונה אני חושב על לשדרג את מכונת ה quick mill anita שברשותי משנת 2016.
98% מהשימוש שלי הוא אספרסו - שותה כ-4 כוסות ביום ומאוד נהנה מהקפה.
בהנחה ואכן יש מקום לשדרג, השאלה לאן ? מה השוני הגדול ששדרוג יביא לכוסות האספרסו ?
מבחינת תקציב - אין לי בעיה ללכת על מכונה שהיא יד שניה במצב שמור.
אשמח לטובנות / רעיונות עד כמה ולאן אפשר להשתפר ברמת האספרסו ואם שווה השקעה כספית ניכרת .
תודה
רצון לשדרג- אבל למה ?
Re: רצון לשדרג- אבל למה ?
אם רוב השימוש הוא אספרסו, האניטה תביא תוצאות טובות, אבל קשה יותר להיות עקבי עם מכונות HX.
עבור אספרסו נטו, סינגל בוילר עם PID תיתן תוצאות עקביות יותר מבחינת טמפ', אבל כוס טובה מסינגל בוילר וכוס טובה מהאניטה תהיה אותה כוס.
אני קיבלתי את השדרוג הכי גדול במעבר לויואלדי. השילוב בין הזנה ישירה ופרה אינפיוז'ן של כמה שניות, ביחד עם סלסילה צרה ועמוקה יותר ושמירה על יחס חליטה קבוע דרך המכונה, הביא לדיוק וחזרתיות בשוטים בקלות. אם כבר לשדרג, עדיף לעשות קפיצת מדרגה כזאת ולא סתם לעבור לעוד E61..
עבור אספרסו נטו, סינגל בוילר עם PID תיתן תוצאות עקביות יותר מבחינת טמפ', אבל כוס טובה מסינגל בוילר וכוס טובה מהאניטה תהיה אותה כוס.
אני קיבלתי את השדרוג הכי גדול במעבר לויואלדי. השילוב בין הזנה ישירה ופרה אינפיוז'ן של כמה שניות, ביחד עם סלסילה צרה ועמוקה יותר ושמירה על יחס חליטה קבוע דרך המכונה, הביא לדיוק וחזרתיות בשוטים בקלות. אם כבר לשדרג, עדיף לעשות קפיצת מדרגה כזאת ולא סתם לעבור לעוד E61..