היי.
ברשותי מכונה BEZERA MAGICA
לאחרונה רכשתי מד חום לראש המכונה.
לפני זה הייתי מקרר את הראש " לפי העיין" , מוריד מיים , עד שמיים מפסיקים "לזגזג "
מצרף וידאו עם תהליך עם מד חום, האם בכלל טמפרטורות נכונות ?
תודה
פרופיל טמפרטורה E61
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Re: פרופיל טמפרטורה E61
קודם כל והכי חשוב , כרגע טעים לך?
אם כן אז אל תתחיל לשחק במדדים....
חוץ מזה , כן זה הגיוני מאוד , תנסה להאריך את הקולינג פלאש עד לטמפ של 92-93 , אמור לקחת 8-10 שניות ותראה אם אתה מרגיש שיפור טעם בכוס.
אם כן אז אל תתחיל לשחק במדדים....
חוץ מזה , כן זה הגיוני מאוד , תנסה להאריך את הקולינג פלאש עד לטמפ של 92-93 , אמור לקחת 8-10 שניות ותראה אם אתה מרגיש שיפור טעם בכוס.
Re: פרופיל טמפרטורה E61
גם לי יש מד טמפרטורה על הE61, אבל הסתבר לי שהמים בכוס יותר נמוכים בטמפ' ממה שמראה המד על המכונה. כך זאת בחשבון.
Re: פרופיל טמפרטורה E61
93 זו טמפ' טובה אם רוצים לעבוד על ממוצע.
אני עובדת על 93 עם קלייה בינונית
ומורידה ל90 עם קלייה כהה.
אני עובדת על 93 עם קלייה בינונית
ומורידה ל90 עם קלייה כהה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
! Coffee - You can sleep when you're dead
- sgoldfel (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 274
- הצטרף: אפריל 2007
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
Re: פרופיל טמפרטורה E61
אם כך, אצלי נדרש להוריד לחץ בדוד,להגיע לטמפרטורה סביב 93 מעלות בראש.,נכון?
כרגע, לפני COOLING FLASH , אני מתחיל מ 96,ולא באמת מוריד טמפרטורה ,רק מעלה ל 98-99.
כרגע, לפני COOLING FLASH , אני מתחיל מ 96,ולא באמת מוריד טמפרטורה ,רק מעלה ל 98-99.
Re: פרופיל טמפרטורה E61
אם אתה מתחיל עבודה עם 96 ועושה קולינג פלאש, הטמפ' אמורה לרדת, לא לעלות.
אם תכוון ל93, כנראה שתרצה להעלות טמפ' לפני עבודה עם פולים בהירים.
לטמפ' שמראה המדחום בראש, לפני זרימת המים, יש להוסיף כשתי מעלות.
הורדת הטמפ' בדוד, תוריד כמובן גם את הלחץ בדוד וזה ישפיע על יכולת הקצפת החלב - גם את זה צריך לקחת בחשבון.
מעבר לטמפ' שאיתה אנחנו מתחילים לעבוד, גם רצוי לשמור על חליטה בטמפ' קבועה - לפחות ללא הבדלים גדולים בין הקפה שיוצא בהתחלה והקפה שיוצא בסוף.
למי שכתב שהטמפ' יורדת עד ההגעה לכוס, זה נכון, אבל לא רלוונטי. מדובר פה על טמפ' החליטה - הטמפ' של המים שנוגעים בקפה בפק, צריכה להתאים לסוג הפולים ולטעם שלנו. כל טמפ' תוציא טעמים אחרים. כשנגיע לטמפ' שהקפה טעים לנו, נרצה לדעת באיזו טמפ' חלטנו אותו, אם אנחנו רוצים לשמור על חזרתיות.
אם תכוון ל93, כנראה שתרצה להעלות טמפ' לפני עבודה עם פולים בהירים.
לטמפ' שמראה המדחום בראש, לפני זרימת המים, יש להוסיף כשתי מעלות.
הורדת הטמפ' בדוד, תוריד כמובן גם את הלחץ בדוד וזה ישפיע על יכולת הקצפת החלב - גם את זה צריך לקחת בחשבון.
מעבר לטמפ' שאיתה אנחנו מתחילים לעבוד, גם רצוי לשמור על חליטה בטמפ' קבועה - לפחות ללא הבדלים גדולים בין הקפה שיוצא בהתחלה והקפה שיוצא בסוף.
למי שכתב שהטמפ' יורדת עד ההגעה לכוס, זה נכון, אבל לא רלוונטי. מדובר פה על טמפ' החליטה - הטמפ' של המים שנוגעים בקפה בפק, צריכה להתאים לסוג הפולים ולטעם שלנו. כל טמפ' תוציא טעמים אחרים. כשנגיע לטמפ' שהקפה טעים לנו, נרצה לדעת באיזו טמפ' חלטנו אותו, אם אנחנו רוצים לשמור על חזרתיות.
! Coffee - You can sleep when you're dead