לפני 4 שנים רכשתי מכונת קפה של רוקט ואיתה חיברתי פילטר בריטה מתחת לכיור PURITY C50
BYPASS כווון ל 30. יש חיבור לברז מעל הכיור ומשם אני ממלא את המכונה/מים לשתייה. הפילטר הוחלף פעם בשנה.
לפני שבוע הוצאתי את המכונה מתיקון אצל אדריי ומסתבר שהיה בה מלא אבנית. זה אומר שהפילטר הזה לא מספיק כדי לשמור על מכונה ללא אבנית.
הומלץ לי להוסיף מרכך 8 ליטר ורכשתי עכשיו אחד כזה.
איך הכי נכון לחבר אותם ביחד? מה ה BYPASS המומלץ כעט? והאם הם עדיין טובים גם כמים לשתייה אחרי כל הפילטורים?
איך לפלטר נכון את המים שנכנסים למכונת הקפה ומשמשים גם לשתייה?
Re: איך לפלטר נכון את המים שנכנסים למכונת הקפה ומשמשים גם לשתייה?
לא רשמת איזה מרכך קנית. אבל מאמינה שהמדובר בDVA שהוא המתאים למכונה כשלך. ברור שבריטה לא מספיקה לניקוי אבנית למכונה. בריטה יכולה להיות תוספת נהדרת למכונות פשוטות משלך. מכונות שיש בהן מרכך רזין במיכל המים. מכונות שלא משקיעים בהן בDVA ודומים. לא יותר. וכאמור גם אז רק כתוספת. בריטה מיועדת לסנן מים לשתייה ובנוסף אמנם מרככת אותם, אבל זה לא מספיק למכונה כאמור.
תבדיל לחלוטין בין מים לשתייה לבין מים למכונה. תבדיל לחלוטין בין סינון מים לשתייה לבין ריכוך מים למכונות. אין קשר. גוף האדם הוא לא מדיח כלים או מכונת כביסה או מכונת קפה והוא לא זקוק לריכוך מים. ההפך. הוא זקוק למינרלים האלה. הוא זקוק למינרלים שבמכונות הופכים לאבנית שגורמת לגוף החימום של המכונה נזק. אף אחד לא יכול להגיד לך מה מצב המים אצלך בלי לבדוק. בכל מיקום יש מים ממקור אחר ובמצב אחר. הפתרון הוא לבצע ספציפית במים אצלך בדיקה עם סטיק המיועד לבדיקת אבנית במים וכך לקבוע, אם מה שאתה עושה כדי לרכך אותם הוא מספיק. במידה ולא מספיק, פשוט צריך להוסיף מרכך נוסף. ככלל כאמור בריטה לא יספיק. ככלל DVA אמור להספיק בלי צורך להוסיף מסנן נוסף. רק כמובן לטפל בו כראוי ולרענן אותו כשנדרש. בקיצור, מהבריטה תשתו מים בבית - אם זה מה שאתם רוצים... ובלי שיעברו בDVA ולמכונה מים דרך הDVA בלבד. ואז כאמור לבדוק עם סטיק כדי לוודא שהוא לבדו מספיק.
תבדיל לחלוטין בין מים לשתייה לבין מים למכונה. תבדיל לחלוטין בין סינון מים לשתייה לבין ריכוך מים למכונות. אין קשר. גוף האדם הוא לא מדיח כלים או מכונת כביסה או מכונת קפה והוא לא זקוק לריכוך מים. ההפך. הוא זקוק למינרלים האלה. הוא זקוק למינרלים שבמכונות הופכים לאבנית שגורמת לגוף החימום של המכונה נזק. אף אחד לא יכול להגיד לך מה מצב המים אצלך בלי לבדוק. בכל מיקום יש מים ממקור אחר ובמצב אחר. הפתרון הוא לבצע ספציפית במים אצלך בדיקה עם סטיק המיועד לבדיקת אבנית במים וכך לקבוע, אם מה שאתה עושה כדי לרכך אותם הוא מספיק. במידה ולא מספיק, פשוט צריך להוסיף מרכך נוסף. ככלל כאמור בריטה לא יספיק. ככלל DVA אמור להספיק בלי צורך להוסיף מסנן נוסף. רק כמובן לטפל בו כראוי ולרענן אותו כשנדרש. בקיצור, מהבריטה תשתו מים בבית - אם זה מה שאתם רוצים... ובלי שיעברו בDVA ולמכונה מים דרך הDVA בלבד. ואז כאמור לבדוק עם סטיק כדי לוודא שהוא לבדו מספיק.
נערך לאחרונה על ידי דור_א ב 31/10/2021 22:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: איך לפלטר נכון את המים שנכנסים למכונת הקפה ומשמשים גם לשתייה?
רק עם אוסמוזה הפוכה המים עם אפס אבנית
הבעיה שהמים יוצאים מזוקקים גם ממינרלים חיוניים
אישית משתמש במים אלו למכונת קפה (קפסולות),
הקומקום חשמלי בן כמה שנים נראה כאילו נרכש אתמול.
מתכנן בקרוב להשתדרג במכונת קפה מקצועית ביתית עם E61
נראה לי הכי נכון להשתמש עם אוסמוזה הפוכה
יש פה מישהו שהמליץ על הוספת מינרלים,
אשלגן ו או סודה לשתיה לשיפור הטעם
לא יודע כמה זה נכון
הכניס אותי כבר לכימיה .... לא תחום שאני מבין בו...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=70&t=363456
הבעיה שהמים יוצאים מזוקקים גם ממינרלים חיוניים
אישית משתמש במים אלו למכונת קפה (קפסולות),
הקומקום חשמלי בן כמה שנים נראה כאילו נרכש אתמול.
מתכנן בקרוב להשתדרג במכונת קפה מקצועית ביתית עם E61
נראה לי הכי נכון להשתמש עם אוסמוזה הפוכה
יש פה מישהו שהמליץ על הוספת מינרלים,
אשלגן ו או סודה לשתיה לשיפור הטעם
לא יודע כמה זה נכון
הכניס אותי כבר לכימיה .... לא תחום שאני מבין בו...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=70&t=363456
Re: איך לפלטר נכון את המים שנכנסים למכונת הקפה ומשמשים גם לשתייה?
נגד אוסמוזה הפוכה יש הרבה טענות לנזקים. בטח שהם לא טובים אם אתה רק מוציא מהם ולא מחזיר להם את מה שאתה אמור להחזיר כמו שאמרו לך. אבל ממש אין לי כח להכנס לכל הסיפור הזה מההתחלה. כבר דשנו בו. בכל מקרה הוא כבר קנה DVA אז מה שענית לו בכלל לא קשור ולא רלוונטי.31/10/2021 22:13dby כתב: ↑ רק עם אוסמוזה הפוכה המים עם אפס אבנית
הבעיה שהמים יוצאים מזוקקים גם ממינרלים חיוניים
אישית משתמש במים אלו למכונת קפה (קפסולות),
הקומקום חשמלי בן כמה שנים נראה כאילו נרכש אתמול.
מתכנן בקרוב להשתדרג במכונת קפה מקצועית ביתית עם E61
נראה לי הכי נכון להשתמש עם אוסמוזה הפוכה
יש פה מישהו שהמליץ על הוספת מינרלים,
אשלגן ו או סודה לשתיה לשיפור הטעם
לא יודע כמה זה נכון
הכניס אותי כבר לכימיה .... לא תחום שאני מבין בו...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=70&t=363456...
! Coffee - You can sleep when you're dead
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איך לפלטר נכון את המים שנכנסים למכונת הקפה ומשמשים גם לשתייה?
לא מוסיפים אשלגן ביקרבונט למי אוסמוזה הפוכה בשביל הטעם, אלא בשביל להפוך אותם למתאימים לשימוש במכונת אספרסו. ללא מינרלים מים כאלה גורמים לקורוזיה בדוד.
Re: איך לפלטר נכון את המים שנכנסים למכונת הקפה ומשמשים גם לשתייה?
נכון מאוד01/11/2021 0:09boren כתב: ↑ לא מוסיפים אשלגן ביקרבונט למי אוסמוזה הפוכה בשביל הטעם, אלא בשביל להפוך אותם למתאימים לשימוש במכונת אספרסו. ללא מינרלים מים כאלה גורמים לקורוזיה בדוד....
! Coffee - You can sleep when you're dead