הי,
שדרגתי מכונה ועכשיו אני צריך מטחנה.
אני רואה המון הייפ סביב מטחנות SD, ורציתי לשאול-
אני מבין שאלו מטחנות שמאפשרות טחינה ללא שום שאריות, ומאוד מדויקות בהנחה שהקפה נשקל טרם טחינה.
עם זאת, בשימוש במטחנה כזאת יש צורך לשקול כל מנה ומנה לפני טחינה.
האם שימוש במטחנה שיש לה הופר קטן (כדי שפולי הקפה לא יעמדו חשופים במשך זמן רב), שמוציאה כל פעם כמות קפה מדויקת (לאחר כיול כמובן)- לא הופכת את התהליך להרבה יותר מהיר וזורם, ובעיקר לחסוך את הטחינה של כל מנה ומנה בנפרד?
מה אומרים?
מטחנת SD או לא?
Re: מטחנת SD או לא?
אני חושב שהיתרונות של מטחנות SD הן בעובדה שהאגירה היא אפסית ,כך שהקפה תמיד יהיה כביכול חדש, בניגוד לטחינה רגילה ישירות לסלסלה שגם אחרי ריקון כמה גרמים של שאריות קודמות ( בהתאם למטחנה ) עדיין יהיה קפה ישן .
והדבר השני הוא היכולת להחליף בין סוגי פולים שונים יותר בקלות , מבחינת ה dial in שלהם.
שקילה לפני טחינה, וגם אגב לאחר טחינה אני חושב שכדאי תמיד , לפחות בהתחלה עם ציוד חדש ללא קשר לסוג המטחנה.
לגבי שימוש במטחנה עם הופר קטן, כך אני באופן אישי עובד, מטחנה לא SD, עם טיימר שיחסית עקבית בטחינה שלה מבחינת משקל. לפני הכנה טוחן שניים - שלושה גרמים לפח.
והדבר השני הוא היכולת להחליף בין סוגי פולים שונים יותר בקלות , מבחינת ה dial in שלהם.
שקילה לפני טחינה, וגם אגב לאחר טחינה אני חושב שכדאי תמיד , לפחות בהתחלה עם ציוד חדש ללא קשר לסוג המטחנה.
לגבי שימוש במטחנה עם הופר קטן, כך אני באופן אישי עובד, מטחנה לא SD, עם טיימר שיחסית עקבית בטחינה שלה מבחינת משקל. לפני הכנה טוחן שניים - שלושה גרמים לפח.
שחר