היה לי את זה הרתיחה גם בלליט שלי אבל רק אחרי כמה שנים כך שאני מייחס את זה לתרמוסטט שכבר דרש החלפה.10/01/2022 14:17zovirax כתב: ↑ לגבי Overshoot - היום אין לי PID לכן אני לא יודע באמת מה הטמפרטורה
אבל Overshoot אומר שהטמפרטורה עוברת את טמפרטורת הייעד (95 של הטרמוסטט המקורי) נכון?
לדוגמא אני עושה שוט אספרסו 30-32 שניות , מסיים מוציא את הפורטהפילטר, ואז מריץ מים לניקוי - המים יוצאים כמעט קיטור.
נותן תחושה שהבויילר במהלך השוט התחמם מעבר.... מדובר על סיטואציה כזאת?
גם פה מדובר על המקרה של Overshoot במהלך חליטה עם Lelit עם PID מובנה
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 63125.html...
בגדול כמו שכתבתי, ככה עובד תרמוסטט ואין מה לעשות, תמיד יהיה לו טווח רחב של טמפ' אבל עם בקר זה עניין של הגדרות, יכול להיות שבמקרה של הלליט עדיף שהגוף חימום יכנס לפעולה מיד כשהחישן מזהה התקררות, כדי שבראש הטמפ' לא תרד דראסטית, וזה על חשבון זמן להתקרר אחרי השוט לקראת השוט הבא, ויכול להיות שסתם לא מוגדר טוב.
אם בבקר המקורי יש את אותה תכונה של הכיול אוטומטי והפעילו אותו כשהמכונה קרה, או הכניסו מים קרים תוך כדי החימום של מכוננ, הבקר יכול לחשוב שכדי להעלות לטמפ כזו וכזו הוא יצטרך הרבה יותר זמן מעגל סגור.
שים לב לתמונה, בכל הצורות בקר שומר על הטמפרטורה. בצורה האידיאלית יגיע מהר לטמפרטורה וישמור עליה יציבה.
בפועל אתה יכול לקבל עם הרבה אנדרשוט, ושיקח המון זמן להגיע לטמפ'. או מהר ואז אוברשוט ואז מפעם לפעם של עליה וירידה מתייצב (עד לערעור הטמפ הבא כמו מים קרים שנכנסים)
לעומת תרמוסטט, שיראה משהו כזה