לפני שבוע קיבלתי במתנה את מכונת הקפה ברוויל פרו.
כרגע אני בשלבי לימוד התאוריה של הכנת הקפה וכן,מנסה ללמוד כיצד לתפעל את המכוונה במצבים שונים .
אם אינני טועה -(נא תקנו אותי אם אני טועה )
1.על מנת להכין מנה אחת של אספרסו , נדרשים כ9 גרם פולי קפה ובמידה ורוצים מנה כפולה נדרשים כ18 גרם קפה.
1.1.הסטנדרט בבתי הקפה הוא מנה כפולה.
2.אם הולכים "לפי הספר" , השאיפה היא יחס 1:2 שזה אומר
מנה אחת של פולי קפה ,2 מנות קפה בכוס ולכן ,רצוי להתקרה עד כמה שניתן ל36 גרם קפה
2.1.כדי להכין מנה כפולה נדרשת כחצי דקה . אני מניח שגם מנה אחת יש להכין כחצי דקה כי מדובר ביחסי קפה ומשקל נוזל .
3.כשרוצים מנה אחת נלחץ על לחצן 1cup ואם רוצים מנה כפולה נלחץ 1cups
4.המכונה הגיעה עם 4 סלסלות-
2 סלסלות רגילות+2 סלסלות double wall .
double wall-תפקידן ליצור יותר לחץ ולעזור בהכנת ה"פאק".
4.1.מומלץ להשתמש בסלסלות הרגילות למנה אחת או מנה כפולה .
אם עשיתי בלאגן ,אשמח אם תתקנו אותי ,כך אוכל ללמוד את הדרך הנכונה .
תודה רבה למגיבים
בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
אכן, קצת סלט.
בסלסלאות של שוט 1 דרוש הרבה יותר דיוק מבחינת משקל, עובי טחינה וטימפור, פחות פרקטי ובפעמים שבא שוט אחד יותר נוח פשוט לשים את הכוס כך שרק פיה אחת תמלא את הכוס.
מבחינת קירות כפולים ומגבירי קרמה, לדעתי זה נע בין גימיק לתיקון טעויות.
ממליץ פשוט להשאיר סלסלה כפולה ולהשתמש רק בה.
בסלסלאות של שוט 1 דרוש הרבה יותר דיוק מבחינת משקל, עובי טחינה וטימפור, פחות פרקטי ובפעמים שבא שוט אחד יותר נוח פשוט לשים את הכוס כך שרק פיה אחת תמלא את הכוס.
מבחינת קירות כפולים ומגבירי קרמה, לדעתי זה נע בין גימיק לתיקון טעויות.
ממליץ פשוט להשאיר סלסלה כפולה ולהשתמש רק בה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
לפי מה שכתבת נראה שעשית שיעורי בית, סחתין!...
כמה הערות:
סלסלות עם דופן כפולה מיועדות למי שקונה קפה טחון מראש. הן מייתרות את הצורך בטחינה מדוייקת, אבל תקרת האיכות של קפה כזה מאוד נמוכה. במקרה שלך המכונה מגיעה עם מטחנה, אז אין שום סיבה להשתמש בהן. פשוט קנה פולים.
הבחירה בין סלסלה בודדת וכפולה תלויה בעיקר בכמה קפה אתה מעדיף לשתות בכל פעם. בשבילי מנה של 20 עד 25 מל' אספרסו (ביחס 1:2) היא אופטימלית, ולכן אני משתמש כמעט רק בסלסלה הבודדת (וגם כי יש כנראה הבדל כלשהו באופן החליטה ואני מעדיף את הטעם של אספרסו קצר על פני כפול). אם הייתי מעדיף לשתות כ-35 עד 40 מל' הייתי משתמש בסלסלה הכפולה. אני משתמש בסלסלה הכפולה כמעט רק כשאני מארח וצריך להכין הרבה ספלים מהר.
השימוש בסלסלה בודדת אכן דורש יותר דיוק, אבל לא צריך להיות איזה רב-בריסטה כדי להצליח בזה. פשוט מקפידים על המשקל בסלסלה, על הפיזור והדחיסה. אם משהו לא מסתדר, שתף את הפרטים כאן ונוכל לעזור.
דברים הכרחיים כדי לקבל תוצאות טובות ובמינימום תסכול: משקל דיגיטלי, טיימר, פולי קפה טריים - מומלץ איזושהי תערובת 100% ערביקה בקלייה מקומית שנקלתה לפני לפחות 10 ימים. אל תבזבז את הזמן והכסף על קפה מיובא.
- Vv1983 (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 80
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: ראשון לציון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
תודה רבה .
בינתיים ניסיתי רק עם סלסלה של דאבל (עם קיר בודד) - לא יוצא טעים , יוצא קפה שהוא שילוב של מר וחמוץ.
עם פולי לאבצה. הם קרוב לוודאי לא מתאימים ,השאלה אם הבעיה בהם . אני נוטה לחשוב שגם לחוסר הניסיון שלי יש השפעה שלילית על כל התהליך.
אתאר את כל התהליך שאני עושה:
1.הבור הפנימי מוצב על 6 במפעל-שונה ל-4 .
2.רמת טחינה חיצונית -ניסיתי על כמה מצבים -3,4,7,13,20,30 -כל פעם אני מסתכל על עובי הקפה הטחון ולהפתעתי , ככל שאני מעלה את עובי הטחינה ,הטחינה נראית לעין דקה יותר .
3.לא כ"כ מובן מה הזמן שצריך לקבוע על הטיימר של המכונה?
4.אני לוחץ על הכפתור עם 2 כוסות ומחזיק אותו עד שהקפה מתחיל לזרום (בין 7 ל9 שניות)
5.אחרי 16 שניות ,זרימת הקפה נעצרת.
בינתיים ניסיתי רק עם סלסלה של דאבל (עם קיר בודד) - לא יוצא טעים , יוצא קפה שהוא שילוב של מר וחמוץ.
עם פולי לאבצה. הם קרוב לוודאי לא מתאימים ,השאלה אם הבעיה בהם . אני נוטה לחשוב שגם לחוסר הניסיון שלי יש השפעה שלילית על כל התהליך.
אתאר את כל התהליך שאני עושה:
1.הבור הפנימי מוצב על 6 במפעל-שונה ל-4 .
2.רמת טחינה חיצונית -ניסיתי על כמה מצבים -3,4,7,13,20,30 -כל פעם אני מסתכל על עובי הקפה הטחון ולהפתעתי , ככל שאני מעלה את עובי הטחינה ,הטחינה נראית לעין דקה יותר .
3.לא כ"כ מובן מה הזמן שצריך לקבוע על הטיימר של המכונה?
4.אני לוחץ על הכפתור עם 2 כוסות ומחזיק אותו עד שהקפה מתחיל לזרום (בין 7 ל9 שניות)
5.אחרי 16 שניות ,זרימת הקפה נעצרת.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
תחליף לפולים טריים בקלייה מקומית.
תבדוק בהוראות איך משנים במכונה הזו את אורך המנה לזמן ארוך יותר. חליטת אספרסו לוקחת לפחות 25 שניות מהרגע שבו המשאבה מתחילה לעבוד.
תוודא שהפורטהפילטר והסלסלה חמים לפני שאתה מכין קפה. אפשר לחמם ע"י הזרמת מים חמים דרכם, או השרייה במים חמים מקומקום.
תבדוק בהוראות איך משנים במכונה הזו את אורך המנה לזמן ארוך יותר. חליטת אספרסו לוקחת לפחות 25 שניות מהרגע שבו המשאבה מתחילה לעבוד.
תוודא שהפורטהפילטר והסלסלה חמים לפני שאתה מכין קפה. אפשר לחמם ע"י הזרמת מים חמים דרכם, או השרייה במים חמים מקומקום.
- Vv1983 (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 80
- הצטרף: ינואר 2021
- מיקום: ראשון לציון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
כדי להאריך את הזמן ,צריך שהטחינה תהיה דקה יותר . אני משנה את דרגת הטחינה אבל הזמן לא מתארך .
אם ישנם חברי פורום עם מכונה זו , אודה לכל המלצה לשיפור התוצאות.
אם ישנם חברי פורום עם מכונה זו , אודה לכל המלצה לשיפור התוצאות.
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
אתה מתאים את הכמות של הקפה הטחון בסלסלה לאחר שינוי דרגת הטחינה ?
שחר
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
הכוונה היא ששינוי עובי הטחינה יגרום לכך שבאותו משך זמן טחינה ייצא פחות קפה טחון מהמטחנה, בטחינה דקה ייצא פחות קפה טחון ולהיפך, אז צריך לרוב גם לבדוק את המשקל של הקפה הטחון לאחר השינוי. טחינה גסה של עשר שניות נניח תוציא כמות גדולה יותר לעומת טחינה דקה יותר.
שחר
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: בחירת סלסלה +תפעול כוס 1\2 כוסות-ברוויל פרו ?
תתחיל מזה. קודם שנה את אורך המנה לארוכה מאוד, כך שבכל רמת טחינה תצטרך לקטוע אותה בעצמך לפי המשקל ולפני שהמכונה עוצרת בעצמה. עכשיו תתמקד בטחינה, בכמות, בדחיסה וכו' כדי לקבל קפה טובה. ברגע שהגעת לשם, ושהחליטה לוקחת כ-25 שניות (אבל גם 35 שניות זה בסדר אם הקפה טעים לך יותר), תכנת את תכנת את המכונה שוב לעצור בנקודה הזו.10/12/2021 16:30boren כתב: ↑ תבדוק בהוראות איך משנים במכונה הזו את אורך המנה לזמן ארוך יותר. חליטת אספרסו לוקחת לפחות 25 שניות מהרגע שבו המשאבה מתחילה לעבוד....