כמה עובדות על תה

תה לסוגיו, חליטות צמחים ומאטה
Alexander (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

כמה עובדות על תה

הודעה שלא נקראה #1 

כמה עובדות על התה:
1. התה הנפוץ ביותר מקוטלג לשחור, אולונג, ירוק ולבן, לפי דרגת ייבוש העלים. מעבר לכך ישנן חליטות פירות וחליטות צמחים, תה צהוב ותה שעבר פרמנטציה (כמו פו-אר).

2. תה בתפזורת נקרא לעיתים קרובות "חליטה", אך זה מבלבל לשווא. כל מה שמכיל תה, מכיל קפאין, חליטה כמעט בהכרח לא מכילה קפאין, אלא אם היא מכילה צמחים כמו גוארנה. הבדלה זו הופכת לחשובה יותר, מכיוון שלעיתים קרובות ישנן תערובות של תה שחור או ירוק המכילות פירות וצמחים, שמכילות קפאין. לאלו מאיתנו שרוצים משקה חם לפני השינה, חליטת צמחים או פירות בהכרח מתאימה יותר מאשר תה שחור או ירוק או קפה.

3. תה שחור מקוטלג לקטגוריות אובייקטיביות של טיב, לפי גודל העלים וכמות פרחי התה (tips) בתוך התפזורת. ניתן לראות כאן שזה עולם ומלואו וחובבי תה יודעים לקטלג אותו כך. http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_pekoe

4. ככלל אצבע, חולטים כך:

א. תה שחור: 2-3 דקות ב-85-100 מעלות

ב.תה ירוק: 1-2 דקות ב-75-85 מעלות

ג.חליטת פירות או צמחים 5-6 דקות ב-85-100 מעלות

ד. לאחר מכן, יש להוציא את מתקן החליטה מתוך הכוס או הקומקום, כדי למנוע מיצוי יתר.

ה.לתה ירוק לא נהוג להוסיף סוכר, ע"מ למצות עד תום את תכונותיו הבריאות.

ו. לתה שחור וחליטות הפירות והצמחים נהוג להוסיף מעט סוכר כדי להדגיש את הטעמים, זאת בניגוד לאספרסו, שם המהדרין לעולם לא מוסיפים סוכר.

5. תה המגיע בתפזורת, לעומת תה בשקיק, יכיל עלים גדולים יותר, פירות וצמחים שלמים יותר, לכן מיצוי הטעמים בו יהיה עשיר יותר ומלא. עם זאת, בשקיות בצורת פירמידה או שקיקי תה גדולים יותר, ניתן להכיל גודל דומה לתפזורת.

6. ישנה חשיבות לזמן שתה/חליטה נשארים פתוחים, אך היא הרבה יותר חופשית מקפה. תפזורת תה/חליטת פירות וצמחים טובה 3 חודשים אחרי הפתיחה, כך גם הדין לגבי שקיקי תה המגיעים אטומים, לא במעטפות נייר. שקיקי אלומיניום דקים יכילו לרוב גז אינרטי, המבטיח שהרכיבים מפסיקים את תהליך החימצון שלהם ונשארים טריים עד הפתיחה.

7. כמות המים המומלצת היא 400 מ"ל מים ל-2 כוסות. תה שחור או ירוק יצריך 2 כפיות על הכמות הזאת, חליטת פירות או צמחים, 3 כפיות.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

סקירה חביבה ומועילה. תודה אלכס.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 680 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

תודה על המידע (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1403
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

תודה, אלקס! לי בכל זאת נדמה שחליטה של עלי תה( גם שחור וגם ירוק ) צריכה להיות ארוכה יותר. יש סוגים של תה ירוק שמצריכים חליטה כפולה: ראשונה של כחצי דקה ואחרי שפיכת מים , שניה עוד 4-5 דקות. אחרי 2-3 דקות במים של 85-90 מעלות אין מיצוי מספיק...

Alexander (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

אתה מדבר על תה פו-אר. למעשה, ככל שעלי התה עדינים יותר, מירוק ללבן, זמן החליטה מתקצר והטמפ' יורדת. החום במקרה של תה ירוק פוגע בשחרור החומרים, לעומת זאת, בפירות או צמחים, נדרשים מים רותחים כדי לשחרר אותם.

זאת בלי להזכיר את העובדה שישנן תרבויות שמרתיחות תה במשך 10-15 דקות, גם ירוק, אבל כאן כבר יש למעשה הבדל תרבותי שאינו מתחשב בבריאות, אלא מעדיף טעמים חזקים ומרים מאוד. אני חושב שזה מתקשר ישירות לכמה האוכל המקומי מתובלן או שמנוני.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

הודעה שלא נקראה #6 

עם כבר, אלכס, תוכל לספר לנו באופן כללי על התהליך שהתה עובר בארץ המקור לפי סוגיו.


אני ראיתי שמבשלים אותו והופכים אותו ללבנים כאלה (בנשיונל ג'אוגרפיק היה מאמר על דרך התה והסוסים, ממחוז יונן לכיוון טיבט), מצד שני ראיתי גם שסתם נותנים לזה להתיבש בשמש ללא בישול, ובכלל מעניין אותי מה זה התוספות(פרחים) השונות שיש בתה בסין ואיך זה שהפרחים שומרים על הצבע שלהם גם לאחר היבוש וגם לאחר החליטה?

דבר מעניין שהיה כתוב במאמר זה שיש שם באיזור אנשים ששותים כמויות אסטרונומיות של תה (איזה 20 או 40 קילו תה בחודש אם אני לא טועה)
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

Alexander (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #7 

הלבנים זה בדיוק הפו-אר, תה שעובר תהליך של יישון ופרמנטציה. טעמו הוגדר ע"י כתבת "וואלה" כ"טעם של עץ גרמני" ואני סקרן לדעת מתי כבר יצא לה לטעום עצים שכאלה. הייבוש של העלים הוא בדיוק מה שקובע את הדרגה, ייבוש ארוך יותר יניב תה שחור, בינוני יניב אולונג וקצר יניב ירוק.
כיצד הפרחים שומרים על צבעם? הם לא מיובשים בשמש כמו התה, אלא בתהליך אחר. הם בהחלט מאבדים חלק מהצבע לאחר החליטה, וזה בדיוק מה שיוצר את צבע המשקה בכוס.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

הודעה שלא נקראה #8 

זה רק אני או שתה לבן הוא כל כך עדין שכבר כמעט אין לו טעם?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4097
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

הודעה שלא נקראה #9 

התה הלבן היחיד שאני שתיתי, והוא מעולה, היה מתערובת שלו עם חליטת צמחים שנקראת youthberry.

נשאר לי ממש מעט - חבל.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

הודעה שלא נקראה #10 

אז אם אני מבין נכון יש תה שעובר בישול לפני שהוא מגיע אלינו?

אני שותה תה לבן של Twinings והוא די טעים לי.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

Alexander (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #11 

הוא באמת עדין בטעם, אבל יש בו המון נוגדי חימצון, זו הסיבה לייצורו ולמחירו הגבוה. אם אוהבים טעמים חזקים, יש הרבה סוגי תה ירוק עם פירות ועם צמחים.

אנשים נוטים לחשוב שאם התה הוא "רויבוש קרמל", אז הוא מתוק. הוא לא. הוא בארומה של רויבוש עם קרמל וטעמים מאוד עדינים של... אחד הסימנים לתה איכותי הוא שהטעם מרגיש לך טבעי, בלי הרבה תוספים. סתם לדוגמא, אנשים קונים "אבקת צ'אי הודי", הרי ברור שאין קשר בין האבקה הזאת לתה הודי, שכולל ממש את צמח התה ואת כל התבלינים שהם מבשלים איתו.

אין תה שמגיע מבושל, יש תה שמגיע "בשל"...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

הודעה שלא נקראה #12 

אפרופו רויבוש:
http://www.redespresso.com/
מעניין לנסות, הם עושים איתו אפילו לאטה ארט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

הודעה שלא נקראה #13 

דבוטאנט כתב:אפרופו רויבוש:
http://www.redespresso.com/
מעניין לנסות, הם עושים איתו אפילו לאטה ארט.
...

:o
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4716
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

הודעה שלא נקראה #14 

פואר זה בהחלט תה מוזר עם טעם שונה (מעין מונסון מאלאבר של התה) ויש המון סוגים.

אומרים שהוא מסייע בהורדת כולסטרול והוא מצוין למי שיש בעיות קיבה.

Alexander (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #15 

הרד אספרסו הזה נראה מסקרן מאוד, חליטות רויבוש הן מהדברים הכי טעימים בגלל שהן משתלבות היטב עם טעמים נוספים, גם עם חלב.

שלח תגובה

חזור אל “תה וחליטות”