ביום שישי הייתי עם אשתי בתל אביב ונכנסו לחנות בדיזינגוף, ומה אגיד לכם ממש ממש התרשמתי.
המקום מזכיר מאוד בקונצפט את הבוטיקים של נספרסו, מציאים לך תה ומוצרים משלימים ולא מעט פוזה במחירי פרמיום אבל יש הבדלים משמעותיים מנספרסו שהופכים את המקום לחוויה באמת מעניינת.
ראשית המגוןן האדיר של סוגי תה (כמה עשרות להערכתי) כולם זמינים להתרשמות (ניתן לראות ולהריח את העלים ובאמת ניתן לראות הבדלים גדולים בין סוג אחד לשני, למשל יש בערך 5 סוגים של תה ארל גרי (החביב על אשתי) בסוף רכשנו 50 גרם מתערובת תה ירוק ארל גרי (יוצא מעיין תה ירוק עם ניחוח כמו של ארל גריי מאוד מעניין ועוד תערובת ארל גריי אחרת ששונה לחלוטין מכל ארל גרי פשוט שתקנו בסופר.
בנספרסו לעומת זאת יש 10 סוגי קפה קבועים שונים שההבדלים בינהם פחות משמעותיים (יש בערך 2 סוגים סבירים ו8 סוגים חלשים מדי לטעמי) ועוד קפה אחד מפולצף.
הבדל נוסף הוא השיטה והגישה למוצר. בעוד בנספרסו אתה מקבל חווית אינסטנט ממכונה שמדמה את הדבר האמיתי (אבל עדיין רחוקה ממנו) עם תה אין יתרון לבית תה מקצועי עם מכין תה מנוסה, תה נהדר אפשר לעשות עם טכניקה פשוטה ובאמצעים מינימלים (קומקום כוס מסננת (אלא אם משתמשים בשקיקים). במקום מקדשים את ההכנה האיטית והטקסית (יש גם מחלקה מרשימה של תה סיני עם כל הטקס למרות שזהו פחות הסגנון שלי ואני לא יודע מה באמת האיכות שלהם בתחום הזה).
הצוות נחמד (טיפה פושי למרות שהתפקיד שלהם זה למכור) ומקצועי.
וזהו בקיצור שווה ביקור ונסיון.
פלאיס דה תה- ביקורת
- MartinHSabag
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- urich (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 401
- הצטרף: יוני 2011
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לא צילמתי (גם ככה בתור ירושלמי אני מרגיש מספיק פרובנציאלי בתל אביב ).
שווה ביקור גם אם אתם לא חובבי תה.
האמת שביקרנו לפני שנתיים באירלנד והייתה שם חנות שלהם (יש בערך איזה 10 בעולם) והתרשמנו לטובה כבר אז תהיתי אם חנות כזאת תצליח בישראל (עדיין בבחינה לדעתי).
החנות בתל אביב הרבה יותר גדולה ומרשימה, (גם אם המגוון זהה) .
נקודה מעניינת היא שהם ממש ממוקדים על תה (לא ראיתי חליטות) ורויבוס שזה לא תה אבל קשור איכשהוא (אשתיי הסבירה לי לא ממש התעמקתי).
שווה ביקור גם אם אתם לא חובבי תה.
האמת שביקרנו לפני שנתיים באירלנד והייתה שם חנות שלהם (יש בערך איזה 10 בעולם) והתרשמנו לטובה כבר אז תהיתי אם חנות כזאת תצליח בישראל (עדיין בבחינה לדעתי).
החנות בתל אביב הרבה יותר גדולה ומרשימה, (גם אם המגוון זהה) .
נקודה מעניינת היא שהם ממש ממוקדים על תה (לא ראיתי חליטות) ורויבוס שזה לא תה אבל קשור איכשהוא (אשתיי הסבירה לי לא ממש התעמקתי).
לא הייתי בחנות זו ואני שמח על הפוסט - יש תה מסויים שהייתי שמח לשים את ידי עליו.
למוטי הפרטים כאן...
http://www.palaisdesthes.co.il/collections/loose-teas
בשקיק תה יש בדר"כ 1-3 גרם של תה אז בגדול, זה המינון המקובל של תה לכוס (עריכה - לפי האתר, מצויין בדרך כלל 6 גרם ל- 300 מ"ל... כנראה שהצדק איתם).
למוטי הפרטים כאן...
http://www.palaisdesthes.co.il/collections/loose-teas
בשקיק תה יש בדר"כ 1-3 גרם של תה אז בגדול, זה המינון המקובל של תה לכוס (עריכה - לפי האתר, מצויין בדרך כלל 6 גרם ל- 300 מ"ל... כנראה שהצדק איתם).
- urich (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 401
- הצטרף: יוני 2011
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
כמה זמן מחזיק?
לא באמת יודע לפי אשתי צריך להחזיק בתוך מיכל מתכת כדי שהארומה תשמר (ויסוצקי מוכרים ארל גריי בכאלה) ולטעמי חצי שנה זה לא בעייה לתה, הם מוכרים את רוב התב באריזות מחומר כמו נייר כסף ניילון (יותר גמיש מאריזת נייר כסף של קפה) שאמור לעשות את אותו האפקט.
100 גרם עולה בסביבות ה60 שקל (לעומת 15 שקל מקסימום ל100 גרם ארל גריי פשוט של ויסוצקי!- אני מדבר על עלים בתפזורת ולא על שקיקים.)
לא באמת יודע לפי אשתי צריך להחזיק בתוך מיכל מתכת כדי שהארומה תשמר (ויסוצקי מוכרים ארל גריי בכאלה) ולטעמי חצי שנה זה לא בעייה לתה, הם מוכרים את רוב התב באריזות מחומר כמו נייר כסף ניילון (יותר גמיש מאריזת נייר כסף של קפה) שאמור לעשות את אותו האפקט.
100 גרם עולה בסביבות ה60 שקל (לעומת 15 שקל מקסימום ל100 גרם ארל גריי פשוט של ויסוצקי!- אני מדבר על עלים בתפזורת ולא על שקיקים.)
זה מאוד תלוי בסוג תה .urich כתב:כמה זמן מחזיק?
לא באמת יודע לפי אשתי צריך להחזיק בתוך מיכל מתכת כדי שהארומה תשמר (ויסוצקי מוכרים ארל גריי בכאלה) ולטעמי חצי שנה זה לא בעייה לתה, הם מוכרים את רוב התב באריזות מחומר כמו נייר כסף ניילון (יותר גמיש מאריזת נייר כסף של קפה) שאמור לעשות את אותו האפקט.
100 גרם עולה בסביבות ה60 שקל (לעומת 15 שקל מקסימום ל100 גרם ארל גריי פשוט של ויסוצקי!- אני מדבר על עלים בתפזורת ולא על שקיקים.)...
תה ירוק סיני עדיף לשמור בוואקום כמו פולי קפה ,סוגים של תה שחור בצנצנת ברזל אטומה
תה פואר להיפך צריך אוויר ולחות זה רק משפר אותו עם הזמן
- uriler
- גורו
- הודעות: 10116
- הצטרף: פברואר 2005
- מיקום: חולון
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
urich,
בלי לזלזל בחנות התה (אני ממש לא מחובבי התה, אז זה פחות מדבר אליי), אתה קצת מזלזל בנספרסו...
יש להם יותר מ-10 תערובות (21 קבועות ליתר דיוק, ועוד כמה פעמים סדרות מיוחדות), וזה שאתה לא מרגיש הבדלים לא אומר שאחרים לא מרגישים.
גם קפה אפשר להכין בצורה מאוד פשוטה ובזול (פילטר וייטנאמי למשל), והתוצאה מפתיעה לטובה, אבל זה לא אספרסו - ונספרסו מתעסקים באספרסו - ושם אין מה לעשות, אתה חייב מכניקה מורכבת יותר.
בלי לזלזל בחנות התה (אני ממש לא מחובבי התה, אז זה פחות מדבר אליי), אתה קצת מזלזל בנספרסו...
יש להם יותר מ-10 תערובות (21 קבועות ליתר דיוק, ועוד כמה פעמים סדרות מיוחדות), וזה שאתה לא מרגיש הבדלים לא אומר שאחרים לא מרגישים.
גם קפה אפשר להכין בצורה מאוד פשוטה ובזול (פילטר וייטנאמי למשל), והתוצאה מפתיעה לטובה, אבל זה לא אספרסו - ונספרסו מתעסקים באספרסו - ושם אין מה לעשות, אתה חייב מכניקה מורכבת יותר.
Re: פלאיס דה תה- ביקורת
על Gongfu Cha 工夫茶 שמעת ? אומנות התה, זה עסק לא פשוטurich כתב: תה אין יתרון לבית תה מקצועי עם מכין תה מנוסה, תה נהדר אפשר לעשות עם טכניקה פשוטה ובאמצעים מינימלים (קומקום כוס מסננת ....
תה טוב כמו קפה טוב צריך לדעת להכין.
Re: פלאיס דה תה- ביקורת
על Gongfu Cha 工夫茶 שמעת ? אומנות התה, זה עסק לא פשוטurich כתב: תה אין יתרון לבית תה מקצועי עם מכין תה מנוסה, תה נהדר אפשר לעשות עם טכניקה פשוטה ובאמצעים מינימלים (קומקום כוס מסננת ....
תה טוב כמו קפה טוב צריך לדעת להכין.
- urich (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 401
- הצטרף: יוני 2011
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
קודם כל אני שמח לראות שמגוון התערובות קפה גדל (פעם כשהייתה לי מכונה היו 10 קבועות + 1--2 מתחלפות).uriler כתב:urich,
בלי לזלזל בחנות התה (אני ממש לא מחובבי התה, אז זה פחות מדבר אליי), אתה קצת מזלזל בנספרסו...
יש להם יותר מ-10 תערובות (21 קבועות ליתר דיוק, ועוד כמה פעמים סדרות מיוחדות), וזה שאתה לא מרגיש הבדלים לא אומר שאחרים לא מרגישים.
גם קפה אפשר להכין בצורה מאוד פשוטה ובזול (פילטר וייטנאמי למשל), והתוצאה מפתיעה לטובה, אבל זה לא אספרסו - ונספרסו מתעסקים באספרסו - ושם אין מה לעשות, אתה חייב מכניקה מורכבת יותר....
תראה אני ממש לא מזלזל בנספרסו אני אפילו די מעריץ שלהם.
קודם כל אני ממליץ להרבה אנשים על המכונות שלהם בייחוד לחובבי משקאות האספרסו חלב.
מבחינת פשטות תפעול נקיון מהירות זמינות אחידות בין כוס לכוס, טריות (אמנם ואקום אבל יותר טוב לטעמי מקפה טחון בן חודש) ושירות לקוחות אני חושב שאין שני להם.
מבחינת שיווק ומיתוג אני חושב שהחברה היא בית ספר ליצירת וניהול מותג.
אבל מבחינת האספרסו אני לא אחד מאלו שחושב שאספרסו זה הקפה הכי טוב שיש- למעשה הייתה לי את מכונת הדגל שלהם D290 אבל לבסוף מכרתי אותה בגרושים כי פשוט התבאסי מהתוצאה.
לדעתי אפשר לפתוח דיון שלם על החברה ואולי ההשוואה של המקום לנספרסו לא היה הוגן אבל כאשר נכנסתי לחנות הדבר הראשון שעלה לי לראש זה נספרסו - בגלל אווירת הפרימיום שמשרים עליך.
אם אתה מדבר על תה פואר או אולונג המקום הנכון עם מגוון רציני זה TEA4Uכפיר_ש כתב:אחלה חנות, יש לי משם דרג'ילינג (חוות PUTTABONG) ואסאם הודי מעולה.
זו חוויה למי שאוהב תה, גם הפואר שלהם מצוין....
www.tea4u.co.il
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים