טוב חברים ,
היות ותחום המעשנות ועשון בשר הולך וגדל מאוד בשנים האחרונות אז גם אני בניתי מעשנה של
בשר , מדוד שמש עם השנים התקדמתי ולמדתי הרבה וגם בניתי מעשנה לא מדוד
הבנייה של המעשנה מציריכה קצת ידע בריתוך חיתוך והשחזות ועוד ,
ואני בדרך כלל בעבודות כאלו יחסית מאוד פדנט וכל ריתוך חייב לצאת כמו שצריך
ללא פשרות ועבודה ללא פשרות ואני מפרסם לכם את תמונות המעשנת
שבניתי לפני שנתיים וגם קבלתי הרבה מחמאות מכל הסובבים אותי ,
תרגישו לשאול חופשי על בניית מעשנה
ואתם גם יכולים לשתף את החברים במעשנה שלכם וגם להראות את הבשר
שיצא לכם
חברים ,
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
מעשנה
יפה מאוד גם נראה טוב מאוד
ברשותך כמה הערות
.
אין וסת אויר לארובה כדי לעשן צריך לסתום את הארובה על מנת שהגחלים לא יהיו בטמפרטורה גבוהה מידי
כמו כן אין פתחי אוורור בתחתית המשענת
הרגל מעט קטנה לטעמי לא נראה שהבסיס רחב מספיק לייצב את דוד
איך אתה שם את הבשר? בתלייה או על רשת?
מה התפקיד של הרשת התחתונה?
ספר לנו איזה סוגי בשר / דג עתה מעשן ואיך יצא
ברשותך כמה הערות
.
אין וסת אויר לארובה כדי לעשן צריך לסתום את הארובה על מנת שהגחלים לא יהיו בטמפרטורה גבוהה מידי
כמו כן אין פתחי אוורור בתחתית המשענת
הרגל מעט קטנה לטעמי לא נראה שהבסיס רחב מספיק לייצב את דוד
איך אתה שם את הבשר? בתלייה או על רשת?
מה התפקיד של הרשת התחתונה?
ספר לנו איזה סוגי בשר / דג עתה מעשן ואיך יצא
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
היי משה
קודם כל המעשנת הזאת שבתמונה הוזמנה למישהו ואננה אצלי לי יש כעת מעשנת משופרת
ואני תמיד שואף לשפר ,
אתיחס לשאלות שלך ,
לגבי השאלה
-אין וסת אויר לארובה כדי לעשן צריך לסתום את הארובה על מנת שהגחלים לא יהיו בטמפרטורה גבוהה מידי-
שאני בניתי אותה גם הוספתי ארובה של שני מטר גובה ובנוסף יש גם וסת אוויר שאני קורא לו קלאפה
לשאלה שנייה
-כמו כן אין פתחי אוורור בתחתית המשענת-
תשובה
אני הוספתי פתח אוורור שקוראים לו קלאפה והוא ניראה בתמונה מצד ימין
ואם אני הייתי עושה הרבה פתחים של אוורור הגחלים היו ניגמרים מהר
והיות ואני משתמש בגחלים אכותיים יחסית
לשאלה שלישית
-הרגל מעט קטנה לטעמי לא נראה שהבסיס רחב מספיק לייצב את דוד -
נכון צודק , אבל אותו אדם ביקש ככה וגם בסוף הוא הוסיף גם פלטה מעץ מרובעת
לשאלה רבעית
איך אתה שם את הבשר? בתלייה או על רשת?
אני אישתי שם על רשת אבל תמיד צריך להשתכלל וללמוד
לשאלה חמישית
-מה התפקיד של הרשת התחתונה?-
אני אסביר
הרשת מיועדת לבשר אבל אותו אדם הוסיף רשת עגולה חדשה
וגם יש מעמדים קטנים אם צריך להסיף עוד רשתות
לשאלה שישית
ספר לנו איזה סוגי בשר / דג עתה מעשן ואיך יצא
אני אישת מעשן רק עופות
וגם אצלי במעשנת שבניתי אחרה זאת
היא משופרת מאוד מאוד וגם יש לי מד חום מאוד אכותי
ד.א אשמח אם תשתף אותנו בעוד דברים והמלצות
קודם כל המעשנת הזאת שבתמונה הוזמנה למישהו ואננה אצלי לי יש כעת מעשנת משופרת
ואני תמיד שואף לשפר ,
אתיחס לשאלות שלך ,
לגבי השאלה
-אין וסת אויר לארובה כדי לעשן צריך לסתום את הארובה על מנת שהגחלים לא יהיו בטמפרטורה גבוהה מידי-
שאני בניתי אותה גם הוספתי ארובה של שני מטר גובה ובנוסף יש גם וסת אוויר שאני קורא לו קלאפה
לשאלה שנייה
-כמו כן אין פתחי אוורור בתחתית המשענת-
תשובה
אני הוספתי פתח אוורור שקוראים לו קלאפה והוא ניראה בתמונה מצד ימין
ואם אני הייתי עושה הרבה פתחים של אוורור הגחלים היו ניגמרים מהר
והיות ואני משתמש בגחלים אכותיים יחסית
לשאלה שלישית
-הרגל מעט קטנה לטעמי לא נראה שהבסיס רחב מספיק לייצב את דוד -
נכון צודק , אבל אותו אדם ביקש ככה וגם בסוף הוא הוסיף גם פלטה מעץ מרובעת
לשאלה רבעית
איך אתה שם את הבשר? בתלייה או על רשת?
אני אישתי שם על רשת אבל תמיד צריך להשתכלל וללמוד
לשאלה חמישית
-מה התפקיד של הרשת התחתונה?-
אני אסביר
הרשת מיועדת לבשר אבל אותו אדם הוסיף רשת עגולה חדשה
וגם יש מעמדים קטנים אם צריך להסיף עוד רשתות
לשאלה שישית
ספר לנו איזה סוגי בשר / דג עתה מעשן ואיך יצא
אני אישת מעשן רק עופות
וגם אצלי במעשנת שבניתי אחרה זאת
היא משופרת מאוד מאוד וגם יש לי מד חום מאוד אכותי
ד.א אשמח אם תשתף אותנו בעוד דברים והמלצות
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
·נכון הרשת קרובהmolvy כתב:הרשת שבתמונה קרובה מידי לאש והבשר ייצא יותר צלוי ופחות מעושן, הרשת לעישון צריכה להיות בחלק העליון של המעשנת.
אשמח מאוד אם תעלה תמונה של המעשנת המשופרת שנבנית עבורך?
מעניין לראות את הקלפות ואת מד החם ששמת שם...
כי המעשנת הייתה בתהליך בנייה וזה לא כך כרגע
כרגע אני לא מעלה תמונות כי אין חברים שרוציםלשתף כאן על המעשנות שלהם
והשיתוף צריך להיות הדדי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
העוף לפני אחרי עישון יצא טעים מאוד מאוד
צרפתי תמונות מהעישון של היום ויצא מעולה וטעים מאוד
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
תמונות
הנה הם תוצאות הניסוי של היוםץ
נתח אנטריקוט 1קג ששהה במרינדה 48 שעות:
-סילאן
-רוטב ווסטרשייר
-פלפל שחור
-מלח ים אטלנטי
-גרגירי חרדל
- מנגו
-שום
*השתמשתי בשבבים של עץ פקאן
אחרי 4 שעות במעשנת בחום של100 מעלות זאת התוצאה (מידת עשיית וול דאן- 68 מעלות פנימי - עקב אילוצי האישה):
(שימו לב לטבעת העישון היפה שיש מסביב לבשר)
[img2=576x1024]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 191ca4.jpg[/img2]
[img2=576x1024]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 02effd.jpg[/img2]
נתח אנטריקוט 1קג ששהה במרינדה 48 שעות:
-סילאן
-רוטב ווסטרשייר
-פלפל שחור
-מלח ים אטלנטי
-גרגירי חרדל
- מנגו
-שום
*השתמשתי בשבבים של עץ פקאן
אחרי 4 שעות במעשנת בחום של100 מעלות זאת התוצאה (מידת עשיית וול דאן- 68 מעלות פנימי - עקב אילוצי האישה):
(שימו לב לטבעת העישון היפה שיש מסביב לבשר)
[img2=576x1024]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 191ca4.jpg[/img2]
[img2=576x1024]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 02effd.jpg[/img2]
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים