ועכשיו שאלה: מתכון טוב לפורלים מעושנים?
איזה כבישה כדאי לעשות מראש? אם בכלל? ואיך לעשן?
רוצה שיצא מעושן אך לא יבש ועסיסי-סגנון הפורלים המעושנים של "דג על הדן" מי שמכיר? שמשוגעים אצלי עליהם...
מתוכנן למחר ויש מבצע על פורלים טריים...
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70330
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70330
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
וזה לא בדיוק עישון אך יצא מהמם בצבעו, טעים מאד ופשוט להכנה.
סלמון כבוש בסלק.
מבוסס בפרשנות חופשית על המתכון מכאן בשילוב המתכון הזה וקצת טיפים לפשטות בהכנה של גורדון רמזי
סלמון כבוש בסלק.
מבוסס בפרשנות חופשית על המתכון מכאן בשילוב המתכון הזה וקצת טיפים לפשטות בהכנה של גורדון רמזי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
מתכונים לנקניקיות
קשור בעקיפין לעישון בשר אבל יש פה המון אנשים עם נסיון,
אשמח לקבל מתכונים לנקניקיות ביתיות.
אשמח לקבל מתכונים לנקניקיות ביתיות.
בנקניקיות אתה מוגבל רק בדמיון שלך או מה שיש לך במקרר, צריך להקפיד על כמה “כללים״ וכל פעם יצא לך מעולה.
1. שומן. לא פחות מ-20% כמובן שיותר = יותר טוב. החישוב הוא מהמשקל הכללי שאתה רוצה לעשות ולא ממשקל הבשר. אם אתה רוצה תערובת של 1 ק״ג אז 800 גרם בשר, 200 גרם שומן.
2 מלח. 1.5-2% ממשקל התערובת.
3. קור. הכל חייב להיות קר מאוד, הבשר, השומן, הכלים כדי שהעסק לא ימס לך עוד לפני שאכלת.
4. מים. להוסיף מעט מים בערבוב של התערובת כדי להוסיף לחות לבשר ולפזר טוב את התבלינים.
1. שומן. לא פחות מ-20% כמובן שיותר = יותר טוב. החישוב הוא מהמשקל הכללי שאתה רוצה לעשות ולא ממשקל הבשר. אם אתה רוצה תערובת של 1 ק״ג אז 800 גרם בשר, 200 גרם שומן.
2 מלח. 1.5-2% ממשקל התערובת.
3. קור. הכל חייב להיות קר מאוד, הבשר, השומן, הכלים כדי שהעסק לא ימס לך עוד לפני שאכלת.
4. מים. להוסיף מעט מים בערבוב של התערובת כדי להוסיף לחות לבשר ולפזר טוב את התבלינים.
אלעד
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70330
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
אשמח לעזרה
הפעלתי לפני שעה וחצי את המעשנה אבל נראה כי הטמפרטורה לא עוברת את ה 115-118 מעלות צלזיוס.
גם לזה לקח לה להגיע לא מעט זמן. מדובר על מעשנה של וובר סמוקי מאונטין.
כל שלושת הפתחים למטה פתוחים עד הסוף (גם העליון) היא מלאה בפחמים לוהטים ושמתי כנפי עוף ושוקיים.
עד היום לא הייתה לי בעיה כזאת, להפך אם כבר הייתי צריך להשגיח שהטמפרטורה לא תעלה יוצר מדי.
אולי זה בגלל שעד עכשיו עישנתי בצהריים ועכשיו ערב והטמפרטורה בחוץ נמוכה יותר
הפחמים של קינגספורד (האריזה הכחולה)
הפעלתי לפני שעה וחצי את המעשנה אבל נראה כי הטמפרטורה לא עוברת את ה 115-118 מעלות צלזיוס.
גם לזה לקח לה להגיע לא מעט זמן. מדובר על מעשנה של וובר סמוקי מאונטין.
כל שלושת הפתחים למטה פתוחים עד הסוף (גם העליון) היא מלאה בפחמים לוהטים ושמתי כנפי עוף ושוקיים.
עד היום לא הייתה לי בעיה כזאת, להפך אם כבר הייתי צריך להשגיח שהטמפרטורה לא תעלה יוצר מדי.
אולי זה בגלל שעד עכשיו עישנתי בצהריים ועכשיו ערב והטמפרטורה בחוץ נמוכה יותר
הפחמים של קינגספורד (האריזה הכחולה)
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
כמה שאלות למתחיל בעישון.
יש לי את הGTI3 של grandhall וקניתי קופסת עישון פלוס שבבים של היקורי ושבבים של תפוח.
עשיתי ניסוי של רוסטביף שנקנה קפוא בסופר.
שמתי בבריין של של כמה שעות ולאחר מכן ל 3 שעות על 140.
אחרי זה עטפתי אותו עם נייר כסף בחוץ לחצי שעה ואז פרסתי.
בהתחלה היה קצת קשה אז נתתי לזה לנוח קצת יותר ואח"כ היה מצויין.
זה נעשה עם הhickory.
איזה נתחים הכי כדאי לעשן ואיך?, אשמח להמלצות למתחילים.
קצת שומן לא יזיק
יש לי את הGTI3 של grandhall וקניתי קופסת עישון פלוס שבבים של היקורי ושבבים של תפוח.
עשיתי ניסוי של רוסטביף שנקנה קפוא בסופר.
שמתי בבריין של של כמה שעות ולאחר מכן ל 3 שעות על 140.
אחרי זה עטפתי אותו עם נייר כסף בחוץ לחצי שעה ואז פרסתי.
בהתחלה היה קצת קשה אז נתתי לזה לנוח קצת יותר ואח"כ היה מצויין.
זה נעשה עם הhickory.
איזה נתחים הכי כדאי לעשן ואיך?, אשמח להמלצות למתחילים.
קצת שומן לא יזיק
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
אני שם שכבה אחת ועוד קצת של גחלים לא דלוקים (כלומר ישירות מהאריזה) ועליהם גחלים לוחשות.
בעבר התקשתי גם להגיע לטמפרטורה הרצויה וגם העלתי לפה שאלה אבל עכשיו זה בסדר.
יש להשגיח מדי פעם על הטמפ׳ ואם יש צורך לסגור/לפתוח באופן חלקי/מלא את פתחי האורור התחתונים.
לגבי פתח האורור העליון, אצלי תמיד פתוח.
בעבר התקשתי גם להגיע לטמפרטורה הרצויה וגם העלתי לפה שאלה אבל עכשיו זה בסדר.
יש להשגיח מדי פעם על הטמפ׳ ואם יש צורך לסגור/לפתוח באופן חלקי/מלא את פתחי האורור התחתונים.
לגבי פתח האורור העליון, אצלי תמיד פתוח.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.