מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
surfer1 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #1 

איך הוא עובד עם 3 מבערים? או שכדאי לשדרג ל525?
ומה עדיף בצד אם בכלל, מבער או אינפרא אדום?

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1475
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לי יש את ה410 ויש להם מחלה לעלות באש , הניקוז של השומנים לא עובד כמו שצריך , אז תבדוק טוב את הדגם

surfer1 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

dudis כתב:לי יש את ה410 ויש להם מחלה לעלות באש , הניקוז של השומנים לא עובד כמו שצריך , אז תבדוק טוב את הדגם
...
·
מה זה 410?
אני מדבר עם ה רוג-425

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1475
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

הייתי אצל חבר שיש לו את ה425 וגם הוא סובל מבעירה של המנגל חייבים לנקות אותו אחרת כל המשטח נדלק , חשבתי שפתרו את הבעיה ודגמים שיצאו אחרי ה 410 אבל גם ה425 נדלק וגורם לבשר להיות פחמים לצערי ,
אבל אין כמו השירות של כרמל דיירקט

surfer1 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@dudis
·
לנופולאון יש 2 צדדי רשת, לבשר שומני יש להשתמש בצד שאוגר את הנוזלים וככה אתה מפחית בערה
כל מנגל צריך לנקות, וצריך שיהיה קל לעשות את זה. בנפולאון רוג יש מגש נשלף מקדימה וניקוז נוזלים לכלי חד פעמי שאפשר לזרוק או לנקות (לבחירתך)

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1475
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@surfer1
כמובן שאני מנקה אותו , לפני פסח ניקיתי אותו לפסח , בפעם הראשונה שהפעלתי אותו אחוז ההדלקות היה נמוך , בפעם השניה אחרי ששמתי קציצות המנגל הפך להיות כמו בלג בעומר הקציצות והכנפיים הפכו להיות פחמים לא הייתה דרך לכבות אותו גם אחרי שכיביתי את המבערים , אני לא חושב שאחרי כל שימוש צריך לעשות לו ניקוי של פסח לא נראה לי הגיוני , המזל שאני לא עושה הרבה פעמים על האש אבל כשצריך אותו הוא לא מתפקד בצורה שמנגל בעלות כזו צריך להתנהג ,לצערי הטעם הטוב היחיד שנשאר לי מהרכישה הזו זה השירות של כרמל דיירקט שלא יכולים לעשות הרבה בטיפול של בניה לא נכונה של מנגל .
אז קחו בחשבון כנראה שנפוליאון שמיוצר בסין הוא באמת לא כמו הנפוליאון המקורי (מקווה).
·

surfer1 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@dudis
·
הדגם שלך (410) כנראה לא מהמוצלחים, לא התנסתי עליו אישית. אבל הנפוליאון רוג (425) אותו קניתי ואני עושה עליו המון על האש אין לו בעיה של בערה יותר מכל מנגל גז אחר שהיה שהיה לי. הרוג החדש 2020 בעל מספר תכונות שמתגברות על זה ובכלל צריך לדעת איך להשתמש ביתרונות המנגל שלך. פשוט לפני הדלקה קצת מבריש את הפחם מהרשת ואם יש פיח על מגיני המבער אז גם משם, זהו, ככה רצוי בכל מנגל. לא פסח ולא פורים.
לגבי הייצור בסין, אי אגלה לך סוד, כולם, אבל כולם מיצרים בסין, גם ה"קנדים" מייצרים בסין. לרגע זה לא אומר שזה פחות טוב, המותג מבקר את הייצור והסטנדרטיים הם קנדים לכל דבר וזה מה שקובע אצל נפוליאון.
לדוגמא אם המנגל אינו יציקת אלומיניום אחת שלמה, זה לא משנה איפה הוא מיוצר, זה גריל זול ומעפן ולא חשוב מי המותג מאחוריו.

GuyElya
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 64
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@surfer1
·
המכסה של הרוג 425 אינו מיציקת אלומניום מלאה... רק בצדדים.
האמבטיה בנויה מיציקת אלומניום מלאה.

coshc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 12
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #9 

הנופוליאון ידוע שיש לו מחלת בעירות יותר מגרילים אחרים.
כל היום אתה צריך להזיז את הבשר ימינה ושמאלה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44332
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2083 פעמים
קיבל תודות: 4720 פעמים

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #10 

אני מצטרף לדיס-המלצה על ה- 410 Napoleon.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1475
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #11 

אין פעם שאני משתמש במנגל 410 שלא עולה באש ולא משנה מה רמת הנקיון בו , לא שווה את המחיר שלו , מה שעשיתי כדי למנוע את הבעירה התמידית ואולי יעזור לחלק ממכם ,
לקחתי את המגש שאליו נוזל השמן , סגרתי אותו עם נייר כסף ופיזרתי מלח בישול על כל המשטח , זה עוזר למספר פעמים , בהצלחה

אוהב-טכנלוגיה
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 55
הצטרף: נובמבר 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #12 

425 גריל מוצלח ביותר אחרי שהיו לי כמה גרילים בעבר של חברות אחרות
איכות חומרים מעולה
ה 410 מתאים למי שבא מעולם של פחמים ומחפש גריל חזק מאוד שיכול לעבוד גם עם מכסה פתוח.
לכל דגם יש את היעוד שלו.
להורדת התפרצות צריך לדעת לעבוד על הגריל מבחינת כיווני מבערים או להשתמש ברשתות שנקראות גריל גרייטס.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 824
הצטרף: אוקטובר 2020
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #13 

יש לי napoleon rogue עם 2 מבערים וכירת צד אינפרא אדום. עובד יפה מאד. לא בטוח כמה אחידות החום טובה ביחס למחיר של הגריל, החום לא לגמרי אחיד בכל הגריל אבל בסה"כ זה די סביר. הכירת צד אינפרא אדום מומלצת מאד למי שאוהב סטייקים עבים או נתחים, לתת לכל צד צריבה של 16-20 שניות כאשר במחצית הזמן מסובבים ב-45 מעלות כדי לייצר פסים חריכה יפים, ואז להעביר לתנור ב-180 מעלות או לגריל עצמו ב-150 מעלות (אם זה סטייק אז לדקות בודדות, אם נתח אז כמובן שיותר זמן). הכירת צד הרגילה הבנתי שלא מומלצת כי זה אש יחסית חלשה, למשל לטגן צ'יפס בשמן עמוק זה לא מספיק חזק (לפחות זה מה שאמרו בחנות) - היא בעיקר נועדה למי שרוצה לטגן קלות משהו בלי להסריח את הבית או תוך כדי עבודה על המנגל.

מבחינת אש לא נתקלתי בבעיות בכלל בגריל עצמו. רק בכירת צד אינפרא אדום עם נתח גדול ושומני צריך לפעמים להרים אותו לכמה שניות לתת לשומן שנזל לסיים להישרף, שזה קצת מעצבן. אבל עדיין יוצא מעולה בסוף.

מבחינת טמפ' אם משאירים סגור מספיק זמן מגיע לאזור ה-300 מעלות, אבל מתקרר די מהר כשפותחים ולוקח איזה 2 דקות להתחמם חזרה (תלוי כמה זמן היה פתוח). אבל בכל מקרה אני בד"כ צולה ב-250 מעלות ויוצא מעולה ול-250 מעלות הוא מגיע מאד מהר כשהמבערים על המקסימום. לסטייקים שנצרבו בכירת הצד צריך לפעמים לתת לו להישאר דקה-שתיים פתוח ואת האש על הכי חלש רק כדי שיירד ל-150 מעלות...

stv
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 55
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #14 

יש לי את הרוג se 425.
הגודל מספיק לטעמי לארוחות של 12 איש.
צריך לרוקן את המגש החד פעמי, או להחליף אותו, כל פעמיים שצולים בהם דברים שמנים. אם עוישים את זה, בדכ אין התלקחויות (יש להבה פה ושם בזמן הטפטוף, אבל לא התלקחות, אני אישית מחבב את זה ומעדיף על פני כל הפטנטים שהופכים את הגריל לסוג של פלנצה עם קצת חורים).
ניקוי פסח זה חשוב אבל לא חוויתי התלקחויות בגלל הליכלוך הכללי, או אפילו באמבטיה - בעיקר מהמאגר של השומן.
כירת הצד אינפרא, היא בעיני דווקא לנתחים דקים במיוחדשבלי האינפרא לא יקבלו צבע ופסים לפני שיתייבשו (חזה עוף, מינוט סטייק). נתחים עבים נשארים מספיק זמן על הרשת העיקרית כדי לקבל חריכה ולא רואה סיבה להניח אותם על האינפרא.
הגריל אכן מאבד חום די מהר כשהמכסה פתוח. אבל אני חוויתי את זה גם בוובר. בגריל גז צריך להתרגל לזה כנראה.
מסכים עם מה שנאמר לגבי האחידות, לא מאד מרשימה.

coshc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 12
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: מישהו רכש נפוליאון 425 NAPOLEON?

נושא שלא נקרא #15 

לגבי הרוג 425 אני כבר מתלבט שנה אם לרכוש או לא ולאט לאט מתגבשת אצלי הדעת שלא. לדעתי הרוג (כולל הפאנטום) מנגל חזק מאוד מעבודה איתו אצל חבר גן בעוצמה נמוכה יש בעיה של התלקחויות ואני מדבר על סטייקים, קבב וכו'לא מעז לעשות צלעות כבש. יש לציין שאיכות החומרים טובה מאוד, על השרות אין מה לדבר מספר אחת בארץ אבל בסופו של דבר אני רוצה לאכול בשר ולא לשוחח בטלפון . כרגע נטיית הלב הולכת לכיוון ה Weber Genesis איכות חומרים ליגה ראשונה וגם איתו התנסיתי והבשר יוצא פצצה הבעיה עם Weber שאני לא מצליח להבין מי היבואן הרשמי, בעבר אלו היו D&S אבל משום מה
כנראה יש יבוא חדש כלומר המילה היבואן מקביל כבר מתערפלת.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”