היי, קניתי 2 קופסאות של עישון מדגם Napoleon 67011
אני תוהה אם מספיק אחת בשביל לעשן על גריל גז, האם 2 זה יותר מדי או שיותר טוב?
כמה עצים להשתמש וכל כמה זמן להחליף
קופסאות עישון ברגיל גז
Re: קופסאות עישון ברגיל גז
לצערי (לפחות לפי נסיון שלי) ביזבוז זמן. קודם כל עבור רוב הגרילים יספיק לך לשים קופסה אחת.הבעיה שעל מנת שהעצים בתוך הקופסה יתחילו לעשן תצטרך להביא את עוצמת האש למקסימום. אצלי (WEBER Q) אני מקבל עשן תוך כ-10- 15 דקות. כמובן שבעוצמה כזאת ומכסה סגור בשר לא יחזיק מעמד ויישרף מהר. אז צריך להוריד עוצמת המבערים. יותר מזה, עישון זה תהליך יחסית איטי ודורש טמפרטורות נמוכות וכאן הבעיה - ברגע שתוריד עוצמת האש העשן ייפסק תוך פרק זמן לא ארוך. מקסימום שהצלחתי עם קופסה זה דג שהיה מונח על מתקן קטן שמייצר מן קומה שנייה בגובה כ-10 ס"מ מעל הגריל וקופסת עישון מתחתיו. אז דג קיבל טיפה של ניחוח והיה מוכן בצורה טובה ולא התייבש.
Re: קופסאות עישון ברגיל גז
מנצל את השירשור
ראיתי שיש קופסאות עישון יצוקות, בהנחה ויש כירת צד, לדעתכם ניתן יהיה להביא את הקופסא לטמפרטורה של עישון וכך לעשות החלפה של הקיסמים תוך כדי הצליה?
ראיתי שיש קופסאות עישון יצוקות, בהנחה ויש כירת צד, לדעתכם ניתן יהיה להביא את הקופסא לטמפרטורה של עישון וכך לעשות החלפה של הקיסמים תוך כדי הצליה?
Re: קופסאות עישון ברגיל גז
לפי ידיעתי (עוד לא ניסיתי), אמורים להדליק את כל המבערים לעוצמה מקסימלית, ואז משאירים להבה אחת דולקת בצד, או 2 להבות קיצוניות או רוצים להשתמש בשתי קופסאות עישון.
את קופסת העישון שמים בצד עם הלהבה הדולקת, ואת הבשר שמים באמצע המנגל, איפה שאין להבה דולקת.
הבשר אמור להתבשל מהחום שהרבה יותר נמוך, גם מלמעלה, וגם מהעברת החום מרשת הדולקת לרשת שבאמצע שלא דולקת. ככה הבשר לא מתייבש, ואפשר לצלות אותו לאורז זמן רב כדי שיקבל טעם מעושן.
chizhk, אין לי מושג אם זה מה שניסית לעשות (דאגת אם להשרות את העצים בקופסת העישון במים או בווסקי לפחות שעה לפני התחלת התהליך?)
לפני למעלה מ-10 שנים, חבר טוב שלי היה עושה על גריל גז נתח עוד (כמה קילוגרמים) למשך כמה שעות.
כל כמה זמן הוא היה שופך בעדינות על הנתח מי מלח, וכנראה גם מסובב את הנתח (למיטב זכרוני זה היה עם מכסה סגור, אבל אל תתפוס אותי במילה. זה היה בעידן שבגרילים גם היו אבנים כדי לפזר את החום). ההשקיה של הנתח עם הייתה מונעת ממנו להתייבש, ולמיטב זכרוני, למלח יש, חוץ מהטעם, גם תפקיד בריכוך הבשר.
...