המלצה דחופה בין charl broil לקולמן

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Tiras
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 83
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: המלצה דחופה בין charl broil לקולמן

נושא שלא נקרא #16 

05/07/2021 9:40  
yarko כתב:
יש לי את הקולמן רבולושן 3 להבות כבר 3 שנים בערך.

מה אני אוהב בו:
1. הבשר יוצא טעים.
2. יחסית יש פחות התלקחויות לעומת מנגלים אחרים שראיתי (הסיכוי לחרוך את הבשר נמוך יותר).
3. הניקוז לכוסית מאוד נוח.

מה אני לא אוהב בו:
1. יש לו רשתות כפולות (סה"כ 6 רשתות) עם חריצים. חשוב להקפיד לנקות את הרשתות התחתונות (או לעשות רוטציה) כל 2-3 שימושים, אחרת הן (התחתונות) יתחילו להחליד, והלכלוך שיצטבר עליהן פשוט יאגור שומן עד שתהיה וואחד התלקחות. חוץ מזה, חשוב להקפיד לנקות את תעלת הניקוז מאותה סיבה.
2. כנראה אחרי התלקחות גדולה שהיתה לי, והמנגל בער כמה זמן, התחילו לי נזילות שומן מכל מיני מקומות (לא קריטי, קצת מעצבן)
3. כירת הצד שלו לא שימושית במיוחד. בתור כירה היא יחסית חלשה. בתור מנגל קטן היא לא משהו. מניח שהיא סבבה בעיקר לצריבה מהירה.
4. המדף העליון במנגל דיי מעצבן. הוא קבוע במקום, ותריך לשחרר אותו ממגרעת כלשהי כדי להזיז אותו, מה שמאוד קשה לעשות עם כל דבר אחר שהוא לא הידיים, מה שלא ממש אפשרי כשהמנגל דולק. זה מפריע בעיקר כשרוצים לשים מלח/פלפל על בשר שנמצא מתחתיו. כבר ראיתי גרילים אחרים שהמדף הזה זז אחורה בזמן שפותחים את המכסה.



בכל אופן, לקחת בחשבון שאם מעמיסים אותו בקבבים/המבורגרים/נקניקיות, עדיין צפויות התלקחויות, בעיקר כשהופכים את הבשר. נקניקיות אני בד"כ שם על המדף העליון.
...
תודה על התגובה המפורטת!
ברשותך אלך דווקא לסוף הדברים שלך, בקבבים/המבורגר אתה רואה ברוב הזמן שעדיין יש התלקחויות?
אם ככה אין אפילו צורך שאשאל על כבד אווז הא?

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 278
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

Re: המלצה דחופה בין charl broil לקולמן

נושא שלא נקרא #17 

[/quote]

תודה על התגובה המפורטת!
ברשותך אלך דווקא לסוף הדברים שלך, בקבבים/המבורגר אתה רואה ברוב הזמן שעדיין יש התלקחויות?
אם ככה אין אפילו צורך שאשאל על כבד אווז הא?
[/quote]

עניין של עומס.
כשאני שם חבילה של קבב, חבילה של המבורגרים וחבילה של נקניקיות (בד"כ על המדף), אז בד"כ תהיה לי התלקחות בזמן שאני הופך אותם (כשהנקניקיות למעלה, המצב טוב יותר).
אם אני שם רק חבילה אחת של קבבים, כמעט ואין כלום.
אם המנגל יחסית נקי (רשתות תחתונות + תעלה), אז ההתלקחות קצרה, ואני משתלט עליה דיי מהר (גם אם המנגל עמוס).

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”