צליית בשר על כיריים אינדוקציה

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Fish72 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3027
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 956 פעמים
קיבל תודות: 335 פעמים

צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #1 

שלום חברים,

ברשותי כיריים אינדוקציה מתוצרת MIDEA וניסיתי מספר פעמים לצלות המבורגר על מחבת פסים של סולתם ויש לי כמה בעיות.
הכיריים מחממות מעגל בגודל של כהמבורגר 200 גרם באמצע כל כלי שאני שם עליהם (כל מחבת אלומיניום/טלפון או סיר שניסיתי זה אותו גודל וצורה של האיזור שמתחמם, גם אם המחבת קטנה או גדולה יותר).
מצורפת תמונה כדי להבין איזה איזור הכיריים מחממות בכלי שמונח עליהם.
אני רוצה לרכוש כלי שייאפשר לי לחמם שטח גדול יותר, כדי שאוכל למשל "לסגור" בשר לפני בישול ארוך, או להכין משהו יותר גדול מהמבורגר על מחבת הפסים (2 המבורגים למשל :O)).
חשבתי לרכוש מחבת/סיר יציקת ברזל או חומר אחר, אבל אני לא יודע האם החום יתפזר במחבת/סיר מאותה נקודה שהכיריים מחממות.
בנוסף כתבו באיזה מקום שסיר יציקת ברזל יכול לשרוט את משטח הזכוכית/ציפוי המשטח של הכיריים בגלל הברזל הגס יחסית שממנו הוא עשוי.
אני רוצה למצוא דרך שהחום ייתפזר בכל תחתית הסיר שאיתו אני מבשל.
אשמח לעצות.
תודה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3572
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 214 פעמים
קיבל תודות: 534 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #2 

יציקת ברזל לא תעבוד על אינדוקציה.
אתה מתאר משהו דהוא אופייני יותר לכיריים קרמיות של פעם. באינדוקציה אין מרכז חימום ובגדול כל החלק שמתמגנט מתחמם באופן אחיד.
לי יש אינדוקציה ואני עובד לא מעט עם מחבת פסים. יש לי גם משטח צליה גדול ואני עובד איתו במצב גמיש וכולו מתחמם באופן אחיד.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

ייתכן שאצלך יש תקלה..

נושא שלא נקרא #3 

לי יש סיר יציקת ברזל כמו בתמונה, וכירת האינדוקציה הבודדת;
החד פאזית שלי, מחממת את כל התחתית (כל מה שנוגע באינדוקציה)
.
.
ייתכן שאצלך יש תקלה.

ג'יימס

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 8552
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: קרית יאבוייה
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 401 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #4 

אכן, כנראה מחבת הפסים של סולתם לא מתאים לאינדוקציה. או שאולי "הלהבה" שאתה משתמש בכיריים קטנה מידי ואז כדאי שתבחר איזור אחר בכיריים שבו שטח האינדוקציה מתאים לשטח המחבת שלך.
עם כלים מתאימים לאינדוקציה החימום הוא אחיד בכל המשטח שנוגע באינדוקציה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3572
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 214 פעמים
קיבל תודות: 534 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #5 

@jamesStone - התחתית היא גם ברזל ?

@Fish72 - אנחנו קיבלנו שוברי מתנה לנעמן וקנינו את את הסירים מהסדרה של אסף גרניט. לא בגללו, אבלהם פשוט סיריל מעולים, כולל מחבתות

Fish72 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3027
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 956 פעמים
קיבל תודות: 335 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #6 

תודה על התשובות חברים. אלו הכיריים המדוברות :
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=972431
2 משטחי החימום הם באותו הגודל.
@ChinggisKhan - אני לא חושב שמדובר בתקלה כי החימום הוא אחיד בצורה ובעוצמה ב-2 הצדדים שבכיריים. יש לי סיר גרניט של נעמן 10" והוא נהדר,הוא מעביר חום בצורה טובה יותר מסירים/מחבתות אחרים, אבל גם התחתית שלו לא מתחממת כולה, אבל איתו אני לא צריך חום גבוה לסגירת בשר. (מצורפת תמונה)
@JamesStone - איזה דגם כיריים יש לך ? האם יש לך אפשרות לשים מעט מים בכלי שהוא לא יציקת ברזל (למשל מחבת אלומיניום) ולהעלות לכאן תמונה כדי לראות את השטח שהאינדוקציה שלך מחממות ? זה מאוד יעזור לי וייתן לי כוון האם כדאי לי לרכוש סיר/מחבת יציקת ברזל. אם הכיריים שלך מחממות שטח קטן וסיר הברזל שלך מתחמם באופן אחיד, אז גם אולי אצלי זה יתנהג כך. אבל אם הכיריים שלך מחממות בשטח גדול יותר מלכתחילה, אז גם מחבת/סיר יציקה לא יעזרו במקרה שלי.
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 440
הצטרף: יולי 2005
שם מלא: רפי ב
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #7 

אין כ"כ קשר לכיריים אלא לכלים.
רוב הסירים ומחבתות שנמכרים בארץ הם באיכות לא גבוהה - מדובר בד"כ ביציקות אלומיניום שמוסיפים להם בתחתית אזור קטן (עיגול בד"כ) של מתכת מוליכה מגנטית. התוספת בד"כ במרכז, דקה וקטנה מקוטר הכלי ולכן רק האזור הזה בעצם מתחמם ישירות מהאנרגיה המגנטית של הכיריים, כמו שקורה אצלך. שאר הכלי מתחמם רק בהולכת חום מהמרכז שהיר הרבה פחות טובה.
אין הרבה מה לעשות - אינדוקציה דורשת כלים איכותיים יותר מהכלים של סולתם, פוד-אפיל,נעמן ועוד מוצרי מדבקה סיניים...

אגב, כלי יציקת ברזל הם הכלים הכי טובים לאינדוקציה... לטיגון המבורגרים וסטייקים , הכי מומלץ מחבת cast iron.
מדובר במוצרים זולים, אבל דורשים קצת ידע והתעסקות.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1738
הצטרף: אפריל 2005
שם מלא: אבי כהן
מיקום: פתח תקוה
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #8 

יש קשר ישיר לסוג הכריים,
בכריים פשוטות (בדר"כ אלו עם כירה אחת או שתיים) הסליל המגנטי הוא בקוטר קטן ולכן לא יעביר את ההשראה המגנטית לכל החלק של הכלי שמונח מעליו

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3572
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 214 פעמים
קיבל תודות: 534 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #9 

06/01/2022 9:29  
rafib65 כתב:
אין כ"כ קשר לכיריים אלא לכלים.
רוב הסירים ומחבתות שנמכרים בארץ הם באיכות לא גבוהה - מדובר בד"כ ביציקות אלומיניום שמוסיפים להם בתחתית אזור קטן (עיגול בד"כ) של מתכת מוליכה מגנטית. התוספת בד"כ במרכז, דקה וקטנה מקוטר הכלי ולכן רק האזור הזה בעצם מתחמם ישירות מהאנרגיה המגנטית של הכיריים, כמו שקורה אצלך. שאר הכלי מתחמם רק בהולכת חום מהמרכז שהיר הרבה פחות טובה.
אין הרבה מה לעשות - אינדוקציה דורשת כלים איכותיים יותר מהכלים של סולתם, פוד-אפיל,נעמן ועוד מוצרי מדבקה סיניים...

אגב, כלי יציקת ברזל הם הכלים הכי טובים לאינדוקציה... לטיגון המבורגרים וסטייקים , הכי מומלץ מחבת cast iron.
מדובר במוצרים זולים, אבל דורשים קצת ידע והתעסקות.
...
זה נכון שיציקת ברזל היא מעולה לבישול קדירות ולצליה. אצלי לפחות, 3 טכנאים שונים של CSB (בבית שלי, אצל חמותי ואצל אמא שלי) אמרו בפירוש לא להשתמש בסירי ברזל על האינדוקציה. חוץ מזה, כל מה שעובד-עובד. הדבר היחיד שציער אותי בזה הוא סיר קדירה מעולה שיש לי והייתי מכין בו עופות שלמים וצ'ילי קון קרנה. כרגע אני משתמש בו רק לתנור.

Fish72 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3027
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 956 פעמים
קיבל תודות: 335 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #10 

טוב, אני מבין שהדעות כאן חלוקות. הזמנתי את המחבת היצוקה הזאת :

המחבת זולה משמעותית יחסית למחירים בארץ של מוצרי LODGE.
מקסימום אשתמש בה בתנור הנינג'ה הנמוך.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3355
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 203 פעמים

Re: צליית בשר על כיריים אינדוקציה

נושא שלא נקרא #11 

06/01/2022 15:04  
ChinggisKhan כתב:
חוץ מזה, כל מה שעובד-עובד.
...
תתפלא אבל זה כל כך לא נכון ואפילו rafib65 תיאר את זה במדויק.

כמעט כל הכלים שנמכרים בארץ (תוצרת סין) מתאימים פחות לאינדוקציה, זה אכן יעבוד אבל לא ימצא את מקסימום היכולות של המכשיר.

לי יש כיריים של סימנס שבהם ניתן לבדוק את ההתאמה של הסיר למשטח.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”