שלום חברים
אני צריךהמלצה לאיחסון פולי קפה
כיום אני שומר את הפולים במקפיא ממלא את מיכל הפולים במכונה ומחזיר למקפיא
האם זה נכון ?
העבר היה לי מיכל איחסון קן שנשבר לי ומאז לא חיפשתי מחליף
האם כדאי להישאר עם ההקפאה או לעבור למיכל וואקום ?
איחסון פולי קפה
- kaplaey2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2249
- הצטרף: מרץ 2008
- מיקום: הוד-השרון
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 206 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
יש קופסאות וואקום שמיועדות לאחסון פולים, אפשר לרכוש בחנויות המתמחות או להזמין מחו"ל
אפשר לאחסן בשקית עם שסתום הוואקום, ועדיף במקום קריר ומוצל (מזווה סגור, וכדומה...)
יש אנשים שפשוט זורקים להקפאה, אבל קחו בחשבון שבזמן ההפשרה הלחות יכולה לפגוע בטיב וטריות הפולים.
כל אחד ומה שהוא מעדיף אין נכון ולא נכון, הניסיון פה הוא הקובע.
אפשר לאחסן בשקית עם שסתום הוואקום, ועדיף במקום קריר ומוצל (מזווה סגור, וכדומה...)
יש אנשים שפשוט זורקים להקפאה, אבל קחו בחשבון שבזמן ההפשרה הלחות יכולה לפגוע בטיב וטריות הפולים.
כל אחד ומה שהוא מעדיף אין נכון ולא נכון, הניסיון פה הוא הקובע.
Re: איחסון פולי קפה
השתמשתי בקופסאות ואקום והפסקתי.
מכניס את הפולים למקפיא בקופסת פח, ומוציא כול בוקר את 'מנות היום' לקופסא בחוץ. אם אני ממהר אני מחמם קצת את הפולים בתוך הסלסלה על מכונת הקפה.
מכניס את הפולים למקפיא בקופסת פח, ומוציא כול בוקר את 'מנות היום' לקופסא בחוץ. אם אני ממהר אני מחמם קצת את הפולים בתוך הסלסלה על מכונת הקפה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
אני לא אוהב קופסאות וואקום כי בשאיבה חזקה אפשר להגיע איתן למצב שבו ה-CO2 מהפולים נפלט מהר יותר, מה שמאיץ את ההתיישנות שלהם. חימצון זה לא הפרמטר היחידי.
אני מעדיף צנצנות של AirScape שכוללות בוכנה שדוחפת את רוב האוויר החוצה. למשל כזו:
הקפאה זה פתרון טוב כשרוצים לשמור כמות גדולה יחסית של פולים לשימוש מאוחר (למשל חודש או חודשיים אחרי). זה לא פתרון נוח ביום יום, כי צריך לתת למיכל או לשקית להגיע לטמפרטורת החדר לפני שפותחים אותה, אחרת הפולים מתמלאים בלחות כתוצאה מקונדנסציה.
אני מעדיף צנצנות של AirScape שכוללות בוכנה שדוחפת את רוב האוויר החוצה. למשל כזו:
הקפאה זה פתרון טוב כשרוצים לשמור כמות גדולה יחסית של פולים לשימוש מאוחר (למשל חודש או חודשיים אחרי). זה לא פתרון נוח ביום יום, כי צריך לתת למיכל או לשקית להגיע לטמפרטורת החדר לפני שפותחים אותה, אחרת הפולים מתמלאים בלחות כתוצאה מקונדנסציה.
Re: איחסון פולי קפה
חבל שזה מפורסם כאן, בלוח... ולא במקום שמיועד לו...
בכל מקרה,
רע מאוד להוציא פולים מהקפאה או מהמקרר ולהעבירם ישירות להופר. זה הדבר הכי גרוע לעשות לפולים. לחות
גם להשאיר פולים מספר ימים בהופר, גורע משמעותית מטריותם.
על אחת כמה וכמה, אסור להשאיר פולים בהופר במכונות עם מטחנה מובנית! (הם מתחממים עם המכונה).
שמירת פולים בשקית אטומה במקפיא - מקפיאה את מצבם.
שמירת פולים בכלי/שקית אטום במקרר - מאריכה את חיי המדף שלהם.
יש אבל...
השיטה שלי (נותנת מענה כולל לשימוש ביתי - מספר מועט של שוטים ביום):
*רוכשת רק פולים מקלייה טרייה (עם תאריך קלייה), שסגורים בשקית אטומה.
*שבועיים מיום הקלייה (כשהפולים מוכנים לשימוש), אם אני לא משתמשת בשקית, מכניסה אותה סגורה כפי שהיא להקפאה - הקפאת מצב הפולים
*יום לפני שמגיע תורה, מוציאה אותה מהמקפיא, משאירה אותה סגורה כדי שהפולים ירדו לטמפ' החדר ללא לחות.
*כשהפולים בטמפ' החדר, מחלקת אותם בין מבחנות וסוגרת אותן בפקק - בכל אחת מידת הSD בה אני משתמשת (18גר' בדרך כלל).
*את המבחנות הסגורות, מכניסה למקרר - מאריך את חיי המדף של הפולים
*אם נשארים פולים שטרם הוכנסו למבחנות, מעבירה אותם למיכל אלומיניום מסוג איירספייס - מוציאה את האוויר, ומכניסה גם אותו למקרר. הוא נותר סגור עד שיש צורך למלא את המבחנות מחדש.
*תמיד בפינת הקפה, יש כמות מבחנות שמשמשות ליום אחד.
*על כל מבחנה שהשתמשתי בה, מוציאה אחרת מהמקרר.
בכל מקרה,
רע מאוד להוציא פולים מהקפאה או מהמקרר ולהעבירם ישירות להופר. זה הדבר הכי גרוע לעשות לפולים. לחות
גם להשאיר פולים מספר ימים בהופר, גורע משמעותית מטריותם.
על אחת כמה וכמה, אסור להשאיר פולים בהופר במכונות עם מטחנה מובנית! (הם מתחממים עם המכונה).
שמירת פולים בשקית אטומה במקפיא - מקפיאה את מצבם.
שמירת פולים בכלי/שקית אטום במקרר - מאריכה את חיי המדף שלהם.
יש אבל...
השיטה שלי (נותנת מענה כולל לשימוש ביתי - מספר מועט של שוטים ביום):
*רוכשת רק פולים מקלייה טרייה (עם תאריך קלייה), שסגורים בשקית אטומה.
*שבועיים מיום הקלייה (כשהפולים מוכנים לשימוש), אם אני לא משתמשת בשקית, מכניסה אותה סגורה כפי שהיא להקפאה - הקפאת מצב הפולים
*יום לפני שמגיע תורה, מוציאה אותה מהמקפיא, משאירה אותה סגורה כדי שהפולים ירדו לטמפ' החדר ללא לחות.
*כשהפולים בטמפ' החדר, מחלקת אותם בין מבחנות וסוגרת אותן בפקק - בכל אחת מידת הSD בה אני משתמשת (18גר' בדרך כלל).
*את המבחנות הסגורות, מכניסה למקרר - מאריך את חיי המדף של הפולים
*אם נשארים פולים שטרם הוכנסו למבחנות, מעבירה אותם למיכל אלומיניום מסוג איירספייס - מוציאה את האוויר, ומכניסה גם אותו למקרר. הוא נותר סגור עד שיש צורך למלא את המבחנות מחדש.
*תמיד בפינת הקפה, יש כמות מבחנות שמשמשות ליום אחד.
*על כל מבחנה שהשתמשתי בה, מוציאה אחרת מהמקרר.
נערך לאחרונה על ידי דור_א ב 07/10/2021 10:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: איחסון פולי קפה
עבור מה שאני טוחן באותו רגע לא אמורה להיות בעיה עם זה?04/10/2021 23:16דור_א כתב: ↑ חבל שזה מפורסם כאן, בלוח... ולא במקום שמיועד לו...
בכל מקרה,
רע מאוד להוציא פולים מהקפאה או מהמקרר ולהעבירם ישירות להופר. זה הדבר הכי גרוע לעשות לפולים. לחות
...
הרי יש כאלו המשפריצים על הפולים לפתרון בעיות חשמל סטטי - מן הסתם זה מוסיף לחות ואין עם זה בעיה?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
אני מעביר ממנה פולים למיכל קטן שמספיק ליום או יומיים. ממנו אני עושה single-dosing, או (כשמארח) מעביר כמות של כמה שוטים ישירות להופר ומשתמש בטחינה on-demand.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
אני משתמש במיכלי AirScape בעיקר לפולים שאני קולה בעצמי (באטצ'ים של 300 גרם). כשאני מזמין קפה קלוי (בד"כ סוגים של חד זני מיוניקו) אני שומר אותם בשקיות שלהם, שכוללות שסתום חד כיווני. אני מצמצם את השקיות כך שלא יהיה בהן אוויר מיותר.
Re: איחסון פולי קפה
Gilan,
אם אתה מוציא ומשתמש מיד זה בסדר.
לא כמו שכתבו כאן - לחמם על המכונה...
אם אתה מוציא ומשתמש מיד זה בסדר.
לא כמו שכתבו כאן - לחמם על המכונה...
נערך לאחרונה על ידי דור_א ב 07/10/2021 11:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.
! Coffee - You can sleep when you're dead
Re: איחסון פולי קפה
@דור_א
אמרת שמה שאני מציע יוביל לבעית לחות.
לחות היא בעייתית לאורך זמן לא אם הפולים נפגשים איתה רגע לפני הטחינה.
מה הבעיה בלטחון פולים קפואים? עד שהטחינה נגמרת הם כבר מתחממים מהפעולה גם ככה.
אמרת שמה שאני מציע יוביל לבעית לחות.
לחות היא בעייתית לאורך זמן לא אם הפולים נפגשים איתה רגע לפני הטחינה.
מה הבעיה בלטחון פולים קפואים? עד שהטחינה נגמרת הם כבר מתחממים מהפעולה גם ככה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: איחסון פולי קפה
אם שקית של פולים מתמלאת בלחות זה גורם לפולים להתיישן יותר מהר. לעומת זאת אם מדובר על מבחנה בודדת שמיועדת לשימוש מיידי אז אין אספקט של התיישנות, ואולי יש בכך אפילו תועלת כי מדובר במאין RDT. גם היו מי שטענו כאן בפורום בעבר שיש יתרונות אחרים לטחינה של פולים קפואים, אבל אני לא זוכר מה הם ואין לי כוונה לנסות. כל ההתעסקות עם מבחנות היא מעבר למה שמתאים לי לעשות.
Re: איחסון פולי קפה
רק להבהיר, שאני דיברתי על טחינה בטמפ' החדר ושל פולים שירדו אליה מהמקרר.
טחינה מידית מהמקרר - גם טוב.
מהמקפיא - לא יודעת.
טחינה מידית מהמקרר - גם טוב.
מהמקפיא - לא יודעת.
נערך לאחרונה על ידי דור_א ב 07/10/2021 11:03, נערך 3 פעמים בסך הכל.
! Coffee - You can sleep when you're dead