מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



ריכוך מים


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #1  נשלח: א' 14/02/2010 10:50
ריכוך מים

שלום חברים,

לאחר שימוש של כחודשיים בבריטה מרוככת עולות אצלי תהיות האם זה מספיק ?

אני לא מת על פילטרים כמו בריטה ואיני רגוע משימוש ממושך (למרות הרענון במיי מלח) בפילטר ללא החלפה - לכו תדעו מה הפילטר הזה פולט למים אחר שימוש מעבר לחודש ...

בעקרון אני מעדיף להשתמש במים מינרליים על פני מיי ברז בגלל הטעם והערך הבריאותי ומבחינתי אני זקוק רק לפעולת הריכוך ללא חומרים פעילים אחרים שיש במסננים. לכן אני מרתיח כמעט כל יום בקבוק שלם של מים מינרליים מקרר ומעביר דרך הבריטה המרוככת ואז למכונה.

מכיוון שהמכונה שלי (אניטה) נקנתה עם משאבת רטט אין באפשרותי להתקין מרכך מים גדול עם חיבור ישיר למים אבל תהיתי האם אפשר להשתמש במרכך כזה כמעין מיכל ריכוך גדול שאשפוך לתוכו מים בצורה ידנית.

מה אתם אומרים ? אפשרי ? האם יש פטנטים נוספים ?

תודה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #2  נשלח: א' 14/02/2010 11:45

יש פילטר טבול של בריטה שמוחלף פעם בחצי שנה\שנה ולא דורש רענון.
ל joncafe יש מרכך שמונה ליטר ובאוסקר הוא היה ממלא מים מרוככים לבקבוק ומשם למיכל של המכונה. זה לא חייב להיות שבשימוש רק עם מכונה בחיבור ישיר.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #3  נשלח: א' 14/02/2010 11:59

מגניב, אתמול הייתי בחנות של אמיגו בראשון והבחור הראה לי את מרכך המים (8 ליטר שהם מוכרים) וטען שאין אפשרות להשתמש במרכך ללא משאבה שמחוברת ...

אם זה ככה אשאל את ג'ון איפה קנה את המרכך.

לגבי הבריטה אני לא מתלהב, לא "סומך" על כל הפילטרים האלה שלא נדחף לי למים עוד כמה דברים.

תודה!.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #4  נשלח: א' 14/02/2010 13:00

יש לי פילטר שרף טבול ותנחש מה יש בו? שרף בדיוק כמו במרכך 8 ליטר...
בגלל שהוא קטן אז מרעננים אותו יותר בתכיפות זה הכל.
חגבי פילטרים של בריטה (לא קנקן) יש אלון גרוסמן ב http://www.vma.co.il שיכול לעזור לך. הם משווקים פתרונות ריכוך וסינון (יש למוטי משהו שלהם)
מרכך 8 ליטר יש גם באמיגו כמו בכל מקום אחר - אין יותר מדי סוגים כמה שאני יודע.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 276
מספר הודעות: 4970

 #5  נשלח: א' 14/02/2010 14:14

אניטה בלי מרכך מים מתאים? יש לך כנראה הרבה כסף וזמן מיותר
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #6  נשלח: א' 14/02/2010 15:47

בדירה הקודמת התקנתי בריטה גדולה, שאכן רכשתי מאלון גרוסמן.
http://www.vma.co.il/agalleries/c3083/63639.php

קניתי את ה-C150 - שהוא מספיק ל-1500 ליטר. עשיתי עם אלון חשבון לפיו אני צורך כ-1200 ליטר בשנה (כולל שתיה ובישול).
העלות לא גבוהה, ביחס לפילטרים הקטנים של בריטה, ובהתקנה אפילו דאגתי לחבר את הבריטה גם למקרר כדי שקוביות הקרח והמים הקרים יהיו מסוננים גם הם.

בנוסף, יש לי פילטר שרף קטן (מהאלו שמגיעים בחבילה של 5 באמיגו) בתוך אניטה, כך שלמעשה אני מרכך פעמיים: מסנן עם הבריטה, ומפלטר בתוך אניטה. את הפילטר הפנימי אני מחליף אחת ל-3 חודשים לערך. הבריטה מספיקה לשנה שלמה.

בקיצור - מינימום התעסקות, ללא רענונים.
הייתי אצל טכנאי לפני כמה חודשים שאמר שכמעט ואין אבנית בתוך המכונה (לאחר שימוש של כשנה וחצי) כך שהעסק אכן עובד.

החסרון היחיד: הבנתי מאדיקט שהבריטה מייצרת מים חומציים שעלולים לפגוע במכונה ובבריאות לאורך זמן.

בדירה הנוכחית אני משתמש שוב בכד בריטה ידני, אבל בדירה הבאה אני אתקין גם בריטה (לשתיה) וגם מרכך למכונת הקפה. אם זה יהיה מרכך גדול של joncafe או מרכך פנימי כמו של עופר - עוד נחליט בהמשך.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #7  נשלח: א' 14/02/2010 16:46

hosq כתב:
אניטה בלי מרכך מים מתאים? יש לך כנראה הרבה כסף וזמן מיותר


אמרתי שאני משתמש בבריטה מרוככת (אחרי שטיפה עם מי מלח) ומעביר בה מים מינרליים שעברו הרתחה וקוררו. ממש אין לי זמן מיותר ו/או כסף לניקוי אבן ע"י טכנאי ואיני רוצה לגרום נזק למכונה.

מה שניסיתי לומר שאני רוצה משהו שרק ירכך (כי אני משתמש במים מינרליים ולא מהברז) ומעדיף שזה לא יהיה פילטרים עם פחם פעיל וכו' ...

נראה לי שהפתרון הוא מרכך מים כמו של יונתן, מה שאני לא יודע האם באמת ניתן להשתמש בו כמיכל ריכוך ללא חיבור ישיר לברז מים ולמכונה, פשוט לשפוך כמה בקבוקי מים מינרליים לתוכו ולרוקן אחר כך לתוך המכונה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #8  נשלח: א' 14/02/2010 16:47

היה לי בסילביה פילטר שרף טבול מאמיגו ואפשר לרענן אותו עם כפית מלח פעם בחודש במקום לזרוק.
אף מוכר של אמיגו לא יגיד לך את זה ובשביל זה יש את קופיאדיקט.
מספיק להחליף פעם בשנה רק מחשש להצטברות מזהמים.
זה בדיוק אותו שרף כמו במרכך הגדול וגם אותו לא זורקים כל 3 חודשים.
אין מה לדאוג ממים חומציים באספרסו כי אתה לא שותה מהם בשוטף (כמות המים באספרסו זניחה ביחס לצריכת מים יומית שלך)
גם קנקן בריטה מכיל שרף בנוסף לפחם פעיל - אותו שרף בדיוק.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #9  נשלח: א' 14/02/2010 16:52

תודה, הבחור מאמיגו אמר שצריך לזרוק את הפילטרים האלה ברגע שהחומר (הגרגירים הצהובים) מתנפח והופך את צבעו לכתום.

האם המלח מחזיר אותם למצבם המקורי או שקיבלתי מידע מוטעה ?

לגבי הבריטה אני מרענן עם מיי מלח אבל לא ממש רגוע שהפילטר שלא מוחלף כל חודש לא ישחרר עוד דברים למים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #10  נשלח: א' 14/02/2010 17:22
אדגיש מספר גורמים בנושא המים

קודם כל הם 90% מהמשקה(בריסטראטו), ואולי 95% באספרסו ארוך. אז תנו למים את הכבוד המגיע להם. מבחינת התאמה למכונה מה טוב ומה לא: אנו צריכים להיות באמצע חלון בו ערך ההגבה (pH) קרוב ל-7. נייטראלי, כדי למנוע פגיעה במתכת העדינה שבונה את הדוד וממנו לראש החליטה. המים צריכים להיות נטולי קשיות, אך לא נטולי יונים. נטולי קשיות זה ללא מלחי סידן ומגנזיום, כדי למנוע שקיעה במקומות החמים ומניעת הולכת חום או תנועת מים בצינור דק. מים מאוסמוזה הפוכה (נטולי יונים), הם קורוזיביים ביותר ויכולים להמיס מתכת מהמערכת, ולהפוך רעילים. מים אלה חייבים לעבור דרך פילטר יוניזטור סופי, כדי להסיר סכנה זו. חומציות גם מקלקלת את הטעם של הקפה. כמו כן יש כלור במים שמיועד לשמור עלינו מחיידקים. הכלור מוסר ע"י פילטר פחם פעיל.
הפיתרון: המים חייבים לעבור ריכוך. זה יכול להיות פילטר בריטה, מרכך 8 ליטר, או מרכך שמולבש על צינור ההזנה של המשאבה. פילטרים אלה מחליפים את יוני הסידן והמגנזיום ביון אחר. בריטה מחליפה במימן, ואז המים הופכים חומציים, קורוזיביים, והקפה חמוץ. שטיפה קלה עם כף מלח מסדרת את העניין, ובמקום מימן (פרוטון) הסידן מוחלף בנתרן, הקורוזיביות מתבטלת, והטעם משתפר. פילטר בריטה יכול לשמש שנה-שנתיים אם מרעננים אותו כל שבוע בשיטה זו. הפילטר שמולבש על הצינור, ניתן לרענן כל חודש עם כפית מלח, וגם אז תוחלת החיים שלו בלתי מוגבלת. אין לו מה לשחרר פרט ליוני נתרן במקום סידן ומגנזיום. כאשר הוא מגן על הכניסה למכונה, נמנעת שקיעה של אבנית או המסה של יוני מתכת מגוף המכונה.כמות השרף קובעת את תדירות הריענון. בריטה עם מעט שרף יש לרענן אחת לשבוע, פילטר על הצינור אחת ל3 שבועות-חודש. מרכך 8 ליטר אחת ל-3 חודשים.
הגננו על המכונה ועל חמיצות המים, נותר הסרת כלור: פילטר פחם פעיל (תמי 4 או תואם) כמקור למים מונע טעמי כלור. אצלי מחובר פילטר פחם פעיל אחרי המרכך בדרך אל המכונה. המים שנכנסים למרכך נטולי חיידקים וחידק שמנסה להגיע מושמד מיידים ע"י הכלור. הכלור עצמו מוסר אחר כך. המערכת עולה כ-450 שקל, ועתה אחרי 3 שנים זה אומר כ-150 שקל לשנה.ריענון אחת לחודשיים(בגלל הפלאשים הארוכים) בעלות של שקל וחצי (קילו מלח בישול) יותר זול מכל מערכת אחרת כי תוחלת החיים שלה לא מוגבלת.
בברכה
אדי
אדי
(2) הבעות תודה: דבוטאנט , moti_r
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #11  נשלח: א' 14/02/2010 17:32

תודה רבה ! באמת אינפורמציה מועילה.

איך אני מרען את הפילטר "רזין", ניתן בכלל לפתוח אותו לשים מלח ? כיצד שוטפים את המלח ממנו ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #12  נשלח: א' 14/02/2010 17:40

יש לו מכסה למעלה שיוצא בקלות עם היד. שמים כפית מלח ומזרימים קילוח דק של מים מתחת לברז.
טועמים את המים וכשהם לא מלוחים הרענון הסתיים.
יש לקופיאדיקט גם פטנט עם מזרק ותמיסת מי מלח אבל זה נראה לי אופרציה יותר מסובכת.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
barakdan (דני ברק)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 07, 2010
הבעות תודה: 32
מספר הודעות: 391

 #13  נשלח: א' 14/02/2010 17:42
coffeeaddict

תודה על ההרצאה והשעור המאלפים.
בסילביה שלי התקנתי פילטר בריטה שקניתי אצל אלון גרוסמן לפני מספר חודשים והוא מולבש על הצינור שמכניס מים לדוד ויושב בתוך מיכל המים.
האם גם סוג זה של פילטר נידרש לרענן? כי נדמה לי שפעם קראתי שסוג זה אין מרעננים.
אם כן - כיצד בדיוק מבצעים פעולה זאת?

רוב תודות

דני

_________________
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #14  נשלח: א' 14/02/2010 18:04
שתי אופציות לרענון

האחת הסרת המכסה הגמיש (ראה תמונה), מזיגת כפית מלח בישול פנימה, והזרמת זרזיף מים עדין דרך הפילטר. יש להזהר שהשרף לא יגלוש, ואות הסיום הוא כאשר המים יוצאים למטה ללא מליחות.
שיטה 2: קונים מזרק פלסטיק 50 סמ"ק בבית מרקחת, וצינור גמיש המחבר את פיית המזרק לפיית הפילטר.
ממיסים כף מלח בחצי כוס מים, ומשרים את הפילטר במי המלח. שואבים את התמיסה עם המזרק דרך הפילטר. מזרימים מים לכוס, ושואבים שוב עד שהמלח עובר כולו, ונכנסים מים מתוקים בלבד. שואבים שוב עד שהמים היוצאים למזרק הם נטולי מליחות.
בהצלחה
אדי


פילטר שרף על צינור ההזנה

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #15  נשלח: א' 14/02/2010 18:12

שוב תודה רבה אחלה הסבר ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht