מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #1  נשלח: שבת 27/03/2010 23:37
הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?

חשבתי לעצמי שאולי הגיע הזמן לנקות אבנית באניטה.

ראשית, שאלה מקדימה: יש דרך כלשהי לבדוק את כמות האבנית בתוך המכונה?
פירקתי לא מזמן את ראש הפטריה של ה-E61, והוא נראה נקי (למעט קצת ירוקת מוזרה שהיתה שם).
האם יש דרך לבדוק את הדוד עצמו?


ועכשיו, לניקוי.

כולם מסכימים שלהסיר אבנית מה-HX עצמו זה ענין די פשוט. למעשה, זה ניקוי רגיל כמו של מכונת סינגל בויילר.
אבל כשמגיעים להסרת אבנית מהדוד, העניינים מסתבכים. צריך לנתק את החיישן, צריך להטות את המכונה ועוד שאר הפעלות מעניינות שכאלה.

ואני חושב לעצמי... למה, בעצם?
למה לא למלא את מיכל המים בחומר מסיר אבנית, ואז לפתוח את ברז המים החמים עד הסוף? נמדוד שיצאו 1.6 ליטרים (גודל הדוד שלי) ונסגור את הברז. נתן לתמיסה לעבוד בתוך הדוד, ונוציא 300 מ"ל לאחר כמה דקות. כך מס' פעמים, עד שיגמרו המים במיכל. אז, נרוקן שוב את הדוד ע"י הוצאת המים דרך הברז.

נמלא מים טריים, ונעביר מיכל או שניים במים נקיים.

באופן תיאורתי, יתכן שעדיין תוותר תמיסה בתוך הדוד, אבל בפועל כנראה שרוב התמיסה תעלם לאחר ריקון הדוד.


מה אני מחמיץ כאן?
האם, למשל, עשויה להיות בעיה עם גוף החימום כשהדוד ריק?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #2  נשלח: שבת 27/03/2010 23:46

תנסה פעם בלי מסיר אבנית לפתוח את ברז הדוד ותראה כמה מים יוצאים. תגלה שזה ממש לא כל הדוד.
זו הבעיה - לרוקן דוד זו לא משימה פשוטה.

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #3  נשלח: שבת 27/03/2010 23:53

אוקי, אז בלי לרוקן את הדוד.

פשוט - אעביר דרכו, בהפסקות, ליטר וחצי של מים מעורבבים בחומר מסיר אבנית.
ואח"כ אעביר דרכו, שוב בהפסקות, 3 ליטרים של מים נקיים.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #4  נשלח: א' 28/03/2010 0:02

זה למעשה מה שהגברת עושה פה:



השאלה אם לא נשאר משקעים בדוד לאחר מכן ??? ממש לא מתחשק לבלוע שאריות של חומר מסיר אבנית ...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 281
מספר הודעות: 4073

 #5  נשלח: א' 28/03/2010 2:02

אפשר להשתמש בחומר ידידותי כמו מלח לימון ואז במקרה הרע אם ישארו משקעים המים יהיו קצת חמוצים... ומאחר שאלו מים שמשמשים לרוב להקצפה בלבד, אין עם זה שום בעיה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #6  נשלח: א' 28/03/2010 9:27

קרמריקה כתב:
אפשר להשתמש בחומר ידידותי כמו מלח לימון ואז במקרה הרע אם ישארו משקעים המים יהיו קצת חמוצים... ומאחר שאלו מים שמשמשים לרוב להקצפה בלבד, אין עם זה שום בעיה.


אני עושה מהמים גם שוקו... ראה שרשור אוסטרו-הונגריה...

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
גלעד_אינטרפרק (גלעד מוסקוביץ)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2009
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 156

 #7  נשלח: א' 28/03/2010 9:45

הבעיה העיקרית היא כמו שנאמר פה - שאריות אבנית ומסיר אבנית בדוד ובצנרת.

יש עוד בעיה - אתה לא יכול להוציא מים מהדוד בלי לחמם אותו ולהעלות את הלחץ. את המסיר אבנית מומלץ בניגוד לזה להשרות כשהמים קרים.

הפתרון היחידי הרציני - פירוק מוחלט של הדוד והצנרת והשרייתם בחומר מסיר אבנית.


בהצלחה
גלעד
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #8  נשלח: א' 28/03/2010 9:46

בסרטון הגברת משתמשת בחומר לא רעיל של URNEX (אותה חברה שמייצרת את הקפיזה):

http://www.urnex.com/prod_dezcalact_home.html

מוטי אם אתה מעוניין בוא נזמין יחד את החומר + קפיזה (אני מניח שאין בארץ)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #9  נשלח: א' 28/03/2010 9:50

כפיר - רק עכשיו נזכרתי שראינו את הסרטון הזה.
נשמע מסובך, ראבאק.

גלעד - איך אני יודע אם יש לי אבנית במכונה?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #10  נשלח: א' 28/03/2010 9:55

למה מסובך ? אמנם תהליך ארוך בגלל שצריך לחכות 40 דקות בכל סיבוב אבל נראה לא נורא בכלל.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
גלעד_אינטרפרק (גלעד מוסקוביץ)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2009
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 156

 #11  נשלח: א' 28/03/2010 9:56

moti_r כתב:
גלעד - איך אני יודע אם יש לי אבנית במכונה?


מוציא את הגוף חימום...


אם אתה מחליט ללכת על הפירוק אל תשכח להכין סט אטמים קומפלט מראש כדי שלא תתקע אח"כ
פרופיל | שלח הודעה | חפש
marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 62

 #12  נשלח: א' 28/03/2010 18:11
לגלעד-מדוע אי אפשר לרוקן את המיים עם מלח הלימון מהואקום ברקר?

אם זה אפשרי (בעזרת צינורית) זה יקל מאוד על הוצאת המיים עם חומר הניקוי מהדוד
יחסוך את השלב שבו מכניסים מיים נקיים, מחממים, מכבים, מרוקנים מצינורית המיים החמים וחוזר חלילה מס' פעמים
וגם אז לעתים רק לאחר מס' ימים ועוד החלפת מיים יעבור הטעם החמוץ של מהחלב המוקצף
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #13  נשלח: א' 28/03/2010 19:55

הוואקום ברייקר נמצא בראש הדוד וברז המים החמים בתחתית הדוד - אם כבר אז נראה לי מברז המים החמים לא?
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #14  נשלח: א' 28/03/2010 20:19

נכון אבל גם לא עוזר. כמו שכתב גלעד - בלי לחץ אין יציאת מים.
תעשה ניסוי פשוט - פתח את ברז המים כשהמכונה קרה, וספר לנו מה קרה (רמז: כלום).
בחלק מהמכונות התעשיתיות יש ברז ריקון דוד. אף פעם לא הבנתי למה לא עושים את זה גם במכונות ה-prosumer כמו אלו שלנו (מכונות עם דוד של 1.5-3 ליטר עם מחליף חום).
יש פתרון שאמור לעבוד אם כי לא ניסיתי בעצמי - לפתוח את ברז המים החמים ולהשכיב את המכונה כך שהגרביטציה תעשה את שלה.

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 62

 #15  נשלח: א' 28/03/2010 20:51
הכוונה שלי לפרק את הואקום ברקר ולשאוב את המיים עם צינור

דבוטאנט כתב:
הוואקום ברייקר נמצא בראש הדוד וברז המים החמים בתחתית הדוד - אם כבר אז נראה לי מברז המים החמים לא?


בדרך של השוואת לחצים
יותר קל לפרק את הואקום.... ולהבריגו מחדש מאשר את גוף החימום - לפחות באניטה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht