הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?

נושא שלא נקרא #1 

חשבתי לעצמי שאולי הגיע הזמן לנקות אבנית באניטה.

ראשית, שאלה מקדימה: יש דרך כלשהי לבדוק את כמות האבנית בתוך המכונה?
פירקתי לא מזמן את ראש הפטריה של ה-E61, והוא נראה נקי (למעט קצת ירוקת מוזרה שהיתה שם).
האם יש דרך לבדוק את הדוד עצמו?


ועכשיו, לניקוי.

כולם מסכימים שלהסיר אבנית מה-HX עצמו זה ענין די פשוט. למעשה, זה ניקוי רגיל כמו של מכונת סינגל בויילר.
אבל כשמגיעים להסרת אבנית מהדוד, העניינים מסתבכים. צריך לנתק את החיישן, צריך להטות את המכונה ועוד שאר הפעלות מעניינות שכאלה.

ואני חושב לעצמי... למה, בעצם?
למה לא למלא את מיכל המים בחומר מסיר אבנית, ואז לפתוח את ברז המים החמים עד הסוף? נמדוד שיצאו 1.6 ליטרים (גודל הדוד שלי) ונסגור את הברז. נתן לתמיסה לעבוד בתוך הדוד, ונוציא 300 מ"ל לאחר כמה דקות. כך מס' פעמים, עד שיגמרו המים במיכל. אז, נרוקן שוב את הדוד ע"י הוצאת המים דרך הברז.

נמלא מים טריים, ונעביר מיכל או שניים במים נקיים.

באופן תיאורתי, יתכן שעדיין תוותר תמיסה בתוך הדוד, אבל בפועל כנראה שרוב התמיסה תעלם לאחר ריקון הדוד.


מה אני מחמיץ כאן?
האם, למשל, עשויה להיות בעיה עם גוף החימום כשהדוד ריק?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תנסה פעם בלי מסיר אבנית לפתוח את ברז הדוד ותראה כמה מים יוצאים. תגלה שזה ממש לא כל הדוד.
זו הבעיה - לרוקן דוד זו לא משימה פשוטה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אוקי, אז בלי לרוקן את הדוד.

פשוט - אעביר דרכו, בהפסקות, ליטר וחצי של מים מעורבבים בחומר מסיר אבנית.
ואח"כ אעביר דרכו, שוב בהפסקות, 3 ליטרים של מים נקיים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

זה למעשה מה שהגברת עושה פה:



השאלה אם לא נשאר משקעים בדוד לאחר מכן ??? ממש לא מתחשק לבלוע שאריות של חומר מסיר אבנית ...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אפשר להשתמש בחומר ידידותי כמו מלח לימון ואז במקרה הרע אם ישארו משקעים המים יהיו קצת חמוצים... ומאחר שאלו מים שמשמשים לרוב להקצפה בלבד, אין עם זה שום בעיה.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

קרמריקה כתב:אפשר להשתמש בחומר ידידותי כמו מלח לימון ואז במקרה הרע אם ישארו משקעים המים יהיו קצת חמוצים... ומאחר שאלו מים שמשמשים לרוב להקצפה בלבד, אין עם זה שום בעיה.
...
אני עושה מהמים גם שוקו... ראה שרשור אוסטרו-הונגריה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

הבעיה העיקרית היא כמו שנאמר פה - שאריות אבנית ומסיר אבנית בדוד ובצנרת.

יש עוד בעיה - אתה לא יכול להוציא מים מהדוד בלי לחמם אותו ולהעלות את הלחץ. את המסיר אבנית מומלץ בניגוד לזה להשרות כשהמים קרים.

הפתרון היחידי הרציני - פירוק מוחלט של הדוד והצנרת והשרייתם בחומר מסיר אבנית.


בהצלחה
גלעד
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

בסרטון הגברת משתמשת בחומר לא רעיל של URNEX (אותה חברה שמייצרת את הקפיזה):

http://www.urnex.com/prod_dezcalact_home.html

מוטי אם אתה מעוניין בוא נזמין יחד את החומר + קפיזה (אני מניח שאין בארץ)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

כפיר - רק עכשיו נזכרתי שראינו את הסרטון הזה.
נשמע מסובך, ראבאק.

גלעד - איך אני יודע אם יש לי אבנית במכונה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

למה מסובך ? אמנם תהליך ארוך בגלל שצריך לחכות 40 דקות בכל סיבוב אבל נראה לא נורא בכלל.

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

moti_r כתב:גלעד - איך אני יודע אם יש לי אבנית במכונה?
...
מוציא את הגוף חימום...


אם אתה מחליט ללכת על הפירוק אל תשכח להכין סט אטמים קומפלט מראש כדי שלא תתקע אח"כ
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 63
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לגלעד-מדוע אי אפשר לרוקן את המיים עם מלח הלימון מהואקום ברקר?

נושא שלא נקרא #12 

:roll: אם זה אפשרי (בעזרת צינורית) זה יקל מאוד על הוצאת המיים עם חומר הניקוי מהדוד
יחסוך את השלב שבו מכניסים מיים נקיים, מחממים, מכבים, מרוקנים מצינורית המיים החמים וחוזר חלילה מס' פעמים
וגם אז לעתים רק לאחר מס' ימים ועוד החלפת מיים יעבור הטעם החמוץ של מהחלב המוקצף

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הוואקום ברייקר נמצא בראש הדוד וברז המים החמים בתחתית הדוד - אם כבר אז נראה לי מברז המים החמים לא?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

נכון אבל גם לא עוזר. כמו שכתב גלעד - בלי לחץ אין יציאת מים.
תעשה ניסוי פשוט - פתח את ברז המים כשהמכונה קרה, וספר לנו מה קרה (רמז: כלום).
בחלק מהמכונות התעשיתיות יש ברז ריקון דוד. אף פעם לא הבנתי למה לא עושים את זה גם במכונות ה-prosumer כמו אלו שלנו (מכונות עם דוד של 1.5-3 ליטר עם מחליף חום).
יש פתרון שאמור לעבוד אם כי לא ניסיתי בעצמי - לפתוח את ברז המים החמים ולהשכיב את המכונה כך שהגרביטציה תעשה את שלה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 63
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

הכוונה שלי לפרק את הואקום ברקר ולשאוב את המיים עם צינור

נושא שלא נקרא #15 

דבוטאנט כתב:הוואקום ברייקר נמצא בראש הדוד וברז המים החמים בתחתית הדוד - אם כבר אז נראה לי מברז המים החמים לא?
...
בדרך של השוואת לחצים
יותר קל לפרק את הואקום.... ולהבריגו מחדש מאשר את גוף החימום - לפחות באניטה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”