מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?


עמוד 2 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #16  נשלח: א' 28/03/2010 21:06

תפעיל את המכונה ותן לה להתחמם יהיה לך מספיק לחץ...
תכלס השאלה הזו לא מסובכת בכלל - מונעים אבנית ופעם בשנתיים שלוש נותנים למעבדה לביקורת.

במכונות מנוף שופכים מים עם מלח לימון לדוד מפעילים ואחר כך פשוט הופכים את המכונה ונותנים להכל לצאת מפתח המילוי (ככה דן קאהן מ HB שפך על עצמו הכל...)

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #17  נשלח: א' 28/03/2010 21:12

דבוטאנט כתב:
תפעיל את המכונה ותן לה להתחמם יהיה לך מספיק לחץ...


קודם כל - מומלץ מאד להסיר אבנית במים קרים או פושרים, ולא במים ב-120 מעלות כמו בדוד המלוחץ.
דבר שני, כשפותחים את הברז הדוד מתחיל להתרוקן, אבל אז מד המפלס שולח סיגנל פיקוד וברז המילוי נפתח. הכמות שהוצאנו מספיקה כדי שהמים הקרים יורידו את הלחץ בדוד עד כדי כך שהוואקום ברייקר נפתח, ואז הזרימה מברז המים החמים פשוט מפסיקה (הלחץ נעלם). אבל זה קורה כשעוד יש די הרבה מים "מקוריים" בדוד, כך שלא הצלחנו לרוקנו מהתמיסה עם מסיר האבנית.
הדרך להתגבר על זה היא לנטרל את מד המפלס, ולתת לברז המילוי לעבוד רצוף ואז המים יוצאים מברז המים החמים אבל בלחץ המשאבה. הבעיה היא שוב שובר הואקום - אם הוא לא נסגר המים ידלפו דרכו החוצה...
בקיצור - לא עסק פשוט.

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #18  נשלח: א' 28/03/2010 21:27

אני מניח שהכל מכוון כך שהמשאבה גם ככה מנוטרלת - תנטרל גם את המצוף. עד שהשובר וואקום יפתח המון מים יפרצו החוצה. מה שיישאר תוכל עם כבידה לרוקן.
אבל אם ב 120 מעלות לא מומלץ אז באמת כדאי יותר למנוע.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #19  נשלח: א' 28/03/2010 22:34

זו הנקודה - מנטרלים את מד המפלס (זה לא מצוף!!) ואת גוף החימום.
בוויביאמה יש מצב של מתג ההפעלה שרק המשאבה עובדת וגוף החימום לא, במכונות אחרות צריך לנתק את גוף החימום.
עכשיו מכניסים מים עם המשאבה אבל בגלל שמד המפלס מנוטרל המים ממלאים את הדוד עד סופו ואז נוצר לחץ וניתן לשטוף את הדוד דרך ברז המים החמים, למרות שהם קרים...
הבעיה היא שזה לא מרוקן את הדוד אלא מזרים דרכו מים טריים. זה מוריד את הריכוז של החומר הפעיל בפנים אבל לא מרוקן את הדוד ממנו לחלוטין.
ריקון היה עדיף בהרבה.
ויש גם את ענין שובר הואקום שמים יכולים לצאת דרכו (לא ניסיתי - אולי הוא כן נסגר גם בלחץ מים? גלעד - יודע על זה משהו?)

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
גלעד_אינטרפרק (גלעד מוסקוביץ)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2009
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 156

 #20  נשלח: א' 28/03/2010 22:49

יונתן, ניסית פעם להזרים 2 ליטר ברצף עם משאבה ויברציונית? תכין משאבה להחלפה מראש...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #21  נשלח: א' 28/03/2010 23:05
צודק גלעד.

גלעד_אינטרפרק כתב:
יונתן, ניסית פעם להזרים 2 ליטר ברצף עם משאבה ויברציונית? תכין משאבה להחלפה מראש...


לא הייתי ממליץ לעשות זאת בלי ידע מוקדם.

עשיתי זאת לפני מספר חודשים ב-bezzera שלי (לא מבין למה,פשוט דגדג לי בידיים,לא בטוח שבכלל היתה אבנית במכונה),וממש התחרטתי,ראשית,התהליך הרבה יותר ארוך מאיך שזה נראה בסרט (אגב,מעניין למה הגברת לא פרקה את הרשת מהראש?),שנית ,יצאו לי מים ירוקים מצינורית המים החמים,שעד היום אני לא יודע אם זה סתם ירוקת,או נזק שנגרם לדוד,כל תהליך ניקוי המים הירוקים לקח כמעט שעה,ומאוד היתי מוטרד שהנה אני הולך לדפוק את המשאבה,כיוון שהשתמשתי בלא מעט מים לשטיפה.

אגב,השתמשתי במלח לימון.

אם משתמשים במים מרוככים,אז למה צריכה להיות אבנית?.


נערך בפעם אחרונה על-ידי יוסיסופר בתאריך א' 28/03/2010 23:36, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #22  נשלח: א' 28/03/2010 23:26

גלעד_אינטרפרק כתב:
יונתן, ניסית פעם להזרים 2 ליטר ברצף עם משאבה ויברציונית? תכין משאבה להחלפה מראש...


מי דיבר על משאבה וויברציונית??
לי יש חיבור ישיר ומשאבה רוטציונית.
אבל גם בזו רצוי לא לתת למנוע לעבוד ברצף כל כך הרבה זמן.
אתה רק מחזק את מה שאמרתי - שהשיטות הללו לא מומלצות.
אבל לא ענית לי בכל זאת על ענין שובר הואקום - הוא ידלוף או יאטום?

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
גלעד_אינטרפרק (גלעד מוסקוביץ)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2009
הבעות תודה: 11
מספר הודעות: 156

 #23  נשלח: ב' 29/03/2010 1:13

יונתן - לגבי שובר הלחץ אני מניח שהוא יסגר גם מלחץ המשאבה. אם אתה רוצה להיות בטוח שהוא סגור תפוס אותו עם ג'פקה בעדינות או עפ משהו אחר.

לגבי הרעיון שהיה פה של ריקון הדוד מהשובר ואקום - הבעיה העיקרית שאני רואה היא שהשובר ממוקם בחלק העליון של הדוד (מה לעשות, שם מתרכזים האדים) ואז סביר להניח שתוציא בעיקר מים נקיים יחסית. בכל מקרה תצטרך לנקז אותם לאנשהו אחרת תגרום נזק כבד לרכיבי המכונה שיתמלאו מים.

אני יכול לספר על מכונה אפילו די ידועה ומאד פופולרית בפורום השכן שהגיעה אלינו לתיקון לא מזמן. שובר הואקום ממוגם בדיוק מעד המנוע של המשאבה הוולומטרית ודאג לטפטף עליה באופן קבוע כפי הנראה. אתם יכולים רק לתאר לעצמכם את מצב הקורוזיה של המנוע, התושבות שלו וכל שאר מה שהיה שם בסביבה...


בקיצור נזילה של מים בתוך המכונה יכולה לגרום הרבה יותר נזק מתועלת. יש כאלה שיגידו שזה סוג של שכר לימוד, אחרים יגידו שחכם לא נכנס למקרים שפיקח יודע לצאת מהם...


אני אמנם משוחד אבל אני ממליץ בחום אחת לתקופה לתת את המכונה לניקוי אבן מקצועי. מי שיש לו מכונה מחוברת למים ודואג לרענן את המרכך יכול לשכוח מזה, יצא לי לראות מכונות שמורות בנות 10 שנים ויותר שעבדו עם מרכך אוטומטי שלא היה להן גרם אבנית בדוד.


חג שמח ונטול אבנית לכולכם
גלעד וצוות אינטרפרק
(1) הבעות תודה: joncafe
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #24  נשלח: ב' 29/03/2010 1:21

תודה על המידע המועיל.

בשורה התחתונה אני (שוב) מבין שזה מסובך הרבה יותר מכפי שנראה, וכנראה שבאמת עדיף לתת לאיש מקצוע לנקות אבנית.

רק הייתי שמח לו היתה דרך פשוטה לבדוק לבד אם יש אבנית, ואני מבין שגם זה לא פשוט לעשות לבד.

אגב, באנדרייה פרמיום החדשה יש פקק ניקוז בתחתית הדוד.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #25  נשלח: ב' 29/03/2010 8:49

moti_r כתב:
בשורה התחתונה אני (שוב) מבין שזה מסובך הרבה יותר מכפי שנראה, וכנראה שבאמת עדיף לתת לאיש מקצוע לנקות אבנית.

רק הייתי שמח לו היתה דרך פשוטה לבדוק לבד אם יש אבנית, ואני מבין שגם זה לא פשוט לעשות לבד.


אני עדיין חושב שאחת לשנה אפשר לעשות ניקוי כמו שהודגם בסרטון שיסיר לא מעט משקעים וכנראה גם ידחה את טיפול האבנית המקצועי בעוד כמה שנים (בהנחה שנקפיד לעבוד עם מים מרוככים) ...

moti_r כתב:
אגב, באנדרייה פרמיום החדשה יש פקק ניקוז בתחתית הדוד.


מוטי שוב החיידק מתפרץ ??? מהר לקחת תרופה ... עכשיו זה במסווה של יתרון בניקוי אבנית, מה השלב הבא בגלל צורת השקע של החשמל עדיף לשדרג ?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #26  נשלח: ב' 29/03/2010 9:03


אם אשדרג, זה לא יהיה לאנדרייה פרמיום כי היא דומה מדי לאניטה.

אחרי יום חמישי, אני רוצה אלקטרה

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
pup26 (רועי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Oct 15, 2007

מיקום: שערי תקוה
הבעות תודה: 85
מספר הודעות: 2791

 #27  נשלח: ב' 29/03/2010 9:47

אחרי יום חמישי אני רוצה אניטה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #28  נשלח: ב' 29/03/2010 10:16

אחרי יום חמישי אני רוצה את אינטרפרק...
_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #29  נשלח: ב' 29/03/2010 10:24

גלעד_אינטרפרק כתב:
יונתן - לגבי שובר הלחץ אני מניח שהוא יסגר גם מלחץ המשאבה. אם אתה רוצה להיות בטוח שהוא סגור תפוס אותו עם ג'פקה בעדינות או עפ משהו אחר.


מה שסוגר את שובר הואקום בזמן הפעולה הרגילה הוא ספיקת קיטור שזורם בלחץ דרך הפתח והחיכוך דוחף את השסתום (החלק הנייד של השובר) למעלה עד לסגירה. אלא אם יש לו "מצוף", קשה לי להאמין שזרימה איטית של מים בלחץ המשאבה תרים את השסתום.

מה שכן, כפי שכתבת, להרים אותו בהתחלה (באופן זמני) ידנית עם פלייר או ג'בקה ולחכות עד שיבנה לחץ, ואז הוא כבר יחזיק מעצמו.

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #30  נשלח: ב' 29/03/2010 11:02
Re: צודק גלעד.

[quote="יוסיסופר),שנית ,יצאו לי מים ירוקים מצינורית המים החמים,שעד היום אני לא יודע אם זה סתם ירוקת,או נזק שנגרם לדוד,.

אם משתמשים במים מרוככים,אז למה צריכה להיות אבנית?.[/quote]
קודם כל לעניין המים הירוקים, זה תמיסה של מלח נחושת שמעיד שעברת את האבנית שאולי לא הייתה שם כלל והגעת לנחושת. הנזק לא משמעותי כי זה כמה מיקרונים שנאכלו, אבל זה מעיד שפני השטח נקיים.
הסברתי פעם איך עושים זאת, ואיני מצליח לשחזר את הפוסט ההוא: מילוי הדוד בתמיסת מלח לימון אינו בעייה כי מה שנותנים לו לשתות, נכנס פנימה. הבעייה היא הריקון, וכמובן שריקון כמו שראינו בסרט אינו אפקטיבי. זה מיהול ולא ריקון, וגם אחרי 10 ריקונים של 10% נשאר לנו 0.9 בחזקת 10 35% מהמקור. הפעולה הפשוטה היא להביא את הדוד למצב רתיחה ולחץ מלא, לסגור את המתג הראשי ולפתוח את הברז. אז הלחץ של הדוד גורם לריקון, ואין עצירה עקב מילוי במים קרים. הדוד מתרוקן עד הסוף כמעט כאשר יוצא סוף הקיטור. עכשיו עניין המילוי כאשר הדוד ריק לחלוטין: אצלי אין פעולה של גוף החימום עד שהמים לא מגיעים לרמה הנכונה, ואני רואה זאת בנורה שהותקנה אצלי ע"י חיים מקדמה. זו רק מנורה לאינדיקציה, ובמכונות אלה יש בקר ששולט על הנושא ומפקח שכך יהיה. מי שמפחד, צריך לנתק את גוף החימום(למקצוענים בלבד), אבל זה לא הכרחי. יש לחזור על התרגיל עם מים רכים עוד פעמיים, הרתחה, כיבוי המתג וריקון מוחלט. במילוי האחרון אני הוספתי עשירית כפית סודה לשתיה, והמים מנטרלים כל שמץ חומצה שנותר. עוד ריקון/מילוי אחד והמכונה כמו חדשה.
בברכה
אדי
(1) הבעות תודה: arlto
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht