מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מחפש מתכון לליקר אספרסו על בסיס שמנת [פוצל]


   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
geva (גבע)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 02, 2010
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 220

 #1  נשלח: ב' 03/05/2010 18:44

עוד שאלה ברשותכם-

אני רוצה להכין ליקר אספרסו על בסיס שמנת- למישהו יש מתכון?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
uriler (אורי לרנר)
חבר כבוד
חבר כבוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 18, 2005

מיקום: חולון
הבעות תודה: 524
מספר הודעות: 10116

 #2  נשלח: ב' 03/05/2010 20:06

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

הכנתי עם וריאציות קלות עם חברים לאיזה אירוע ויצא מצוין.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #3  נשלח: ב' 03/05/2010 21:59
זו הזדמנות לפרוע חוב ישן

התהליך מצריך: 250 סמ"ק אלכהול 96% , 200 גרם קפה קלוי, 120 גרם סוכר, מיכל שמנת מתוקה.
התהליך: משרים 100 גרם פולי קפה ב200 סמ"ק כהל, בצנצנת אטומה ובחושך. שוכחים לשבועיים, רק מנערים מדי פעם. לאחר שבועיים מסננים את הכוהל לבקבוק, ומשלימים ל-200 סמ"ק. מ-100 גרם קפה הנוספים חולטים 7 מנות אספרסו כפול, וממיסים בהם את הסוכר. מערבבים את הקפה והכהל, ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה. התהליך הסתיים, ניתן להשלים לליטר עם מעט חלב, אם האספרסו יצאו לכם קצרים מדי. הליקר טעים כבר בשלב זה, אך אחרי שבוע טעמו משתפר עוד. את הפולים הרוויים באלכהול, ניתן לצפות בשוקולד, אחרי טימפור כמובן....מני...
הפולים נשארים פריכים כיוון שהכהל לא מכיל מים. שימוש בוודקה במקום כהל נקי, פוגם בפולים, והם ראויים לפח הליקר יוצא טעים מאוד גם באופציה זו.
תיהנו
אדי


ליקר קפה במפגש איפוס כוונות

פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #4  נשלח: ב' 03/05/2010 22:02
הליקר צריך להשמר במקרר

אל תשכחו, מוצרי חלב....בקירור.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 281
מספר הודעות: 4073

 #5  נשלח: ב' 03/05/2010 22:23

וראוי לציין שזה ליקר קפה שעולה על כל המסחריים בשוק בקלות....
פרופיל | שלח הודעה | חפש
geva (גבע)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 02, 2010
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 220

 #6  נשלח: ג' 04/05/2010 12:44

תודה רבה!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #7  נשלח: ג' 04/05/2010 14:17

כן זה היה ממש טוב
תודה רבה

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
uriler (אורי לרנר)
חבר כבוד
חבר כבוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 18, 2005

מיקום: חולון
הבעות תודה: 524
מספר הודעות: 10116

 #8  נשלח: א' 14/08/2011 12:20

מקפיץ שרשור ישן עם שאלה ל coffeeaddict -
התחלתי להכין את הליקר לפי המתכון שלך.
אתה ממליץ על שמנת 15% או 30% ומעלה?

תודה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #9  נשלח: ד' 17/08/2011 5:07

שמנת עמידה רגילה של תנובה, לדעתי זה 30%. ברור לך שזה מכיל את אבות המזון העקריים:
אלכהול, קפאין, שומן ופחמימות.
בברכה
אדי
פרופיל | שלח הודעה | חפש
uriler (אורי לרנר)
חבר כבוד
חבר כבוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 18, 2005

מיקום: חולון
הבעות תודה: 524
מספר הודעות: 10116

 #10  נשלח: ד' 17/08/2011 10:21

תודה אדי.

כן, ברור לי

אני מכין כמות כפולה, מתכנן לקפוץ לשוק בירושלים לקנות בקבוקונים ולחלק למשפחה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #11  נשלח: ה' 01/09/2011 12:29

יש מתכון ויש מדריך מצולם:
http://www.htcafe.co.il/article02809

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht