מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



כיול מטחנה חדשה


עמוד 2 מתוך 2
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #16  נשלח: ו' 07/05/2010 5:23

קודם כל, תתחדש על המטחנה. אחלה בחירה, ושכחתי לברך מוקדם יותר בשרשור

thedoctor כתב:
הבעיה היא שבדחיסה חזקה יותר - גם עם טחינה גסה יותר אני מקבל חליטה פחות טובה (זרימה מאוד מהירה או קפה שרוף).


זה ממש לא ברור לי. בלליט אתה יכול לשלוט בצורה אולטימטיבית בעובי הטחינה. מה קורה כשאתה מסובב ממש מעט את הבורג לכיוון הגס יותר, ודוחס הכי חזק שאתה יכול? הרי זה אמור לתקוע לגמרי את המכונה. לא יכול להיות שתהיה זרימה כ"כ מהירה.

thedoctor כתב:
אגב 2- יש לי עכשיו המון (יותר מדי) קפה - בינתיים שמתי את כל השקיות בקופסת וואקום ובמזווה, זה טוב? עדיף לשמור בקירור/במקפיא? יש דרך אחרת?


אנשים מדווחים שאין בעיה להכניס למקפיא, אבל כשמוציאים אסור לפתוח את השקית עד שהפולים חוזרים לטמפ' החדר, אחרת הלחות תהרוס אותם. תוודא שהשקית שאתה מכניס למקפיא היא אטומה לגמרי (בשקיות של קפה יש בד"כ שסתום קטן למעלה, בצורה של עיגול עם חריר במרכזו).

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 1078

 #17  נשלח: ו' 07/05/2010 22:29

לפני כמה שנים חנה ביתית , נמוקס אם אני לא טועה בשם וגם לי הייתה בעיה של חליטה.
התברר שאפילו הגבול התחתון של הסטופר של המטחנה היה קבוע על טחינה גסה מדי על אף שלא כל כך פשוט להבחין בזה.
אצלי זו הייתה הבעיה ולאחר כיוון מחדש של מיקום הסטופר זה נפתר.
מקווה שעזרתי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 23, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 122

 #18  נשלח: שבת 08/05/2010 1:20

תודה על הברכות מוטי - אני מרוצה עד הגג. היא קצת יותר מלכלכת ממה שחשבתי אבל ההבדל בקפה פשוט לא נתפס - תענוג.

ציטוט:
זה ממש לא ברור לי. בלליט אתה יכול לשלוט בצורה אולטימטיבית בעובי הטחינה. מה קורה כשאתה מסובב ממש מעט את הבורג לכיוון הגס יותר, ודוחס הכי חזק שאתה יכול? הרי זה אמור לתקוע לגמרי את המכונה. לא יכול להיות שתהיה זרימה כ"כ מהירה.

אני עוד משחק עם זה - אבל בגדול יש התקדמות, כבר הצלחתי לתקוע לגמרי את המכונה (פעם אחת אפילו כשלא נעלתי את ה-PF חזק אז אפילו השתחררו קיטור ונוזלים מהצד).
והצלחתי להגיע לזרימה יחסית דקה של כ-15 עד 20 שניות. כנראה עוד צריך לשחק עם כמות הקפה ועם עובי הטחינה. אמנם יוצא כבר קפה לא רע לרוב, אבל אני עדיין לא שם (נו, אבל זה חלק מהכיף ).

ציטוט:
אנשים מדווחים שאין בעיה להכניס למקפיא, אבל כשמוציאים אסור לפתוח את השקית עד שהפולים חוזרים לטמפ' החדר, אחרת הלחות תהרוס אותם. תוודא שהשקית שאתה מכניס למקפיא היא אטומה לגמרי

1. יש יתרון ללהכניס למקפיא? כלומר - הם ישרדו יותר זמן ככה?
2. אני מכניס אותם לשקית ומקפל כמה פעמים ושם גומיה חזקה, את זה מכניס לשקית זיפ-לוק ואת זה לקופסת וואקום. אני מקווה שזה מספיק...

ציטוט:
התברר שאפילו הגבול התחתון של הסטופר של המטחנה היה קבוע על טחינה גסה מדי על אף שלא כל כך פשוט להבחין בזה.
אצלי זו הייתה הבעיה ולאחר כיוון מחדש של מיקום הסטופר זה נפתר.

כנראה אני פשוט לא טחנתי דק מספיק - באיזשהו שלב "השתוללתי" איזה 5 סיבובים לכיוון הדק, החלטתי להגיע לגבול התחתון ולעלות משם. המכונה נתקעה לגמרי - ואני לא חושב שאפילו התקרבתי לנמוך ביותר. תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #19  נשלח: שבת 08/05/2010 7:09

thedoctor כתב:
1. יש יתרון ללהכניס למקפיא? כלומר - הם ישרדו יותר זמן ככה?
2. אני מכניס אותם לשקית ומקפל כמה פעמים ושם גומיה חזקה, את זה מכניס לשקית זיפ-לוק ואת זה לקופסת וואקום. אני מקווה שזה מספיק...


כן, במקפיא הם שורדים הרבה יותר זמן משלוש סיבות עיקריות:
- קודם כל, הם מוקפאים, כך שההתיישנות ושינויים כימיים נעצרים או לפחות מואטים מאוד
- תחלופת האויר/חמצן במקפיא נמוכה מאוד כי הוא אטום הרבה יותר מארון ובקושי פותחים אותו
- יש במקפיא חושך מוחלט, וזה גם חשוב לשמירה על טריות הפולים

נראה לי שעם הצורה שבה אתה סוגר אותם, באמת שאין מה לדאוג

רק זכור שכשמוציאים - ממתינים כמה שעות עד שהפולים חוזרים לטמפ' החדר ורק אז מוציאים מהשקיות.


לגבי ענייני הקפה - נסה לשמור כל הזמן על כל הפרמטרים זהים, למעט פרמטר אחד שאיתו אתה משחק. גם אם זה אומר לשקול את הקפה, כדי לוודא חזרתיות בכמות, ולדחוס הכי חזק/חלש/עד לנקודה מסויימת כדי לוודא שאתה דוחס קבוע. תתחיל מלשחק רק עם עובי הטחינה, בדיוק כמו שאתה עושה.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht