מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



הצעת חוק - חוק הקפה


עמוד 3 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 
   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #31  נשלח: ד' 26/05/2010 11:22

אני עדיין מאמין לפרסום של יתרון הטריניטרון...CRT לנצח (או עד שיתקלקל).
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eg99
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 24, 2006

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 58
מספר הודעות: 2999

 #32  נשלח: ד' 26/05/2010 12:26

שוב אני מקלקל את תמימות הדעים

טעמתי גם טעמתי קפה משובח וטרי, ואני מודה - נהנתי עד מאד.
אבל האם ה"טקס", הטרחה, חוסר היציבות חשובים לי עד כדי כך?
לי לא.

אם ניתן ציונים לרגע (כמו שמקובל בענף היין), אז יש מי שלא יכול לשתות יין "בינוני" (אני לא מדבר על יינות מאד פשוטים ולא טובים - ציון מתחת ל 80, אפילו לא על פשוטים וסבירים לשתיה לא מחייבת 85-80, כמו בפיקניק. אני מדבר על בינונייים 85 עד 89).
ויש מי שמבדיל בין יינות טובים (90) למצויינים (93) ליחודיים (96).
אבל כמו ביין, גם בקפה, יש לזה מחיר.
בקפה - בהתעסקות, ברמה הלא תמיד אחידה וכו.

אני מאלה שיכולים להנות מקפה משובח, אולי אפילו לזהות שהוא כזה.
אבל לשתיה יומיומית בבית או במשרד, כשלרוב הקפה אפילו לא מרכז העניין, אלא חלק משגרת היום - אז אני מסתפק בטוב, ולא חייב מצויין או יחודי.
מצאתי לי "זן" ו"מותג" שאני מצליח להגיע איתו לרמה בינונית, אולי למעלה מזה.
הוא לא עושה "וואו" לאף אחד, אבל הוא בעיקר "יציב". אפשר לשתות אותו שוב ושוב ושוב והוא לא נמאס, ואין איתו נפילות. וכל כך פשוט להכין - לחיצה וזהו. ותחזוקה מאד נמוכה.

קצת כמו רמקולים סבירים ומאוזנים. לא עושים "וואו", אבל אפשר לשמוע בהם עוד ועוד בלי שיפריע או ימאס מהסאונד שלהם.

קצת כמו עם המסך בפינת הילדים או במטבח.
לא מדהימים, לא לראות בהם סרט ב FHD, אבל בהחלט לראות חדשות, סדרה או אודישנים של כוכב נולד

מה אני מנסה להגיד?
שביומיום לא חייבים שלמות כל הזמן. רק לפעמים. רק עיניין של סדרי עדיפויות.

_________________
ערן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #33  נשלח: ד' 26/05/2010 12:49

אם הבנתי נכון אז אתה אומר מה שאנחנו גם אומרים - מי שרוצה להקצין בכיוון מסוים רוצה את הכי טוב (וגם מוכן לשלם). אבל כשזה לא כזה טוב כבר אתה לא מוכן לשלם (בהקצנה על מה שבראש סדר העדיפות שלך).
לא מאמין שיש מי שמקצין בהכל - אולי ביל גייטס יכול.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eg99
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 24, 2006

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 58
מספר הודעות: 2999

 #34  נשלח: ד' 26/05/2010 14:20

זה בערך מה שאני אומר.

כשאתה רושם "כשזה לא כזה טוב" -

אם אתה מתכוון טוב=איכות, אז אני אומר - הקצנה (מקסימום) של איכות לא מספיק חשובה לי (אישי לגמרי).
אם "טוב" = שקלול של המכלול - איכות, מאמץ, יציבות, זמן וכו - אז המילה המתאימה לי היא אופטימום ולא מקסימום.

ההרגשה שלי היא שהדעה הרווחת בין המומחים (המאד גדולים לדעתי ) בפורום היא שאיכות היא הדבר הכי חשוב, אולי היחיד החשוב.
ניסיתי להביא דעה אחרת משהו, שגורסת שאפשר להגיע "די גבוה" עם (כמו שניסחת יפה) פשרות סבירות.

_________________
ערן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #35  נשלח: ד' 26/05/2010 17:36

הענין הוא שלמה שאתה קורא פשרה, אנחנו קוראים תענוג...הכנת קפה היא לא עול מבחינתי, גם לא קלייתו, ההיפך. נכון שזה סוג של שריטה.
אגב אנחנו טוענים שבכמעט כל סכום אפשר לקבל ציוד שייתן לך קפה עילאי. אפילו בארץ. אבל מה לעשות, תהליך ההכנה לא אוטומטי (כי קפה הוא חומר גלם אורגני, וקשה לבצע עליו תהליך חזרתי)

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
cape
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 26, 2010
מספר הודעות: 2

 #36  נשלח: ד' 26/05/2010 20:15

אני עבדתי פעם בתחום הקפה והיינו מסמנים ביום הקלייה את תאריך הקלייה.יש חברות שנותנות תאריכי תפוגה לשנתיים שלוש וזה ממש מוגזם.קפה אמור להגיע ללקוח במקרה הגרוע שבוע שבועיים אחרישנקלה,עדיף כמובן לפני.
אני מתחיל להרגיש את ההתיישנות של הקפה אחרי שבועיים פלוס מיום הקלייה וזה מבאס אותי לשתות קפה כזה.כן אני יודע שזה נשמע שחצני וכל מה שאני שותה בבתי קפה הם במקרה הטוב שלושה שבועות אחרי הקלייה ולכן אני משתדל לקנות קפה בכמות קטנה ושיהיה טרי טרי.קפה מיובא אני לא יכול לשתות.כן יש לי בעיות אני יודע...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #37  נשלח: ה' 27/05/2010 0:19

אתה בסדר גמור! הבעיה היא עם כל האחרים
עודד מישהו נזכר בבדיחה על דוד לוי שנוסע הפוך באיילון?

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht