מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



קפה מאיטליה - מישהו מכיר?


עמוד 3 מתוך 4
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2010
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 357

 #31  נשלח: ד' 27/10/2010 10:07

"קפה טוב מאד " הוא עדיין עניין סובייקטיבי. אצל רוני אתה מקבל קפה טרי מאד, ואתה גם יכול להרכיב לך תערובת כרצונך. אז איפה הקאטש? הקאטש הוא בדרגת הקלייה. אני למשל, מעדיף קפה כהה יותר, כמו מאורו למשל. זה משהו שלא תוכל לקבל אצל רוני. מאידך, בשיקול עלות מול איכות, אני חושב שרוני לוקח בגדול. מאידך אם היית מציע לי קילו מאורו ב-70-75 ש"ח לא הייתי מתלבט...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #32  נשלח: ד' 27/10/2010 14:11

די ברור שלוואצה למשל יותר טוב מקפה רות גם בקפה הירוק וגם בקלייה - זה עדיין לא מסביר למה הוא עולה פי 3 או פי 4 כמעט.
זה פשוט גזל של המשווק - קטע של אני יותר טוב אז אין לך ברירה...
לא קניתי לוואצה בארץ כבר שנתיים.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
alogobi (אורי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 03, 2010
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 340

 #33  נשלח: ד' 27/10/2010 14:18

כמה מכם קונים קפה קלוי מרוני? בטח לא הרבה מכם שמחזיקים מכונת קליה בבית.
אגב, רוני אמר לי שבתוך השקית האטומה, הקפה אמור להשאר טרי למשך שנה. גם אם זו הגזמה, האם אכן הקפה שומר על הטריות שלו למשך כמה חודשים טובים? כי אז אלה חדשות לא רעות בכלל..
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #34  נשלח: ד' 27/10/2010 14:38

גג חודשיים. קפה לא מחזיק שנה גם במקפיא (אולי בחלל החיצון כן)
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
alogobi (אורי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 03, 2010
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 340

 #35  נשלח: ד' 27/10/2010 15:28

דבוטאנט כתב:
גג חודשיים. קפה לא מחזיק שנה גם במקפיא (אולי בחלל החיצון כן)


תזהר שלא יעלה למישהו בפורום רעיון לקנות איזה מתקן מנאס"א.. יש פה חבר'ה שעוד מסוגלים לזה..
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2010
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 357

 #36  נשלח: ד' 27/10/2010 16:00

אני לא כל-כך מסכים עם ההצהרה. אני החזקתי מאורו סגור באריזה המקורית כשלושה חודשים (ומי יודע כמה זמן חלף בטרם רכשתי אותו) וטעמו לא נפגע.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 193
מספר הודעות: 2211

 #37  נשלח: ד' 27/10/2010 18:44

alogobi כתב:
יוסיסופר כתב:
אלכס.
....אני פשוט נגד "השחיטה"של רוב בתי הקליה והיבואנים בארץ.

הבחור שפתח את השרשור,רצה חוות דעת על הקפה,ומה שאני ראיתי זה את המדבקה של המחיר,3.99 ו-7.99 אירו לחצי ק'ג קפה שאין לי ספק שהוא מעולה,80 ש'ח לק'ג קפה באיטליה זה הגון והוגן (למרות שיש גם קפה הרבה יותר זול שם),120-160 ש'ח ויותר לק'ג,זה סותר כל הגיון כלכלי,וזה אפילו לא עונה על חוק הביקוש והיצע,פשוט יש פראיירים שקונים,אז יש גם שרלטנים שמוכרים,ואלו הם מעטים,ואין לי ספק שהם היו מוכרים הרבה יותר אם הם היו מוכרים במחירים שפויים יותר,ואז רמת הרווח שלהם היתה מתאזנת ואפילו גדלה ביחס למכירה קטנה במחיר גבוה.

.


שאלה קצת "רגישה": הרי רוני מקפה רות מוכר את הקפה שלו ב-70 ש"ח לקילו(ועומד למכור ב-75 ש"ח).. ללא ספק מחיר שווה לכל כיס. על כן עולה השאלה האם המחיר הזול הזה מעיד במשהו על טיב הקפה?
כמו שאמרתי זו שאלה קצת לא נעימה כי מדובר בלתת חוות דעת על מישהו ספציפי שממה שהבנתי חברי הפורום מכירים ומעריכים אותו.
אם התשובה תהיה שהקפה של רוני הוא קפה טוב מאוד, אז אני לא מבין על מה המהומה בשרשור הזה כשאין ספק ש-70 ש"ח לקילו זה מחיר מצוין. זה כמובן לא חל על בתי קפה שמוכרים את הקפה שלהם בטווח של 150-200 ש"ח לקילו


אני מכיר בית קליה שמוכר קפה "לאספרסו" ב-40 ש'ח לק'ג,אחרים קונים אותו לטחינה של קפה שחור,מסתבר שהתערובת מכילה 50% אינדייאן צ'רי ו-50% קולומביה סופרימו,ויש רבים שקונים את התערובת הזאת ואפילו נהנים.

אני מקבל שתערובת עם זנים איכותיים צריכה לעלות יותר,ואין לי ספק שהתערובות שמיובאות ברובן הן מצויינות,אבל שאלתי הפשוטה היא,למה באיטליה 1 ק'ג קפה קלוי איכותי עולה 10 יורו,ובארץ פי- 3 ?,הבעיה הזאת קיימת גם בבתי קליה מקומיים שמעיזים לגזול 180 ש'ח לק'ג ויותר.

אני מצהיר כאן,שאם מאורו ודנסי ימכרו בארץ את הקפה ב-15 יורו ,אני מפסיק לקלות ומייד,וקונה רק קפה מיבוא.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #38  נשלח: ד' 27/10/2010 19:24

אלכס, אנחנו בתור צרכנים מנסים להבין את פער המחירים המוטרף על מוצר ללא מכס. אתה טוען שאנחנו מתיימרים להבין - מסכים איתך שזה מגוחך, אבל השורה הסופית מפריעה לנו מאוד. אתה כמובן מוזמן להסביר, בלי להכנס לעניינים אישיים כמובן, מה המודל הכלכלי?
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 221

 #39  נשלח: ה' 28/10/2010 8:53

מהיום שנחשפתי לכמות האנשים שמכירים את התחום ושותים אספרסו בבית הבנתי שיש המון מקום להשלמת פערי מידע.

לראייתי, בזה אנו עוסקים, בהסברים ובהחדרת המודעות לאספרסו והדרכים לשתות אותו בבית, בין אם במקינטה או מכונה ומטחנה או מערכת סגורה של פודים/קפסולות וזאת לא יותר שאלה של מחיר מאשר אנשים שקונים לחם לבן מול לחם מלא עם דגנים.

כשאני אומר "אנו", אני מתכוון לאנשים מהתחום, כולל פרוסיומרים למיניהם השונים.

לראיה, פעילות מכירת המכונות בתחנות דלק לאחרונה, או שיווק מכונות באמצעות קמפיין עם קלוני ומלקוביץ', בסופו של יום מצביעים על כך שעדיין יש הרבה מאוד אנשים ששותים קפה אחרת משמבקרי הפורום הזה שותים והשאיפה הראשונה צריכה להיות לקרב אנשים לתחום ולהפוך אותו לנגיש ומובן.

אני לא יכול להסביר לך מודל עסקי של תחום המתעסק עם הסחורה השנייה הנסחרת ביותר בעולם אחרי נפט, יותר משאתה יכול להסביר לי את נבכי לבו של סטיב ג'ובס או וורן באפט, אף שיהיו אנשים שיטענו לכל הידע הזה ואף ינסו למכור לך אותו, מן הסתם.

אף חברה לא כועסת על לקוחותיה או מבקרת אותם על כך שהם לא קונים ממנה, או מבקשת שישלמו יותר על המוצרים בטענה ש"יש לכם הרבה כסף, תנו לנו עוד קצת".

אני מבקש שנסיים את הדיון הזה כאן, אני חושב שזה ממצה את גישת "מפגש צרכנים-עוסקים בתחום" שטוב שקיימת כאן בפורום, על אף כל חסרונותיה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #40  נשלח: ה' 28/10/2010 14:31

אצלי זה זה פשוט יותר - הקפה עולה יותר כי המשווקים נותנים ציוד חינם לבעלי עסקים - זה מה שהמשווקים בעצמם אומרים!
כל בעל עסק שמוכר קפה ממתוג אומר לך שהוא קונה רק קפה ולא משלם על כלום מעבר.
זה המודל הכלכלי ואף אחד פה לא מנחש - זה ידוע.
לא כולם מוכרים קפה קלוי באזור ה 200 ש"ח - סאן ג'וסטו עולה 100 ש"ח עד 120 ש"ח.
לה פבוריטה מוכרים טזורו זהב של אווה בפחות מ 100 ש"ח.
אם רוצים אז אפשר למכור קפה איכותי בזול גם בארץ.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #41  נשלח: ה' 28/10/2010 20:44

סאן-ג'וסטו הוא דוגמה מצויינת לקפה איטלקי מיובא מצויין במחיר הוגן (רק כפול מהמחיר בארץ המוצא...). גם קדמה, קפה עולה, קפה בוטיק, קופיטיים, כולם סביב המאה שח לקילו לקפה מצוין. ויסלחו לי מי ששכחתי להזכיר.
אלכס, מה כל המסתוריות פה, לא כל כך הבנתי

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 933

 #42  נשלח: ה' 28/10/2010 23:27

יש לי שאלה לגבי קופיטיים,
ראיתי שהחד-זניים שלהם עולים בין 140 ל-180 ש"ח לקילו (פפואה-גינאה, ברזיל סנטוס, קוסטה-ריקה, גואטמלה, קניה).
זה נראה לי די יקר או שהזנים האלה באמת הרבה יותר יקרים מאחרים?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 83
מספר הודעות: 1087

 #43  נשלח: ו' 29/10/2010 0:12

הדבר מאוד פשוט, סוחרים מכוונים תמיד למחיר שימקסם את הרווחים שלהם.
יבואני הקפה הגיעו למסקנה שלשוק הפרטי כדאי להם למכור במחירים גבוהים מפני שנפח השוק הזה קטן, ועיקר ההכנסות שלהם נובעות מהשוק הקמעונאי (בתי קפה, בתי מלון, תחנות דלק, קפיטריות במקומות עבודה ועוד).
יכול להיות שמבחינתם הם צודקים, יכול להיות שלא, מה שבטוח זה שמדובר בדבר עסקי נטו ללא שום צדק או מוסר.
גם אם יחליטו להוריד את המחיר ב-30 אחוז, אף אחד מהם לא ימכור בהפסד אבל אולי בסיכום הכללי הם ירוויחו פחות.
הבעיה היא בעיקר איתנו הצרכנים שממשיכים לקנות במחירים מופקעים ומאפשרים למחירי הקפה להישאר כמו שהם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eg99
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 24, 2006

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 58
מספר הודעות: 2999

 #44  נשלח: ו' 29/10/2010 7:17

ציטוט:
הבעיה היא בעיקר איתנו הצרכנים שממשיכים לקנות במחירים מופקעים ומאפשרים למחירי הקפה להישאר כמו שהם.

הבעיה היא שאנחנו, הצרכנים של המוצר הזה, מעטים מאד. מעטים מדי.
אם פז צודקת בהערכותיה, "העם" - קרי הרבה מאד לקוחות - מוכן לשלם על קפסולות, אבל לא רוצה להתעסק עם פולים.
כל עוד אין הרבה לקוחות, אין אינטרס כלכלי מספיק חזק לקיים תחרות, ולכן המחיר גבוה.

לכל מי שמלין על כך ש"לא סופרים אותנו", ואנחנו משלמים על המחיר הזול של השוק הקמעונאי (אם להשתמש במונח של detailer) - גם מבנה העלויות אחר לגמרי.
5 אנשים עם טנדרים יכולים לספק תצרוכת קפה קמעונאית של חצי מדינה.
בשביל למכור ל 20 (או אפילו 2000) המשוגעים שצורכים קפה בפולים, צריך להחזיק מערך שלם, שעולה הרבה כסף.
לכן החשבון של מוכרי הקפה למיניהם הוא לא רק "פי כמה מבחו"ל", אלא גם מה עלויות המכירה, ומה הרווח השולי שלהם מהעניין.

וכמו שהזכרתי קודם - 2-3 צרכני קפה כבדים כמו בפורום שיתארגנו יחד - יצרכו כמות של בית קפה קטן ויקבלו כנראה מחיר קמעונאי של בית קפה.
מנסיון.

_________________
ערן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2007
הבעות תודה: 83
מספר הודעות: 1087

 #45  נשלח: ו' 29/10/2010 12:37

eg99
אם 2-3 צרכני קפה כבדים יצרכו כמות של בית קפה קטן יוכלו לקרות שני דברים:
או שהם ימותו מהר מאוד מלחץ דם גבוה.
או שבית הקפה הזה יפשוט את הרגל מהר מאוד.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht