מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



כוונון מידת הטחינה ב-Ascaso i-mini


עמוד 5 מתוך 5
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
udi610 (אודי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2010

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 101

 #61  נשלח: שבת 15/01/2011 19:00

eliel1010 כתב:
תנסה לדחוס קצת יותר קפה בסלסלה ולראות אם יש הבדלים בזרימה-אני מתכוון בטחינה שהמכונה נחנקה.
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?

חיובי - זה בורג רציף וניתן לסובבו בכל מידה. זה הייתרון במטחנה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
udi610 (אודי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2010

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 101

 #62  נשלח: שבת 15/01/2011 19:02

moti_r כתב:
מצטרף להמלצה לשים עוד קפה. בתמונה הראשונה רואים שבהחלט יש מקום לעוד קפה.
שים עוד קפה, אבל אל תדחס יותר חזק כי המכונה תסתם. עוד קפה - ודחיסה זהה.

מוטי - מעבר למה ששמתי כבר הכף אינה נסגרת כ"כ ונוזל מהצדדים. אולי ניתן עוד טפה אבל בצילום זה היה נראה כבר מאוד דומה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #63  נשלח: שבת 15/01/2011 19:08

אז אני כבר באמת לא יודע מה לומר.

צריך לחזור ולבדוק את כל הפרמטרים האפשריים:
- נסה קפה אחר
- נסה מטחנה אחרת
- נסה מכונה אחרת
- נסה בריסטה אחר

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
udi610 (אודי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2010

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 101

 #64  נשלח: שבת 15/01/2011 19:25

moti_r כתב:
אז אני כבר באמת לא יודע מה לומר.

צריך לחזור ולבדוק את כל הפרמטרים האפשריים:
- נסה קפה אחר
- נסה מטחנה אחרת
- נסה מכונה אחרת
- נסה בריסטה אחר

אל דאגה, המצב לא כזה גרוע - לפחות הקפה יוצא טעים, ובינתיים זה רק משתפר. מכונות כבר לא אחליף אבל קפה כן.
תודה בכל מקרה לכולם - אעדכן אתכם בסופ"ש הבא. במהלך השבוע אבקר אולי ב-coffee express ליד עזריאלי ואקנה אולי קפה בוסה ערביקה. הייתי מנסה לוואצה לו יכלתי לקנות עד רבע קילו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1553

 #65  נשלח: שבת 15/01/2011 19:36

udi610 כתב:
eliel1010 כתב:
תנסה לדחוס קצת יותר קפה בסלסלה ולראות אם יש הבדלים בזרימה-אני מתכוון בטחינה שהמכונה נחנקה.
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?

חיובי - זה בורג רציף וניתן לסובבו בכל מידה. זה הייתרון במטחנה.


רשמת שהמכונה נסתמה אחרי סיבוב שלם שעשית,
תסובב חצי סיבוב שים עוד קפה תדחוס חזק ואני בטוח שזה יפתור את
הבעיה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
udi610 (אודי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2010

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 101

 #66  נשלח: שבת 15/01/2011 19:42

eliel1010 כתב:
udi610 כתב:
eliel1010 כתב:
תנסה לדחוס קצת יותר קפה בסלסלה ולראות אם יש הבדלים בזרימה-אני מתכוון בטחינה שהמכונה נחנקה.
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?

חיובי - זה בורג רציף וניתן לסובבו בכל מידה. זה הייתרון במטחנה.


רשמתה שהמכונה נסתמה אחרי סיבוב שלם שעשיתה,
תסובב חצי סיבוב שים עוד קפה תדחוס חזק ואני בטוח שה יפתור את
הבעיה


ברור - אנסה לכוונן בצורה מיטבית - דיווח בסופ"ש הבא אם משהו ישתנה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
udi610 (אודי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2010

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 101

 #67  נשלח: ו' 21/01/2011 14:03
עדכון

הבטחתי עדכון ובכן -
קודם כל החלפתי פולי קפה (בוסה ערביקה - על כך בשרשור נפרד) והכוונון הקודם (אוא טזורו - פשוט נגמר) נתן טחינה עדינה שסתמה את המכונה, אז שחררתי וקבלתי קפה סביר מאוד למרות שהנקודה האופטימלית נותנת מעל 5 שניות המתנה, טפטוף שחור וא"כ זרימה איטית של חום שבהדרגה נעשה בהיר (קרמה וא"כ דלוח) יותר ויותר. טחינה חזקה יותר סותמת וחלשה יותר מקצרת מדי את הזמן ואת הקפה הטוב.
אז כאמור זה סביר אך איני מבין מדוע איני יכול לקבל 5 שניות של זרם כהה מאוד כמו שאני מכיר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #68  נשלח: ו' 21/01/2011 15:08

למרות שלא אהבת קליות מקומיות טובות בהחלט (אווה,אמיגו) מומלצות תערובות של קפה בוטיק והוא גם עושה משלוחים.טרי וטוב.תנסה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1553

 #69  נשלח: ו' 21/01/2011 15:15
Re: עדכון

udi610 כתב:
הבטחתי עדכון ובכן -
קודם כל החלפתי פולי קפה (בוסה ערביקה - על כך בשרשור נפרד) והכוונון הקודם (אוא טזורו - פשוט נגמר) נתן טחינה עדינה שסתמה את המכונה, אז שחררתי וקבלתי קפה סביר מאוד למרות שהנקודה האופטימלית נותנת מעל 5 שניות המתנה, טפטוף שחור וא"כ זרימה איטית של חום שבהדרגה נעשה בהיר (קרמה וא"כ דלוח) יותר ויותר. טחינה חזקה יותר סותמת וחלשה יותר מקצרת מדי את הזמן ואת הקפה הטוב.
אז כאמור זה סביר אך איני מבין מדוע איני יכול לקבל 5 שניות של זרם כהה מאוד כמו שאני מכיר.


אתה חולט עם סלסלה כפולה?
5 שניות המתנה עד לטפטוף ראשון, זה מעולה ולאחר מכאן עוד כ 5 שניות של טפטוף מתגבר ואז זרם אחיד ודק= אחלה אפסרסו, תחלוט אותו בסלסלה כפולה ותעצור ברגע שמתחיל הבלונד, אפילו אם זו לא הכמות כפי שרשומה "בספר"
ואז תטעם, לא צריך צריך סוכר לא צריך לחכות שיתקרר לא צריך לחכות שהקרמה תתפוגג, ישר לטעום- ואז תחזור לספר מה טעמתה
ותעלה סרטון ואז באמת נוכל לתת ביקורת אפקטיבית
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht