מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



[פוצל] דיון על כללים החלים על "עוסקים בתחום" בפורומי קפה


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #1  נשלח: א' 23/01/2011 18:50

baristaman, אני מצטער לקלקל את הכיף, אבל אתה עוסק בתחום ואני מבקש שתנסה לשמור על הקו הזה.

כל הדיון הזה של עזרה בבחירת מטחנה הוא נחמד ואני מאוד שמח שמייעצים לך, אבל קיים כאן קו דק בין קבלת עזרה לקבלת החלטות שלך, שכעוסק בתחום אסור לך לספר עליה. אני יודע שזה לא כיף ולא נעים, אבל מה יקרה אם מחר יעלה כאן מישהו בעל חנות, עם אינטרסים לדחוף מותג מסוים, שיבקש עזרה בבחירת מטחנה ובסוף יספר לכולם שהוא בחר במותג X כי הוא הכי טוב לדעתו, כשברור שהוא מונע משיקולים מסחריים?

אז בבקשה - לעצור את הדיון הזה כאן.

תודה.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 14, 2011
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 48

 #2  נשלח: ו' 28/01/2011 12:06

מוטי- אוקיי, הבנתי אותך אני אפסיק את הדיון בנושא.
לצערי קשה לי לראות את הדברים בצורה שאתה רואה אותם כי אני מתייחס לדיון כלקוח שמנסה לקבל עזרה מאנשים נטולי אינטרסים- ולא כמישהו שמנסה למכור מוצר כלשהו.... האם למטרות אלה עלי לפתוח שם משתמש חדש ללא תגית עסקן?
אל תשכח שאני אוהב קפה ומתעניין בתחום כל חיי ולעומת זאת עובד בחנות סה"כ חודשיים-שלושה....

 הודעה מבעל עניין (הוסף על ידי מנהל): 
נערך על ידי moti_r: הודעה מסחרית מעוסק בתחום.


יונתן- דיברתי עם שאול, הוא מוסר לך דש חם ומאשר את דעתי שאתה תותח (מסתבר שאתה וירטואוז רציני ) בכ"ז, הוא לא מתכוון להצטרף בקרוב בגלל הכוויות בפורומים קודמים אותן ציינת
לסיכום- תודה לכל מי שנתן מדיעותיו וידיעותיו לדיון, עזרתם לי המון, אני מקווה שבעתיד אוכל לעזור כמוכם לשאר החברה בפורום
(1) הבעות תודה: joncafe
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #3  נשלח: ו' 28/01/2011 12:52

ערכתי את ההודעה שלך, כי שוב התייחסת למותגים ספציפיים והעדפות שלך לגביהם.

אני מבין שאתה שואל כמשתמש תמים שרוצה עזרה, אני מאמין לך, אבל זה לא משנה - כל זמן שאתה עובד בחנות, אתה מוגדר כעוסק בתחום ויש לך אינטרסים ברורים. אל תפתח משתמש נוסף, כי זה אסור באיסור חמור. קשה לי להבין למה זה לא ברור לך.

לגבי שאול מאמיגו - אחת הסיבות לכך שהוא נכווה בפורומים אחרים היא בדיוק ההתנהגות שאני מנסה למנוע בכך שאני חוסם אותך מאפשרות לכתוב חוו"ד על מותגים ספציפיים. אני מקווה שאתה מבין.

מצטער שאני קשוח כאן, אבל אין לי ברירה. זה לטובת הפורום ובמיוחד לטובת העוסקים בתחום שנמצאים בו.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 14, 2011
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 48

 #4  נשלח: ו' 28/01/2011 13:47

בסדר גמור מוטי, אתה מנהל הפורום ואני לא מתכון להתוכח איתך- כנראה שייקח לי זמן לתרגל את עניין ההמלצות אבל אני אעשה כמיטב יכולתי, אני מקווה שלא תאלץ לערוך אותי להבא...
לגבי שאול אני לא מתכון להגיב כי אני לא יודע מה היה בעבר ומה הוא מתכוון לעשות בעתיד- רק עדכנתי את יונתן במה שהוא אמר לי.
שיהיה אחלה סופש עם אחלה קפה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #5  נשלח: ו' 28/01/2011 14:08

מוטי, אתה הורג אותי מסקרנות כל פעם שאתה עורך, אם לא אכפת לך תשלך לי כל פעם את הטקסט המקורי במייל, אני אפילו מוכן לתגמל אותך ב"בצע קפה" ישירות לתא הדואר שלך
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #6  נשלח: ו' 28/01/2011 14:14

baristaman - תודה שאתה מבין.

שטוד - הוא כתב שם את המתכון הסודי של קוקה קולה

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1557

 #7  נשלח: ו' 28/01/2011 14:19

באריסטה מן- יש צדק בדבריו של מוטי,
דבר ראשון כשרואים עוסק בתחום מתייעץ על נושא שהוא אמור להיות בקיא בו יותר מרוב החברים פה, אז הדבר הראשון שזה מעלה(אפילו אם זה לא נכון) זה ״בטוח שיש פה מניע נסתר להתייעצות הזאת״.
זה בכל מקרה מה שאני רואה מהצד שלי.

המלצה שלי- תנצל את הידע שרץ פה, בחוכמה, תקרא תפנים(וכן פחות תצתרף לדיונים בגלל שאתה מנוע מלדבר על מותגים)
וכשיגיע הקונה הטרי לחנות ותשתמש ב״ידע״ שלמדת מאיתנו, ״הקונים הוותיקים״ יותר ותמכור לקונה הטרי מוצר שבאמת הוא יהיה מרוצה ממנו וכשהקונה יכנס לפורום (לדוגמא) ויריץ חיפוש על הציוד שלו ויראה שהציוד שלו מקבל פה המון שבחים.
אז הקונה באמת יהיה מרוצה אם הקניה שלו, ואז כשהוא ימליץ עליך בפורום כזה, בתור מוכר מומלץ מאוד=זה השכר האמיתי שלך מפורום כזה, מאשר המלצות ודיונים על ציוד.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #8  נשלח: ו' 28/01/2011 14:45

לדעתי אם היה אפשר, היינו צריכים לקטלג את העוסקים בתחום לפי תחומים, קחו אותי לדוגמה, אני עוסק בתחום הקלייה, האם זה אומר שאני מבין משהו במכונות, אני חושב שהרבה חבר'ה כאן מבינים פי 1000 ממני במכונות, האם אני מבין בטמפרים/כדי הקצפה/נוקבוקסים, ממש לא, אני בתחומים האלה מבין רק משימוש אישי של כמה דגמים בודדים. איך זה שיש לי 20 שקי קפה ו 2 מכונות קלייה הפך אותי לעוסק בנוקבוקסים? אם אני צריך טמפר אני הולך לחנות כמו כולם, בודק אותו ע"י שימוש וקונה.

מאידך אני מבין שזה לא פרקטי להתחיל לחפור, כך שכל מה שאמרתי סתם הרהורים בעלמה.

מוטי, חשבתי שהוא כתב משהוא על ג'ימי הופה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 2335

 #9  נשלח: ו' 28/01/2011 20:15

baristaman - כמו שמוטי כבר כתב, מה שהיה בעבר בפורומים אחרים לא יחזור כאן כי אנחנו דואגים לנהל את הפורום הזה בצורה מסודרת, חסרת פניות, עקבית ותקיפה (אם כי אנחנו משתדלים מאד להיות אדיבים ומנומסים, גם כאשר אנו תקיפים).
ליבי לשאול, כי אני עצמי "נמלטתי בעור שיני" מפורומים אחרים, בדיוק מאותן הסיבות ששאול נמלט מהם. הפורום הזה קיים כבר מעל שנה, ולא היתה אפילו תקרית אחת דומה לתקריות שבפורום אחר קורות פעם בשבוע אם לא פעם ביום. יש לזה סיבה. זה מתחיל בזה שמי שמנסה נערך --> נמחק --> נחסם (בסדר זה) וממשיך בזה שהפורום קיבל עם הזמן צביון שמושך בדיוק את אלו שסולדים מהתקריות הללו, ולא מושך את אלו שאוהבים אותן. בפורומים אחרים ישנם פרובוקטורים קבועים שפשוט נהנים מעצם הפרובוקציה ומהבלגן שמשתרר אחרי הפרובוקציה. אני לא אומר סתם - נתקלתי במשתמשים שהודו בכך בגלוי. כאן הם לא יהיו ולא יורשו להשאר אם ינסו. כמו שכבר כתבתי - היופי בענין הוא שהם די הפסיקו לנסות להגיע לכאן, כי הם לא מוצאים כאן את סוג ה"אקשן" שמושך אותם לפורומים.
כך שלדעתי שאול יכול להכנס לכאן חופשי (ומאושר) ולהנות מהקריאה כאן, ובתקווה שנוכל גם להנות מהכתיבה שלו (אתה אומר שאני תותח? שאול סוללת תותחים!)

shtud - מה שאתה מציע לא ישים. היכן נעביר את הגבול? על פי אילו קריטריונים נחלק? ובינינו, זה גם לא נכון לעשות כך. השוק בישראל קטן, ולמי שעוסק בו מבחינה מסחרית תמיד יהיו אינטרסים כלפי עוסקים אחרים. אז גם אם אתה אישית לא מתעסק עם מכונות אלא רק בקליה, אתה קשור עסקית למפיצי קפה ירוק, יבואנים או יצרנים של קולי קפה וכו', ולרבים מאלה כבר יש אינטרס בנושא מכונות. אז כך, אמנם בעקיפין, אבל גם לך יש אינטרס כי יקשה עליך לרדת קשות על עוסק בתחום עמית שלך שמספק לך ציוד או חומרי גלם. זו המציאות, ותראה את מה שדובר למעלה לגבי שאול ותבין שעדיף טיפה להקשות עליכם ולהשאיר את הפורום נקי, מאשר לפתוח פתח למקרים שבגללם אנשים כמו שאול לא רוצים יותר להכנס לאף פורום.

_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler


נערך בפעם אחרונה על-ידי joncafe בתאריך ו' 28/01/2011 20:24, נערך בסך הכל 3 פעמים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #10  נשלח: ו' 28/01/2011 20:20

על כל מילה שיונתן כתב.

אל תסתכלו על זה בעיניים שלכם, בתור עוסקים "פיירים" ונעימים. חשבו על זה בעיניים של כאלו שרוצים לנצל את הפורום כדי לעשות רעש, בין אם סתם פרובוקציות ובין אם לצורך עסקי. אין לנו דרך להבדיל בין אינטרסים, ולכן הכי פשוט זה לחסום כל אינטרס מסחרי, גם אם לפעמים זה אינטרס שעשוי לשרת את חברי הפורום.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 279
מספר הודעות: 4983

 #11  נשלח: שבת 29/01/2011 12:32

מלבד זאת, כדאי לדעת שמשהו שלא בטוחים אם יש לערוך או לא, עולה לדיון בין מנהלים. גם עריכה שכבר נעשתה וזה יפריע למנהל כלשהו, תעלה לדיון. לא מדובר בדיקטטורה של אדם אחד עם שוט כמו ברוב אתרי הפורומים.
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #12  נשלח: שבת 29/01/2011 19:40

כן, אני מבין, גם כתבתי שזה הרהורים בעלמה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
MartinHSabag (מרטין סבג)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: כפר-סבא
הבעות תודה: 1622
מספר הודעות: 59212

 #13  נשלח: שבת 29/01/2011 20:21

אם יורשה לי להוסיף שתי מילים בנושא....
המדיניות שקיימת ה-htcafe לא באה משום מקום אלא התגבשה במשך שנים רבות מהניסיון שלנו הן בתור משתתפים בפורומים בתור קוראים, הן בתור מנהלים וכמובן בתור מקימים של פורומים גם בארץ וגם בחו"ל.
כמו שאומרים, החוקים הללו "נכתבו בדם" ובעוד אולי הם לא "אידיאלים" כי בהחלט מובן לנו שאנחנו "מפסידים" המון ניסיון ודיעות רלוונטיות של עוסקים בתחום, זהו הפתרון שהוא הרע במיעוטו.

הטלפון שלי זמין בכל עת לכל עוסק בתחום שמעוניין לשוחח על זה ולקבל ממני את ההסברים המעמיקים יותר ואף את הטיפים שלי של איך כן לנצל את הפלטפורמה בצורה שכולם יוצאים מרוצים.

_________________
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me
פרופיל | שלח הודעה | חפש
baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 14, 2011
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 48

 #14  נשלח: א' 30/01/2011 17:26

ג'ון- אני מניח שהוא לא רוצה 'ללכת על ביצים' לגבי כל משפט שהוא אומר ולא רוצה להתנצל או להסביר כל פעם שהוא רוצה לדבר על משהו שהוא גם מוכר. הוא אפילו לא יכול להגיד "היי חברה אתמול קליתי אחלה תערובת עם כך וכך מקסיקו וקצת הודו יצא נדיר" אז מה נשאר לו? להגיד לאנשים איזה שסתום כדאי להם לנקות ואיך עושים טיפול אבנית?
בכל אופן בטוח שטלפון אחד ממך ישפיע הרבה יותר מעשר שיחות שלי איתו לנושא הזה, וטלפון אחד מכל אחד מכם בטוח יגרום לו לחשוב שוב על העניין..... גם אני אשמח לראות את התגובות שלו כאן.
מוטי- כמו שאמרתי- אני חדש בתחום המכירות, בתקווה שלא תצטרך לצנזר אותי שוב, אני שמח לדעת שההחלטות אינן שרירותיות אלא נעשות לאחר התייעצות העורכים...
eliel1010- אני אכן לומד הרבה מהפורום, בגלל זה אני פה עדיין, בינתים עוד לא יצא לי לתרום יותר מדי...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 11723

 #15  נשלח: א' 30/01/2011 17:38

הכללים די ברורים לגבי עוסקים בתחום.
קח את זה לכיוון אחר - כמה שתהיה יותר שותף ותתרום מהיידע שלך ככה יותר יעריכו אותך.
NEgro כותב הרבה על פרופילי קלייה וטעמי זנים - זה רק מראה על מקצועיות ואין שום פרסום בזה.
אם בעל בית קלייה יחלק בחינם מרכיבי תערובות שלו כולם רק יגידו תודה...

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht