מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מרכז המזון ירכא, מישהו יודע איזה זנים ניתן להשיג שם?


עמוד 2 מתוך 4
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1557

 #16  נשלח: ג' 09/11/2010 1:52

יוסי תודה על ההכוונה.
עכשיו נותר להחליט מה מוסיפים למלאי שמתחיל להתרוקן, בנתיים ניסיתי: הונדורוס, סנטו דומינגו, סופרימו, סומטרה, וזן של רובוסטה

עכשיו אני יכול להגיד שהעסק ממכר! אחרי שמנסים פעם אחת קליה ביתית לא רוצים לחזור אחורה

_________________
about.me
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #17  נשלח: ו' 12/11/2010 1:28

pup26 כתב:
קלייה בהירה זה לא אומר עוד יותר חמוץ?

ממש לא
יש פולים שמגיעים לשיאם דוקא בקליה בהירה יחסית. בורונדי, ירגשף, אומרים שסומטרה.
קוסטהריקה בהיר, כמו בתערובת הנוכחית שרקחתי, נותן בכלל טעם על גבול המתוק (מאוד מומלצת! חצי קוסטהריקה לפני פיצוץ שני, חצי PNG+רובוסטה פרצ'מנט+כנראה עוד משהו ובקליה כהה). האספרסו משונה אבל עם חלב זה משהו מצויין.
הבעיה כמובן היא איך לקלות בהיר, כל פספוס יורגש כטעם לואי.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #18  נשלח: ו' 12/11/2010 9:34

hosq כתב:
pup26 כתב:
קלייה בהירה זה לא אומר עוד יותר חמוץ?

ממש לא
יש פולים שמגיעים לשיאם דוקא בקליה בהירה יחסית. בורונדי, ירגשף, אומרים שסומטרה.
קוסטהריקה בהיר, כמו בתערובת הנוכחית שרקחתי, נותן בכלל טעם על גבול המתוק (מאוד מומלצת! חצי קוסטהריקה לפני פיצוץ שני, חצי PNG+רובוסטה פרצ'מנט+כנראה עוד משהו ובקליה כהה). האספרסו משונה אבל עם חלב זה משהו מצויין.
הבעיה כמובן היא איך לקלות בהיר, כל פספוס יורגש כטעם לואי.


עידו,למה אתה מתכוון קליה בהירה יחסית?,כיוון שאני מאוד לא מסכים עם הקביעה שרמת קליה לא משפיעה על חמיצות.

קליה בהירה תתן חמיצות הרבה יותר גדולה מאשר קליה כהה,בקליה בהירה(שהפרי עדיין בוסר)הסוכרים לא מספיקים להשתחרר,לעומת זאת קליה כהה תתן מתיקות ומרירות,עכשיו צריך רק לחפש את האיזון בן שתי הקליות,(הרי זה מה שאנחנו מנסים כל הזמן לא?).

לגבי הסומטרה (מבחינתי גם באחרים אבל זה כבר ענין של העדפה וטעם),קליה בהירה "רוצחת" אותם,הפולים של סומטרה גם כך הם מכוערים ולא אחידים,ורק קליה טובה של לפחות בתוך הפיצוץ השני מצליחה לשפר את המראה והטעם שלה.

אגב,הסומטרה זה אחד החביבים עלי,ואני משחק איתו די הרבה,ולצערי,בגלל כל הצרות באינדונזיה הוא כנראה הולך להעלם מהשוק הישראלי.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #19  נשלח: ו' 12/11/2010 10:15

גם אני מצטרף לתהייה.

כשקליתי קוסטה-ריקה FC+ היא היתה בלתי נסבלת מבחינתי. חמוצה כמו לימון.
אתה טוען שאם אקלה אותה בהירה יותר היא תהיה פחות חמוצה?
איך זה יכול להיות?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #20  נשלח: ו' 12/11/2010 14:32

קליה כהה לא ממצה את הסוכר אלא מקרמלת אותו.
כל זן מתנהג אחרת, עובדה, בורונדי טוב יותר בקליה בהירה, גם קוסטהריקה.
אנשים רובים נוטים להתבלבל בין טעם לואי רע לחמיצות מאוזנת. נאמר ירגשף בקליה בהירה לא טובה נותן פשוט טעם עז של לימון בעעעע. אבל אם צולפים בפרופיל, מתקבל קפה מעניין עד משויבח.
כלל האצבע הוא קליה איטית יותר

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #21  נשלח: ו' 12/11/2010 19:25

אני גילית ש"קניה" בקליה בהירה יחסית (קצת לפני פיצוץ שני) הרבה יותר ארומטי מאשר בקליה של FC+ ...

בכלל בזמן האחרון אני מתנסה בקליות מעט יותר בהירות (בד"כ ממש לפני פיצוץ שני) ואני מוכרח לציין שיש שיפור בטעם ובארומה של הקפה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #22  נשלח: ו' 12/11/2010 19:31

קליה כהה מידי לא ממצאת את הסוכר אלה שורפת אותו ואז הקפה יוצא מר-יש שאוהבים אותו כך.

קליה בהירה מידי,לא מאפשרת לסוכרים למצות את עצמם,וזה לא בהכרח קרמול,קרמול מבחינתי זה תחילת השריפה של הסוכרים עד גבול מסויים זה בסדר.

לגבי חמיצות,יש חמיצות שהיא מאוזנת ותלויה בדרגת קליה,ואיתה ניתן לחיות,ויש חמיצות שנובעת מקליה בהירה,או מסתם זנים חמוצים מעצם הווייתם(קולומביה וקוסטריקה למשל)זה נכון שסוכרים קיימים בפול הירוק
אבל הקליה היא שגורמת להם "להתעורר".

קוסטריקה הוא זן חמוץ,שעם קליה נכונה יתן חמיצות נעימה,עם קליה בהירה מידי,יתן חמיצות לא נעימה,(לדעתי הקוסטריקה שמסתובבת בשנתיים האחרונות לא דומה לקוסטריקה מלפני ארבע וחמש שנים-כך קרה גם ל- PNG -הם פחות טעימים).

תעשה את הניסוי הבא,תטחן גס מספר פולים ירוקים ושים מתחת ללשון,לאחר מספר שניות תחוש בחמיצות הלא נעימה בלסתות.לאחר מכן תקלה פולים נגיד ברמה של קינמון,ואחר כך שאתה רגיל אליה,אין לי ספק שתחוש היטב בשינוי ברמת החמיצות שנובעת מהקליה.

לגבי הזנים האחרים,וגם הבורונדי בתוכם,קליה בהירה מידי מקלקלת להם.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Mar 03, 2011

מיקום: השרון
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 556

 #23  נשלח: ג' 19/04/2011 19:39
עדכון- אחים חיידר

יוסיסופר כתב:
אתה נכנס לירכא עד צומת מרכז המזון,פונה בכיכר שמאלה ועולה עד הכיכר של שופינג סנטר,(מרחק רב יחסית),בכיכר תמשיך ישר כ-150 מטר בצד שמאל,כתוב אחים חיידר חטאר,ומכיוון שאין פניה שמאלה,תמשיך ישר עד הכיכר הבאה,תעשה פרסה,ואז תפנה ימינה.
בהצלחה.


הייתי היום אצל חיידר,
ראשית חשוב למי שלא היה שם לשים לב- תיאור הדרך של יוסי מדויק אבל חשוב להסתכל היטב כי החנות על אף שהיא גדולה היא ל על הכביש הראשי. משובר במשהו שנראה יותר כמו מרכז לאספקת מזון. בהתחלה לא הייתי בטוח שזה המקום ואחד העובדים אמר לי שהם מוכרים רק שקים.
העובד אחריו אמר שאין בעיה עם כל כמות. אז תיגשו יש לעובד השני.

ההליך הוא שמזמינים אצל פקידה במשרד שמקריאה לך את הזנים מהמחשב.
היא לא יודעת לספר כלום מעבר לשם הזן וגם זה בצורה חלקית. יצאתי למחסן ומצאתי מישהו שקצת מכיר מה יש אבל גם לא יותר מידי. השקים מפוזרים והוא צריך להיזכר היכן כל דבר.

בגלל שאני עושה צעדים ראשונים בתחום קשה היה לי להעריך את הסחורה.

על פי הפקידה יש להם:
איתיופיה (לא יודע איזה)- הזמנתי ואז גילינו שאין במחסן
קולומביה סופרימו (לקחתי) וקולומביה קטן יותר
ברזיל סנטוס (לקחתי)
הודי- לא ידעה להגיד לי מה זה ובגלל שזה היה שק חדש לא הסכימו לפתוח אותו בשביל כמות קטנה. אוף איתם
רובוסטה AA- גם לא ידעה להגיד מהיכן ובסוף גילינו שיש רק AB אז ויתרתי.
"בקישו ירוק"- לא ידעה לספר לי על זה כלום ובסופו של דבר גם התגלה שאין במחסן. מכירים? מה זה?

זהו, חוץ מזה בכל סופר מארקט קטן יש להם קולומביה גדול ונראה יפה. אני קניתי מסופר אדם אי שם בסמטאות ירכא.

אשמח לשמוע אם פיספסתי משהו שהייתי צריך לקחת ואם אתם מכירים את הבקישו, ההודי שלהם, הרובוסטה (על השק היה כתוב "הודו"
פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1557

 #24  נשלח: ג' 19/04/2011 19:54

ליאור פעם הבאה שאתה בצפון תכנס למרוואן בוואדי בחיפה! בדרך כלל יש לו מלאי טוב של קפה ירוק במגוון זנים, וסחורה טובה במחירים סבירים..
להגיע אליו זו באמת חוויה הוא מאוד נחמד ואם הרבה ידע על זנים שונים..

_________________
about.me
פרופיל | שלח הודעה | חפש
lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Mar 03, 2011

מיקום: השרון
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 556

 #25  נשלח: ג' 19/04/2011 20:03

eliel1010 כתב:
ליאור פעם הבאה שאתה בצפון תכנס למרוואן בוואדי בחיפה! בדרך כלל יש לו מלאי טוב של קפה ירוק במגוון זנים, וסחורה טובה במחירים סבירים..
להגיע אליו זו באמת חוויה הוא מאוד נחמד ואם הרבה ידע על זנים שונים..


כזה מקום אני מחפש. שתהיה חווית קנייה.

יש לך במקרה כתובת או הכוונה למקום?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1557

 #26  נשלח: ג' 19/04/2011 20:17

אם אני לא טועה זה היה בואדי 21
מרגע שנכנסת לרחוב הואדי פשוט תחפש מצד ימין חנות קפה שנראית כמו סופר שכונתי קטן ומוזר..
שמע לא הייתי אצלו המון המון זמן אז עדיף לדבר איתו לפני שמגיעים לראות אם הוא עוד שם( אני מאמין ומקווה שכן )

_________________
about.me
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #27  נשלח: ג' 19/04/2011 20:43

אכן הם מאוד מוזרים שם.

האתיופיה שהציעו לך היא דג'ימה-משמש אותי כתחליף לרובוסטה,קפה לא רע בכלל,מותנה באיכות הפולים,עד כמה שאני זוכר,הפולים שם היו די אומללים.
בוקישו=בוגיסו-קפה מעולה מאוגנדה.
קולומביה קטן-כנראה אקסלסו.
הודי ,מדובר באינדייאן פלנטיישן.
הקולומביה סופרימו שלהם-עד כמה שאני זוכר היה טוב.
רובוסטה AB ,אינדייאן צ'רי-אני מאוד לא אוהב אותו,המהדרין טוענים שיש לו טעם של צמיג שרוף.

במרכז המזון יש להם קולומביה סופרימו ענק-קצת יקר יחסית,אבל איכותי.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #28  נשלח: ג' 19/04/2011 20:44

eliel1010 כתב:
אם אני לא טועה זה היה בואדי 21
מרגע שנכנסת לרחוב הואדי פשוט תחפש מצד ימין חנות קפה שנראית כמו סופר שכונתי קטן ומוזר..
שמע לא הייתי אצלו המון המון זמן אז עדיף לדבר איתו לפני שמגיעים לראות אם הוא עוד שם( אני מאמין ומקווה שכן )


שווה לגשת למרוואן,יש לו ידע רב בנושא,והוא אוהב לחלוק אותו,המחירים אצלו יקרים יחסית.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
pup26 (רועי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Oct 15, 2007

מיקום: שערי תקוה
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 2792

 #29  נשלח: ג' 19/04/2011 20:45

יוסי, לא זוכר שיש להם אוגנדה. יש לי שק ענק שקניתי בג'דידה. באמת על הכיפאק.
_________________
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #30  נשלח: ג' 19/04/2011 20:47

דווקא כשאני הייתי אצל מרוואן היה לו רק זן אחד (אני מנחש שזה היה "קולומביה" שזה שם קוד לקפה ירוק כלשהו) ואני זוכר שהוא היה יקר יחסית.
שום דבר מרשים במיוחד.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht